رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان خبر داد:
تحصیل ۱۱۳ هزار و ۶۵۶ دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان/ نسبت دانشجو به استاد: «۸۵ به یک»
تهران (پانا) - رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان از رسیدن نسبت دانشجو به عضو هیئت علمی به یک به ۸۵ خبر داد و این امر را نشانهای از تلاش دانشگاه برای ارتقای کیفیت آموزش دانست.

ایوب ابراهیمی در این باره اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۱۳ هزار و ۶۵۶ دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه که بهعنوان یکی از ارکان اصلی تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش شناخته میشود، سالانه ظرفیت پذیرشی بین ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر را برای تربیت دبیران و معلمان اختصاص میدهد.
وی ادامه داد: این ظرفیتها براساس نیاز واقعی آموزش و پرورش و مبتنی بر روششناسی دقیق و تحلیلهای متناسب با مولفهها و فاکتورهای حیاتی در این موضوع توسط مرکز برنامهریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با مشارکت حوزههای متولی و موثر در ستاد و صف تعیین میشود، با توجه به نیاز آموزش و پرورش به نیروی انسانی، تامین آن از روشها و مجاری مختلفی صورت میپذیرد.
ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵۰ هزار نفر از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان به بازار کار آموزش و پرورش وارد شدهاند، بیان کرد: این رقم صرفا شامل دانشجویان دوره کارشناسی موضوع قانون متعهدین خدمت است؛ که علاوه بر آن خروجی دورههای مهارتآموزی موضوع ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و مشمولان آزمونهای استخدامی سازمان اداری و استخدامی کشور، دورههای کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوشته است.
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: نکته قابل توجه این است که نرخ جذب فارغالتحصیلان دانشگاه در آموزش و پرورش با توجه به ماموریت و اهداف دانشگاه در تامین، تربیت و توانمندسازی منابع انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش، ۱۰۰ درصد است. تمامی افراد پذیرفتهشده در این دانشگاه، دانشجومعلم نام داشته و مستخدم آموزش و پرورش به شمار میروند و به نوعی بورسیهای هستند و پس از فراغت از تحصیل، به صورت مستقیم وارد سیستم آموزشی کشور میشوند.
وی اضافه کرد: با توجه به جذب و استخدامهای جدید دانشگاه در بخش اعضای هیأتعلمی در سالهای اخیر، نسبت دانشجو به عضو هیأتعلمی در این دانشگاه یک به ۸۵ است. این نسبت نشاندهنده تلاش این دانشگاه برای ارائه خدمات آموزشی با کیفیت است.
ابراهیمی اظهار کرد: از سوی دیگر، سرانه فضای آموزشی در این مرکز نیز متفاوت است. به طوریکه متوسط، سرانه فضای آموزشی و کمکآموزشی حدود ۶ مترمربع و سرانه فضای خوابگاهی ۴ مترمربع است. نقش دانشگاه فرهنگیان در نظام آموزشی کشور بهعنوان یکی از مهمترین نهادهای تربیت دبیران کشور، نقش کلیدی در تأمین نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش ایفا میکند.
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان در پایان اظهاراتش، خاطرنشان کرد: این دانشگاه با تمرکز بر آموزشهای تخصصی، مهارتی و حرفهای، دانشجومعلمان را در شایستگیهای معطوف به دانش موضوعی محتوایی، معطوف به دانش تربیتی، معطوف به دانش فناوری، معطوف به دانش محتوایی تربیتی و معطوف به دانش عمومی و ... برای ورود به عرصه تعلیم و تربیت آماده میکند. با وجود چالشهایی مانند محدودیتهای زیرساختی، این دانشگاه توانسته است در این موضوع و وظیفه و رسالت واگذار شده نقش مؤثری ایفا کند.
ارسال دیدگاه