سقف کوتاه زندگیهای لاکچری
تهران (پانا) - زن جوان که در رویای زندگی لاکچری و پر از ثروت بود، تصور نمیکرد اخلاق و رفتار شوهرش نقش مهمی در آرامش، خواهد داشت.
بهگزارش خراسان، پروانه ۳۰ ساله سالها در فکر مرد رویاهایش بود و دوست داشت با مردی پولدار و لاکچری زندگی کند و با وجود خواستگارهای زیادی که داشت تنها یک نکته برای شروع زندگی اش مهم بود و آن هم پولدار بودن خواستگارش بود.
پروانه با چند پسر جوان در زمانهای مختلف آشنا شد. در حالیکه با برخی از آنها در همان دوران کوتاه دچار روابط عاشقانه شده بود و آنها وضعیت مالی و اجتماعی خوبی هم داشتند اما چون آنها از نظر پروانه زندگی لاکچری نداشتند خیلی زود به خواستگاری آنها جواب منفی میداد.
روزها گذشت و دختر جوان در رویای خود در انتظار مرد رویاهایش بود. در آخرین روزهای سال ۹۶ دخترخاله پروانه به خانه آنها رفت و با خوشحالی و لبخند به پروانه گفت که مرد رویاهایش را پیدا کرده است.
دخترخاله جوان گفت: شاهین مدیر یک شرکت بزرگ است که از چندی قبل در جمع دوستان خانوادگیمان حضور پیدا کرده است و با شوهرم نیز رابطه خوبی دارد. همسرم در صحبتهایش با شاهین متوجه شده که او قصد ازدواج دارد. تصمیم گرفتیم با تو آشنا شود و خودتان تصمیم بگیرید.
روز دیدار
پروانه لباسهای شیک به تن داشت. ساعت ۵ عصر بود که گوشی موبایلش به صدا در آمد. شاهین میخواست جلوی در خانهشان بیاید تا برای شناخت بیشتر با هم به یک کافه رستوران بروند.
شاهین سوار بر خودروی پورشه جلوی در خانه پروانه منتظر بود تا این که دختر جوان از خانه خارج شدو سوار بر خودروی لوکس مرد شیکپوش برای اولینبار مرد رویاهایش را دید.
پروانه در نگاه اول با توجه به خودرو و لباسهای شیک شاهین، نگاه مثبتی به این آشنایی داشت و وقتی باهم به رستوران رفتند صحبتها درباره آینده و زندگی مشترک شروع شد.
شاهین بهخوبی سخنوری میکرد و همه اولویتهای فکری که پروانه از همسر آیندهاش در ذهن داشت، یکی پس از دیگری تیک میخورد و پس از دومین قرار ملاقات وقتی هر دوی آنها نظرشان برای ازدواج با هم مثبت بود تصمیم گرفتند مراسم خواستگاری با حضور بزرگترها برگزار شود.
مراسم خواستگاری
خانواده شاهین با دسته گل بزرگی که در دست داشتند وارد خانه عروسشان در شمال تهران شدند و خانوادهها با توجه به این که دختر و پسر جوان از قبل حرفهایشان را زده بودند، شروع به صحبتهای سنتی کردند و در همین جلسه درباره مهریه حرف زدند.
در پایان این جلسه قرار عقد و جشن عروسی با مهریه ۳۱۴۰ سکهای نهایی شد.
خیلی زود مراسم عقد برگزار شد و دو ماه پس از مراسم عقد، شاهین یک جشن عروسی مجلل در یکی از هتلهای معروف تهران برگزار کرد و دختران فامیل درحالیکه همگی به پروانه میگفتند به رویای همیشگیات رسیدی، برایش آرزوی خوشبختی میکردند.
ماه عسل
سال ۹۷ پروانه و شاهین پس از برگزاری جشن عروسی برای ماه عسل خود ابتدا به شهر ونیز ایتالیا و سه روز بعد به پاریس رفتند.
پروانه وقتی به پاریس رسید احساس کرد شاهین مرد دیگری شده و از نظر رفتار و اخلاق متفاوت با روزهای اول است.
پروانه اولویتهای بعدی زندگیاش اخلاق و رفتار و عشق بود، وقتی به پاریس رسید دید شاهین مرد شلخته و راحتی است و آن مرد خوشزبان و سخنور نیست.
شاهین در حالیکه مرد ثروتمندی بود اما از نظر اخلاقی و دید پروانه مردی لمپن دیده شد و زمانیکه این مرد شروع به خوردن مشروبات الکلی کرد، چهره واقعی خودش را نشان داد و حتی به نوعروس خود بددهنی کرد.
پروانه نمیتوانست اعتراضی کند چون انتخاب خودش برای زندگی و اولویت اولش لاکچری بودن طرف مقابلش بود. این سفر با ناراحتی پایان یافت و آنها به ایران بازگشتند.
شاهین در دفاع از خودش در پایان سفر گفت: در این مدت سعی کردم مثل خواسته تو رفتار کنم اما دیگر نتوانستم و حالا خود واقعیام هستم.
درخواست طلاق
نوعروس جوان با تمام مشکلاتی که در رفتارهای شوهرش بود کنار آمد و به زندگیاش ادامه داد اما هر روز که میگذشت شاهین چهره واقعیاش را بیشتر نشان میداد. هر بار که پروانه به کجرفتاری و شلختگی او در خانه گیر میداد با بدرفتاریهای او روبهرو میشد.
این در حالی بود که همه به زندگی شاهین و پروانه حسرت میخوردند. پروانه به رویای زندگی لاکچری رسیده اما اخلاق و رفتارهای شوهرش او را از این زندگی خسته کرده بود تا جاییکه شاهین گاهی اوقات به رفتارهای پروانه شک میکرد و به او بدبین شده بود.
بهانهگیریها و اختلافات شاهین و پروانه از نظر اخلاقی هر روز بیشتر شد تا این که پس از یکسال زندگی مشترک پروانه به بنبست رسید و حاضر بود یک زندگی معمولی داشته باشد اما شوهرش از نظر اخلاقی مردی شیک باشد تا زندگیاش را در آرامش بگذراند.
پروانه به دادگاه خانواده رفت و درخواست جدایی با دریافت مهریهاش را اعلام کرد. احضاریه دادگاه خانواده بهدست شاهین رسید و روز دادگاه زوج جوان پیش روی قاضی قرار گرفتند.
زن جوان از بدرفتاری و ناآرامی زندگیاش بهخاطر شوهر لمپن و کجرفتارش حرف زد و در ادامه شاهین به قاضی دادگاه گفت: من وضعیت مالی خوبی دارم و تا بهحال هر چیزی را که همسرم خواسته است برایش فراهم کردهام و همیشه سعی داشتم او در آرامش باشد.
او افزود: هر انسانی یکسری رفتارهای خاص برای خودش دارد و همسرم از همان سفر ماه عسل رفتارها و برخورد مرا دید و همه اطرافیان و دوستانم به راحت بودن من در صحبت و زندگی آشنا هستند و هیچوقت کسی اعتراض نکرده و ناراحت نشده است.
فکر میکنم همسرم توقع زیادی دارد و همین باعث شده است تا کارش به دادگاه خانواده بکشد.
بنا به این گزارش، قاضی پرونده، زوج جوان را به قسمت مشاوره دادگاه معرفی کرد تا در صورت حل نشدن مشکل آنها به این پرونده رسیدگی کند.
تحلیل کارشناس
مادیگرایی عامل زیادهخواهی در کانون خانواده
دکتر امانا... قراییمقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه
زیادهخواهی یا مادیگرایی در روابط اجتماعی بهویژه در ازدواج عامل اصلی خیانت، طلاق و... بهشمار میرود. در اینگونه مسائل معنویات رنگ میبازد و مادیگرایی سرلوحه همه امور زندگی افراد قرار میگیرد. نهتنها در ایران بلکه در همه جوامع امروزی مادیگرایی شکل گرفته و شاهد رخدادهای اجتماعی تلخ ناشی از آن هستیم. وقتی در ازدواج و تشکیل خانواده مادیات بین دختر و پسر در اولویت اول قرار میگیرد، توجه به مسائل مهم نادیده گرفته میشود و در تشکیل خانواده نگاه به پول و... در راس روابط قرار میگیرد، در نتیجه عشق، محبت، صمیمیت و مهربانی مدنظر نخواهد بود.
از قرن ۱۸ به بعد مادیگرایی بر ذهن و رفتار افراد حاکم شد و انسانها بر اساس آنچه در ظاهر یکدیگر میبینند، قضاوت میکنند و به پول و مادیات اهمیت میدهند و دیگر ویژگیهای زندگی را نادیده میگیرند بههمین دلیل است که در جوامع این چنینی شاهد افزایش طلاق و دیگر خیانتها و فروپاشی خانواده هستیم. توجه به ظواهر عامل شکست در ازدواج بهشمار میرود زیرا وقتی زوجها زیر یک سقف میروند تازه به اهمیت اولویتهای دیگر پی میبرند که فایدهای ندارد زیرا نزاع و درگیری در کانون خانواده شکل میگیرد و همسران را از یکدیگر دور میکند. در چنین جوامعی دوام و پایداری روابط بر اساس مادیات و پول است و بههمین دلیل به یکدیگر وابسته میشوند. وقتی چنین ذهنیتی بر روابط همسران حاکم میشود، زن و شوهر به ویژه زنان از زندگی خود راضی نمیشوند و توقعات بیش از حد سبب میشود به مقوله قناعت اهمیتی ندهند و همین زیاده طلبیهاست که آمار طلاق عاطفی و رسمی را بالا میبرد.
زندگی در کلان شهرها با ورود صنعت به جامعه ما از حالت سنتی به سمت مدرنیته در گذر است، در نتیجه دنیای دختران و پسران جوان بر اساس مادیات شکل میگیرد و آنها با تئوری مادیگرایی و رسیدن به رفاه بیشتر زندگی را سپری میکنند و به دیگر اولویتهای مهم زندگی اهمیتی نمیدهند. متاسفانه محتوای سریالها و فیلمها بر محور مادیگرایی و تجملات است، این نیز زیادهخواهی را رواج میدهد و افراد بر اساس آن وارد جامعه میشوند. شکست در کانون خانوادگی به این دلیل است که اهداف وجود دارد اما وسیلهای برای رسیدن به اهداف وجود ندارد و همین مسئله نیز عامل خودکشی در بین نسل جوان بهشمار میرود. چشم و هم چشمی و مقایسههای نابهجا در زندگی عامل اصلی فروپاشی خانواده و رشد تجردگرایی محسوب میشود که شاهد رشد انحرافات اجتماعی هستیم.
ارسال دیدگاه