مبارزه با ملخ در فارس نیازمند تخصیص اعتبار است
شیراز(پانا) - پیش بینی می شود مبارزه با ملخ صحرایی در سطحی بالغ بر صد هزار هکتار انجام شود که تحقق آن هزینه ای بیش از هفتاد میلیارد ریال را در بردارد.
محمد مهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در ستاد بحران استان فارس که با دستور کار مبارزه با ملخ صحرایی برگزار شد، ابراز کرد: با توجه به اینکه تخصیص اعتبار در روند مبارزه موثر با ملخ تاثیر دارد و از طرفی حمله این آفت بحران است، انتظار می رود سازمان مدیریت و برنامه ریزی نسبت به تامین سریع حداقل بخشی از اعتبار مورد نیاز به صورت نقدی اقدام کند.
قاسمی با اشاره به اینکه ملخ صحرایی سال جاری با گستردگی بیشتر از سال گذشته به استان فارس و استان بوشهر هجوم آورده و با توجه به مرحله رشدی مزارع گندم، کلزا و شتوی جات این استان، امکان خسارت بسیار زیادی به مزارع وجود دارد، تصریح کرد: پیش بینی می شود بالغ بر یک و نیم میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی، زراعی و باغی استان فارس نیاز به پایش آفت مذکور داشته باشد.
به گفته او، ملخ صحرایی به شهرستان های جنوبی استان فارس از جمله مُهر، لامرد و بخشی از لار حمله کردند و ۱۴ شهرستان جنوبی که سال گذشته مورد حمله ملخ قرار گرفتند، آماده باش هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: دو آمادگاه مبارزه با ملخ سال گذشته در لامرد و شیراز مهیا شده و همه امکانات اعم از ماشین های شاسی دار، توربولاینرها در این مکان ها متمرکز شده است که به فراخور نیاز در اختیار شهرستانهای مختلف قرار میگیرد.
این مقام مسئول بیان کرد: تحقیقات در زمینه شکار ملخ و استفاده از این حشره در تغذیه دام و طیور از جمله شترمرغ در دستور کار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس قرار دارد.
قاسمی با اشاره به اینکه امکانات جهاد کشاورزی به تنهایی پاسخگوی مبارزه با این حجم ملخ نیست، گفت: امکانات دستگاه های وابسته از جمله وسایل اطفای حریق (روت فایر) اداره منابع طبیعی و تانکرهای آب امور عشایر برای مبارزه مورد نیاز است.
او افزود: در مرکز استان ستاد بحران ملخ به جانشینی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و در شهرستان ها نیز به ریاست فرماندار و به جانشینی مدیریت جهاد کشاورزی باید تشکیل شود.
ستاد بحران استان فارس که با دستور کار مبارزه با ملخ به ریاست محمود رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس برگزار شد در این نشست مقرر شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی از اعتبارات ۳ درصد نفت و گاز بخشی از اعتبارات مورد نیاز به صورت نقدی پرداخت کند و به منظور مبارزه با ملخ امور عشایر تانکرهای آبرسان، محیط زیست موتور سیکلت های بلااستفاده به منظور ردیابی ملخ در مناطق صعب العبور و دستگاه های اجرایی عمرانی مثل راه و شهرسازی و شهرداری هایی که در حوزه تهدیدات قرار دارند، امکاناتش را برای آماده سازی فرودگاه هایی که نیاز به کار عمرانی دارند تخصیص دهند و شرکت پخش فرآورده های نفتی برای سوخت تراکتورها گشایش کنند.
ارسال دیدگاه