وزیر بهداشت اعلام کرد
ذخیره مواد اولیه دارویی در کارخانهها تا ۸ ماه
تهران (پانا) - وزیر بهداشت گفت در سال جاری، بیشترین بها را به تولیدات ملی داده و واردات دارو را به میزان ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته، کاهش دادیم که منجر به صرفه جویی ۶۰۰ میلیون یورویی شد.
به گزارش وبدا، سعید نمکی، در مراسم تقدیر از توانمندی های تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور و معرفی محصولات جدید تولیدی یا دارای فناوری ویژه دارویی، گفت: سال ۹۸، از نظر اقتصادی سال بسیار سختی بود و میتوان گفت، برای مدیران اجرایی کشور یکی از سختترین سالهای اقتصادی پس از انقلاب بود. بنده زمانی که به وزارت بهداشت آمدم، به مردم قول دادم که اجازه نخواهم داد که پدیدهای به نام کمبود دارو در کشور رخ دهد و امسال، علیرغم سختیهای موجود و فشار تحریمهای ظالمانه، با لطف خداوند و همت همکارانم، وضع داروییمان نسبت به روز مشابه سال قبل، بهتر است.
صرفه جویی ۶۰۰ میلیون یورویی در واردات دارو
وزیر بهداشت با تاکید براینکه اکنون اوضاعمان نسبت به مدت مشابه سال قبل بسیار بهبود یافته است، تصریح کرد: در سال جاری، بیشترین بها را به تولیدات ملی داده و واردات دارو را به میزان ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته، کاهش دادیم که منجر به صرفهجویی ۶۰۰ میلیون یورویی شد. این اتفاق در تاریخ این مملکت بیسابقه است.
نمکی ادامه داد: سال گذشته سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو ارزبری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشتیم که امسال این عدد به سه میلیارد یورو خواهد رسید که نمایانگر صرفه جوییهای ارزی ما است. از همه مهمتر اینکه، ۲۰ درصد حاشیه امن بیشتر برای ذخیره دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد کردیم. از طرفی، هزینههای ناشی از Transaction و قیمتهای تمام شدهمان، نسبت به سال گذشته، با افزایش قابل توجهی روبه رو بود که در مجموع، انتظار یک ارزش افزوده سنگینی را در صنعت دارو داشتیم که خوشبختانه ایجاد شد و به دنبال آن، کاهش قیمت تمام شده ارزی، رقم خورد. در سال جاری، تولید داخلی ۳۰ درصد افزایش داشته و ارزی که برای تولید داخلی تخصیص پیدا کرد نیز نسبت به سال گذشته، بالاتر بود. این پیشرفتها و توانمندیها حتی در دورافتاده ترین نقاط کشور نیز مشاهده میشود.
وزیر بهداشت افزود: امسال در سازمان غذا و دارو که یکی از تشکیلات بسیار منسجم کشور است، کاری کردیم که تولیدکنندگان کمترین مشکل را داشته باشند. گرچه که همواره گلایههایی وجود دارد، اما تلاشمان نسبت به گذشته دو چندان شده است. در گذشته مانند امروز بروکراسیهای قوی وجود داشت، اما نه برای همه، پرونده هایی را میدیدیم که برخی داروی تولیدیشان بدون گذران کارآزمایی بالینی به بازار وارد کرده بودند.
نمکی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو حتی به یک مورد تبعیض و تخلف در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی رسیدگی میکند، در عین حال، بر لزوم حمایت از تولیدات شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و افزود: در هیچ دورهای وزیری نبوده که به دانشگاههای علوم پزشکی بگوید، حق ندارید اگر محصولی در داخل تولید میشود، مشابه خارجی آن را وارد کنید. در هیچ دورهای وزیری قرارداد پیش خرید برای محصولاتی که هنوز به بازار نیومده را امضا نکرده بود، اما در همین زمینه، برای این که حمایت خود را از این عزیزان نشان دهیم، ۱۰ دستگاه رادیوتراپی را پیش خرید کردیم. همچنین، حدود ۱۱۰۰ دستگاه دیالیز نیز پیش خرید شد. اینها از سیاستهای جدید ما است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اجازه نمیدهیم که توانمندیهای دارویی کشور لگدمال واردات شود، البته این سخن به آن معنا نیست که حاضریم حتی به قیمت جان بیماران دربهای واردات را ببندیم. بنده متولی سلامت مردم هستم. در مواردی که سلامت مردم در میان باشد، واردات نیز صورت خواهد گرفت. به عنوان مثال، در دوره اوج آنفلوآنزای H۱N۱ اجازه واردات دارو را دادم تا مردم به دلیل نبود داروی ضد ویروس، در رنج نباشند.
وی با تاکید بر لزوم یاری کردن تولید کنندگان، گفت: امسال انحصار را در تولید دارو و تجهیزات پزشکی شکستیم و اجازه ندادیم که سازمان غذا و دارو تحت تاثیر جریانی خاص قرار گیرد و به افرادی که توانمندی لازم برای تولیدات را داشتند، اجازه دادیم که پای در میدان بگذارند.
ذخیره ۳ تا ۸ ماهه مواد اولیه دارویی در کارخانهها
نمکی اظهار کرد: هنگام ورود بنده به وزارت بهداشت، موضوع کمبود مواد اولیه در کارخانههای دارویی یک مشکل حاد بود، اما با تشکیل یک قرارگاه، امروزه بین ۳ تا ۸ ماه، حداقل زمانی است که کارخانهها ذخیره مناسب دارند.
مشخص شدن خطاهای سامانه تی تک
وی در بخش دیگر سخنان خود با انتقاد از عملکرد ناقص سامانه اطلاع رسانی تی تک، گفت: برای مثال، حتی به عنوان وزیر بهداشت توانایی دسترسی به برخی از آمار و اطلاعات بسیار ریز را نداشتم. اما امروز با اقدامات گستردهای که بر روی این سامانه انجام شده است، تمام خطاهای سیستم را یافتهایم و برای آنها برنامهریزی کردهایم. آمارنامه مبتنی بر واقعیات نیز تهیه شده است.
وی افزود: در گذشتههای دور و پیش از انقلاب، توانایی تولید ۲۵ درصد از داروها را داخل کشور داشتیم. این توانایی امروز به مرز ۹۷ درصد رسیده است. البته هنگامی که شروع به خودکفایی کردیم، خود صنعت داروسازی جور خودش را کشید تا به مراحل بالاتر صعود کنند.
وزیر بهداشت همچنین به یکی از گلایههای دست اندرکاران تولید تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: مدتی پیش، به دلیل ورود داروی تاریخ مصرف گذشته به اتاق عمل، بیماری دچار مشکل شده بود، آییننامهای را تصویب کردیم که داروساز داروخانه بیمارستان باید تاییدکننده اصالت ملزومات و داروهای مصرفی بیمارستانی به ویژه در اتاق عمل باشد تا خدای نکرده بیماری به علت استفاده از داروی تاریخ مصرف گذشته دچار مشکل نشود. پس از تصویب این آیین نامه، این برداشت به وجود آمد که داروسازان حق دخالت در امور تجهیزات فنی را دارند که این موضوع سوءتفاهمی بیش نیست و این نوید را به شما می دهم که به دنبال تعریف مرزبندی های دقیقی برای حوزه تجهیزات پزشکی هستیم.
ارسال دیدگاه