عضو هیات علمی گروه میکروب شناسی در گفت و گو با پانا تشریح کرد:

علایم و نشانه‌ها و راه های انتقال ویروس چینی

قیامی راد: در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای ویروس جدید کورونا وجود ندارد

تبریز (پانا) - عضو هیات علمی گروه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، علایم و نشانه‌ها و راه های انتقال کورونا ویروس جدید شناسایی شده در چین را تشریح کرد.

کد مطلب: ۱۰۰۹۲۷۸
لینک کوتاه کپی شد
علایم و نشانه‌ها و راه های انتقال  ویروس چینی

ویروس کورونا از کجا آمد؟

۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی، خوشه ای از عفونت شدید تنفسی در شهر ووهان، استان هوبای، کشور چین گزارش شد، در ابتدا براساس مشاهدات این گونه به نظر می رسید که برخی از بیماران تاریخچه حضور یا کار در بازار عمده فروش ماهی و غذاهای دریایی را دارند. بازار مذکور بلافاصله در روز اول ژانویه ۲۰۲۰ تعطیل شد و اقدامات سلامت محیط و گندزدایی ها در آن جا به طور کامل به انجام رسید.

چند روز بعد از رد تشخیص آنفلوآنزا فصلی، آنفلوآنزا پرندگان، آدنوویروس، کورونا ویروس، سارس، کورونا ویروس مرس و سایر عوامل بیماری زای دیگر مشخص شد، در ۹ ژانویه ۲۰۲۰ ویروسی به عنوان عامل بیماری در ۱۵ نفر از ۵۹ بیمار بستری اعلام شد که باعث نگرانی زیادی شد؛ یک کورونا ویروس جدید که ۷۰درصد قرابت ژنتیکی با سارس دارد و با نام اختصار nCov-۲۰۱۹ نام گذاری موقت شد. در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰ اولین مورد فوت ناشی از ابتلا به آن در چین گزارش شد.

به نظر می رسد بازاری در چین منشا ویروس است، که گوشت همه حیوانات حتی سگ و گربه به شکلی غیر بهداشتی در آن جا فروخته می شود.

جدیدترین آمار منتشر شده (روز گذشته) نشان می‌دهد بیش از ۶ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کشنده «کورونا» مبتلا شده‌ و ۱۳۰ نفر نیز در چین جان خود را در اثر این بیماری از دست داده‌اند.

خوشبختانه بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تا کنون مورد مثبت ابتلا به این ویروس در داخل کشور و یا بین ایرانیان مقیم چین گزارش نشده است اما روز گذشته مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در توئیتی اعلام کرد مشاهده‌ موارد ابتلا در امارات، اقلیم کردستان، موارد مشکوک در عربستان، پاکستان و... از احتمال قریب‌الوقوع ورود کوروناویروس به ایران حکایت دارد.

بنابراین آگاهی عموم مردم از علایم و نشانه های وراه های انتقال این بیماری مهم است.

مهدی قیامی راد در گفت و گوی اختصاصی با پانا در این رابطه بیان می کند: این بیماری جدید، یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می شود، اما هنوز راه های انتقال، مخازن حیوانی، راه های پیشگیری، تظاهرات دقیق بالینی آن مشخص نشده است و نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

او ادامه می دهد: افراد مبتلا به بیماری شدید تنفسی تبدار که به دلیل تب و سرفه نیازمند بستری در بیمارستان است و در عرض ۱۴ روز قبل از شروع علایم بیماری سابقه سفر به ووهان را داشته باشد و همچنین بیمار دارای علایم تنفسی که تماس نزدیک با مورد قطعی و علامتدار بیماری کورونا ویروس جدید را داشته باشد از موارد مشکوک ابتلا به این ویروس هستند که باید این موضوع را جدی بگیرند و سریعا نمونه گیری شده و بررسی های بیشتر در مورد آن ها انجام پذیرد.

"در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای ویروس جدید کورونا وجود ندارد" این را عضو هیات علمی دانشگاه آزاد می گوید و ادامه می دهد: تشخیص اولیه به موقع و قرار گرفتن بیمار مشکوک در فضای امن جدا از سایر بیماران در کنترل عفونت، بسیار مهم است.

قیامی راد بیان می کند: با توجه به این که ذرات بزرگتر آب دهان ذرات ویروس را منتقل می کنند افراد مبتلا بایستی دهان و بینی را در زمان عطسه و سرفه بپوشانند و استفاده از ماسک تا ۹۵ درصد از ذرات ریز حامل ویروس را محدود می کند.

ویروس برای انتقال نیاز به نزدیک بودن دو فرد به مدت نسبتا طولانی دارد محققا هنوز نمی دانند که آیا ویروس روی اشیاء هم می تواند وجود داشته باشد یا نه ؟

آیا می توانیم مرسولات پستی از چین را باز کرده و استفاده کنیم ؟

متخصصان معتقدند احتمال آلودگی از طریق مرسولات پستی کم است اما توصیه به همه این است که بعد از رسیدن به خانه دست ها و صورت را بشویند.

این استاد میکروب شناسی در این خصوص می گوید: شست دست ها باید دست کم ۲۰ ثاینه طول بکشد و کاملا تمیز شوند در همه حال از لمس چشم ها، دهان و بینی با دستان آلوده جلوگیری شود.

او با بیان این که افرادی که سیستم ایمنی شان ضعیف است بیشتر در معرض خطر هستند، مثل کسانی که ناراحتی قلبی و یا مشکلات ناشی از سرطان را دارند، ادامه می دهد: بیمار مبتلا به کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ می تواند دارای علایم خفیف، متوسط و شدید باشد و یا ممکن است بیمار گاهی بدون تب، سرفه، گلو درد، احتقان بینی، بی حالی، سردرد یا درد عضلانی باشد.

قیامی راد می افزاید: در بیماری تنفسی شدید در بین جوانان و بالغین، تب یا نشانه های مطرح کننده عفونت تنفسی به همراه یکی از نشانه های سرعت تنفس بیشتر از ۳۰ بار در دقیقه و نفس نفس زدن یا تورفتگی شدید قفسه سینه هنگام تنفس و در کودکان نیز سرفه یا دشواری تنفس و نفس نفس زدن یا تورفتگی شدید قفسه سینه هنگام تنفس به همراه ناتوانی در شیر خوردن یا نوشیدن، بی حالی شدید یا کاهش سطح هوشیاری یا تشنج مشاهده می شود.

عضو هیات علمی میکروب شناسی می گوید: در بیماری تنفسی خفیف، در کودک مبتلا، سرفه یا دشواری در تنفس به همراه تنفس سریع مشاهده می شود که نوزادان زیر ۲ ماه بیش از ۶۰ تنفس در دقیقه، نوزادان ۲ تا ۱۱ ماه بیشتر از ۵۰ تنفس در دقیقه و کودکان یک تا ۵ سال بیشتر از ۴۰ تنفس در دقیقه دارند.

محیط هایی مثل فرودگاه می تواند در ارتباط با انتقال این ویروس خطرناک باشد و برای همین، بلافاصله بعد از اطلاع رسانی عمومی و اعلام خطر جدی این بیماری در جهان، علی رضا رییسی معاون وزیر بهداشت از کنترل ویروس کورونا در فرودگاه های بین المللی کشور خبر داد و گفت: تمام مسافران ورودی به فرودگاه‌های بین المللی کشور از مبدا چین تحت ارزیابی قرار می‌گیرند و تاکنون موردی از ویروس کورونا در کشور مشاهده نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز بیان کرده است: خوشبختانه هیچ موردی از ابتلا به ویروس کورونا در آذربایجان شرقی گزارش نشده و تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود این ویروس از مبادی مرزی آذربایجان‌شرقی انجام شده و ورود شهروندان کشورهای آلوده به ویروس کورونا تحت کنترل است.

برای غربالگری ورودی مسافران از دستگاه‌های تب سنج استفاده می‌شود. با توجه به علائم بیماری از جمله بیماری‌های تنفسی که بیشتر با تب، تنگی نفس، سرفه مشخص هستند، در بدو ورود مسافران ورودی از چین مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار