معاون دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش

۴۱ رشته جدید به رشته‌های آموزش هنرستان‌ها اضافه می شود

زنجان (پانا) - معاون دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش از تغییر رویکرد و اضافه شدن ۴۱ رشته جدید به رشته‌های آموزش هنرستان‌ها و کار و دانش خبر داد.

کد مطلب: ۶۹۲۶۳۳
لینک کوتاه کپی شد

محمد مهدی کاظمی امروز درجلسه گردهمایی مدیران هنرستان های فنی و حرفه‌ای و کارشناس مسؤولان مناطق استان زنجان، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بر اساس سند تحول بنیادین دوره‌های نظام اموزشی به چهار دوره سه ساله تقسیم شده است.

وی با اشاره به اینکه دو دوره سه ساله ابتدایی و دو دوره متوسطه بخش‌های این نظام آموزشی است، اضافه کرد: با این تغییرات هنرستان‌ها در این دوره‌ها موجب ارائه آموزش تخصصی می‌شود.

معاون دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال‌های قبل دوره آموزشی هنرستان‌ها دو ساله بوده است، اضافه کرد: این دوره براساس تغییرات اعمال شده در نظام آموزشی سه ساله شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه علاوه بر تغییر ساختار شاهد تغییرات محتوایی و رویکردی در دوره هنرستان هستیم، عنوان کرد: تلاش شده آموزش‌ها در این دوره شایستگی‌محوری بیشتری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه شایستگی محوری به معنای ارائه آموزش‌ها مبتنی بر نیاز بازار کار است، خاطر نشان کرد: این رویکرد بر اساس آمار ارائه شده توسط مرکز آمار و نیاز مشاغل و صاحبان مشاغل خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: با تغییر رویکرد ۴۱ رشته جدید از جمله معماری داخلی، فتوگرافیک، تولید برنامه‌های تلویزیونی و ... که گاهی متقاضیان زیادی نیز دارد، تعریف شده است و باید توجه داشت که هدف از آموزش‌های فنیٰ آموزش تکنسین و کمک‌تکنسین است.

معاون دفتر آموزش‌های فنی ‌و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش، کاهش حافظه‌محوری را مهم‌ترین رویکرد هنرستان‌ها دانست و یادآور شد: کتابی با عنوان کتاب همراه هنرجو در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد که آنان می‌توانند این کتاب را حتی در جلسه آزمون نیز با خود همراه داشته باشند و نیازی به حفظ همه فرمول‌ها و مفاهیم نیست، بلکه مهارت‌آموزی در اولویت بالاتر است و هنرجو باید شایستگی‌های دانش، مهارت و نگرش را داشته باشد تا بتواند در امتحان‌ها قبول شود.

کاظمی گفت: رشته‌های هنرستانی در همه دنیا به خاطر تجهیزاتی که نیاز دارد پرهزینه است و آموزش و پرورش به تنهایی توان تامین آن را ندارد که البته سال پیشدولت بودجه ۵۴ میلیارد تومانی را اختصاص داد که کارهای تخصیص و توزیع آن در بین استان‌ها تا یک ماه دیگر به پایان می‌رسد و وام ۲۰۰ میلیارد تومانی نیز وجود دارد که ادارات کل آموزش و پرورش در استان‌ها می‌توانند از آن نیز برای تامین تجهیزات استفاده کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار