کم خونی، پوکی استخوان و سوء هاضمه از عوارض مصرف نان های حاوی جوش شیرین
خبرگزاری پانا: بر اساس مطالعات متخصصان علم تغذیه،کم خونی، پوکی استخوان، سوءهاضمه، افسردگی و بی حالی از جمله عوارضی است که مصرف روزانه نان های حاوی جوش شیرین در انسان ایجاد می کند.
به گزارش خبرگزاری پانا، مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان ها را از بین میبرد. همچنین از آنجا که این ماده خاصیت ضد اسیدی دارد، با ورود به معده، اسید آن را از بین برده و فرایند هضم غذا را با مشکلا ت جدی روبه رو می کند.
زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: همچنین جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر كادمیــوم، سرب و جیوه شده كه باعث كم خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض كلیوی می شود.
مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صرفه جویی در وقت، افزایش هزینه ها و کنترل نرخ نان، ارزانی و سهولت استفاده، ناآگاهی برخی از نانوایان در مورد مشکلات ناشی از افزودن جوش شیرین و پوشاندن عیوب نان را از علل اصلی استفاده نانوایان از جوش شیرین عنوان کرد و گفت: نان تهیه شده با جوش شیرین علی رغم كیفیت پایین طعم، مزه، بو و همچنین فطیر ماندن، ظاهر بسیــار خوبــی پـیـدا می كند و شکل سطح آن موجب می شود تا مردم آن را ورآمده محسوب كنند.
اباصلتی خاطرنشان کرد: مصرف این ماده اثرات زیان بار فراوانی به دنبال دارد ،به همین جهت در بسیاری از كشورهای دنیا با به اثبات رسیدن اثرات منفی این ماده، مصرف آن بتدریج محدود و گاه ممنوع شده است و جایگزین مناسب آن معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه جایگزین های جوش شیرین بسته به مورد مصرف متفاوت هستند گفت: در مورد نانهای مسطح مانند لواش، تافتون و بربری مناسب ترین و بهترین جایگزین جوش شیرین انجام عمل تخمیر است كه از یك طرف نیاز به مصرف جوش شیرین را برطرف می كند و از طرف دیگر موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگی های شیمیایی، فیزیكی و ارزش غذایی نان می شود.
ارسال دیدگاه