ضرورت نهادینهسازی هویت ایرانی- اسلامی در دوره پیشدبستانی برای همه کودکان
شیراز(پانا) _معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش فارس با تاکید بر اینکه تقویت هویت ایرانی- اسلامی در دوره پیشدبستانی برای همه کودکان ایران است، درواقع شروع این کار را از مهرماه سال جاری با برگزاری کلاسهای توانمندسازی مربیان پیشدبستانی در فارس اعلام کرد .
محمد فیاض پور در کارگروه هماهنگی و برنامهریزی سومین همایش ملی هویت کودکان ایران اسلامی در دوره پیشدبستانی ، گفت: در آموزش ابتدایی باید به موضوع هویت نگاه عمیق و ریشهای داشته باشیم و آن را به گفتمان غالب خود تبدیل کنیم.
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش فارس ، گفت : هویت ملی مجموعهای از ویژگیها ، وابستگیها و مرزهای جغرافیایی ، تاریخی ، فرهنگی ، حماسی و قومی زندگی انسان را دربرمی گیرد که باید هر عضو از افراد جامعه با توجه به ویژگیهای هویت به آن افتخار کند و احساس غرور کند.
او با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی هویت کودکان ایران اسلامی در دوره پیشدبستانی در فارس افزود: نگاه نوجوانان و جوانان ما به آنسوی مرزها ناشی از احساس کمبود شخصیتی و هویتی در آنها است و بااحساس این خلأ از ۳ سال پیش در کشور این همایش پایهریزی شده است .
فیاض پور ادامه داد : باهدف ایجاد هویت در کودکان پیشدبستانی و دبستانی در فارس این همایش را پذیرفتیم چراکه اساس شکلگیری هویت در این دوران است و از این طریق به بچههای ایران پیام دهیم که ما ایرانیها دارای تمدنی عمیق و ریشهدار ازنظر ملی و مذهبی هستیم .
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش فارس جنبههای ملی را از جنبههای دینی هویت جدا ندانست و گفت : هویت پروسهای دینی است و خودباختگی ملی میتواند خودباختگی دینی را موجب میشود ، چنانچه کمرنگ شدن هویت دینی موجب مهاجرت فرزندانمان به غرب شده است.
فیاض پور دین اسلام را در شکلگیری هویت ایرانی مهم دانست و گفت: یکی از ارکان مهم در شکلگیری هویت ملی جغرافیا و سرزمین ایران است و فارس نیز خواستگاه این تمدن عظیم است .
او با بیان اینکه یکی دیگر از ارکان آن زبان فارسی است اضافه کرد: همه این ارکان در فارس ریشه دارد و در وجود مردم عجین شده و نشان از این است که این میزبانی بهحق شایسته مردم فارس است .
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش فارس افزود : وجود امامزادگانی همچون شاهچراغ ، سید علاءالدین حسین و علی ابن حمزه( علیهمالسلام) و معرفی شیراز بهعنوان سومین حرم اهلبیت ،برای مردم مهم و جنبه اسلامی بودن ما را پررنگ میکند و با تأکید بر مذهبی بودن این دیار، باید جنبه دینی و ملی این همایش را پررنگتر کنیم .
فیاض پور گفت : تأکید ما بر تقویت هویت ایرانی اسلامی در دوره پیشدبستانی برای همه کودکان ایران است که درواقع ما این کار را از مهرماه سال جاری با برگزاری کلاسهای توانمندسازی مربیان پیشدبستانی در فارس آغاز کردیم .
او بخشی از اهداف همایش را برشمرد و تاکید کرد : آموزش هویت دینی و ملی به کودکان و نوآموزان پیشدبستانی و دبستانی و در سطح وسیعتر به مخاطبینی همچون مربیان و معلمان پیشدبستانی و دبستانی و اولیای نوآموزان بهعنوان جامعه عام و حتی مسئولین تصمیمگیرنده ، یکی از اهداف این همایش است .
فیاض پور تسهیل دسترسی آسان و بروز به دادهها ، دانش و اطلاعات روز با محوریت هویت در قالب رسانههای دیداری ،شنیداری ، حقیقی و مجازی ، تولید دانش و اندیشههای هویتی و انتقال آن با روشهای علمی و دانشگاهی به مخاطبین خود را از دیگر اهداف این همایش برشمرد .
او در پایان از دانشگاه شیراز خواست که در انجام این مهم آموزشوپرورش یاری دهد .
ارسال دیدگاه