آغاز برداشت محصول زعفران در استان یزد
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت : برداشت محصول زعفران در سطح ۴۲۰ هکتار از مزارع این استان آغاز شد
به گزارش پانای یزد سید جمال سجادی پور در حاشیه بازدید از طرحهای کشاورزی ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار پانا اظهارکرد: پیش بینی می شود یکهزار و ۵۰۰ کیلوگرم زعفران از زمین های کشاورزی استان یزد برداشت شود.
وی با بیان اینکه متوسط تولید این محصول طلائی در هر هکتار چهار و نیم کیلوگرم است افزود: بیشترین سطح زیر کشت این محصول با ۲۶۵هکتار درشهرستان بهاباد است و بافق با ۶۴ هکتار ، مهریز ۳۴هکتار و ابرکوه با ۲۵هکتار در رده های بعدی کاشت این محصول دراستان قرار دارند که به عنوان مناطق عمده تولید زعفران می توان در استان نام برد.
سجادی پور تصریح کرد: زعفران یزد از کیفیت مناسبی برخوردار است و این استان رتبه هفتم تولید کننده کشوری محسوب می شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی یزد یادآورشد: باتوجه به بحرانی بودن آب در استان یزد و ترویج کاشت محصولات کم آبخواه ، سالانه ۵۰ هکتار به سطح زیر کشت زعفران دراستان یزد افزوده می شود.
این مسئول اضافه کرد: زعفران ، یک گیاه کم آبخواه با بازدهی هفت ساله است که برای بازدهی مجدد آن پس از هفت سال باید پیاز آن جابجا شود.
وی بابیان اینکه بیش از چهار هزار نفراز کشاورزان در امر تولید زعفران فعالیت دارند افزود: کارکشت زعفران در شهریورماه انجام می شود و با توجه به شرایط آب و هوایی کار برداشت آن از نیمه دوم آبان ماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد.
سجادی پور ادامه داد: استان یزد یکی از استانهایی است که در ۲دهه اخیر با بحران و مشکل کم آبی و بی آبی روبرو است و بخش مهمی از این استان به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: ممر درآمد مردم برخی ازمناطق استان از جمله ابرکوه ، خاتم ، بهاباد از طریق کشاورزی تامین می شود لذا تغییر الگوی کاشت محصولات ، توسعه محصول زعفران بخاطر کم آبخواه بودن آن و ارزش افزوده این محصول و فراهم بودن زمینه کاشت آن در این استان بیشتر به کشاورزان توصیه می شود.
سالانه حدود۱۲۰ هزار هکتار اراضی در استان یزد زیر کاشت محصولات قرار دارد که از این میزان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی برداشت می شود.
ارسال دیدگاه