مدیرعامل شرکت غله استان یزد: ماهانه ۱۱ هزار تن آرد در استان یزد مصرف می شود
یزد(پانا)- حمید پایدار گفت: مجموعا سه هزار و ۳۸۳ تن خرید گندم در استان داشتیم درحالی که مصرف استان ۱۵۰ هزار تن است و تقریبا ۹۸ درصد گندم مورد نیاز استان باید از خارج استان وارد شود که تاکنون در سال جاری بیش از ۹۸ هزار تن گندم وارد استان شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، حمید پایدار ظهر امروز در گارگروه تنظیم بازار استان یزد با بیان این که میزان برداشت گندم در استان یزد به واسطه وضعیت آب و هوایی خیلی محدود است اظهار داشت: علی رغم فراهم بودن همه امکانات برای خرید تضینی گندم اما در سال جاری فقط هزار و ۵۳۱ تن خرید تضمینی گندم انجام شد و هزار و ۸۵۲ تن نیز خرید توافقی گندم در استان داشتیم.
وی افزود: مجموعا سه هزار و ۳۸۳ تن خرید گندم در استان داشتیم درحالی که مصرف استان ۱۵۰ هزار تن است و تقریبا ۹۸ درصد گندم مورد نیاز استان باید از خارج استان وارد شود که تاکنون در سال جاری بیش از ۹۸ هزار تن گندم وارد استان شده است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد با بیان این که در سال جاری هزار و ۴۸۸ تن برنج و ۵۱ هزار تن شکر خام وارد استان یزد شده است ادامه داد: ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تن گندم یارانه ای و نیمه یارانه ای تحویل خریداران شده و همچنین هزار و ۸۶۶ تن برنج جهت تنظیم بازار، سازمان بهزیستی، دانشگاه و زندان ها و ... توزیع شده همچنین ۳۶ هزار و ۸۹۷ تن شکر فروخته شده که ۲۱ هزار و ۸۳۵ تن به سایر استان ها بوده و مابقی در استان یزد تحویل خریداران شده است.
پایدار اذعان داشت: مصرف ماهیانه آرد یارانه ای در استان ۶ هزار و ۸۲۸ تن و آرد نیمه یارانه ای ۳ هزار و ۳۳۹ تن است همچنین مصرف صنف و صنعت نیز ۴۶۹ تن ثبت شده بنابراین سرانه مصرف آرد در استان یزد با توجه به برآوردهای جمعیتی برای آرد یارانه ای ۵.۶۹ و نیمه یارانه ای ۲.۷۸ کیلوگرم است.
وی ادامه داد: در مجموع مصرف ماهیانه آرد استان یزد ۱۰ هزار و ۶۳۵ تن است که علاوه بر این میزان بیش از هزار و ۲۹ تن آرد نیز از سایر استان ها خریداری می شود.
پایدار با اشاره به فعالیت هزار و ۳۳۵ نانوایی در استان یزد گفت: ۶۷.۲ درصد از نان مصرفی استان یزد نان تافتون است که دلیل منطقی آن این است که نان تافتوت را یزدیها اختراع کرده اند و بهترین نان تافتون کشور در یزد تولید می شود.
وی اعلام کرد: در سطح کشور بیشترین نوع آرد مصرفی آرد ۱۵ درصد سبوسگیری شده با سهم ۴۱ درصد است درصورتی که در استان یزد آرد ۱۲ درصد (سبوسگیری شده) با سهم ۶۵ درصد بیشترین مصرف را دارد که نشان دهنده عملکرد خوب کارگروه آرد و نان استان است چرا که مصرف آرد با درصد کمتر سبوسگیری شده علاوه بر منافع اقتصادی که برای دولت دارد از نظر سلامتی برای مصرف کننده نیز مفیدتر است.
ارسال دیدگاه