دبیر ورزش آموزشگاه عطیه ۲ ملارد:
ورزش زورخانهای؛ نماد فرهنگ پهلوانی و جوانمردی ایرانیان است
ملارد(پانا)- دبیر ورزش آموزشگاه عطیه ۲ ملارد،ورزش زورخانهای را نماد فرهنگ پهلوانی و جوانمردی ایرانیان دانست.

زینب محمدی، دبیر ورزش آموزشگاه عطیه ۲ ملارد، در گفتوگو با خبرنگار پانا به اهمیت فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای در ایران اشاره کرد و گفت: «ورزش زورخانهای با آواز و نوای ضرب مرشد، از دیرباز در گود زورخانهها رواج داشته و همچنان به عنوان یک میراث فرهنگی ارزشمند ادامه دارد. در این مکان، علاوه بر ورزش زورخانهای، کشتی پهلوانی نیز برگزار میشود. یکی از نامدارترین و محبوبترین پهلوانان تاریخ ایران، محمود خوارزمی، معروف به پوریای ولی، است که به عنوان بنیانگذار این ورزش شناخته میشود. مورخان بر این باورند که حدود ۷۰۰ سال پیش، پوریای ولی در خوارزم، زورخانهها را به شکل امروزی درآورده است.»
وی افزود: «ورزش زورخانهای بخشی از آیینهای پهلوانی و ورزشهای سنتی ایرانیان است. در فرهنگ ایرانی، یک پهلوان نه تنها مردی تنومند، بلکه انسانی با اخلاق نیکو است و این خلق و خوی نیکو یکی از ویژگیهای اساسی است که فرد را به «پهلوان» تبدیل میکند. قدمت فرهنگ پهلوانی به دوران باستان ایران برمیگردد، زمانی که پهلوانان در برابر اهریمنها مقاومت میکردند و به نبرد میرفتند. این پهلوانان همچنین دارای ویژگیهایی چون مروت و جوانمردی بودند که در ورزش زورخانهای به خوبی نمایان است.»
محمدی در ادامه به نقش مرشد در زورخانه اشاره کرد و گفت: «مرشد زورخانه در حین ورزش، با خواندن اشعار و داستانهای آهنگین، ورزشکاران را تهییج میکند و به ویژه به ارزشهای جوانمردی و پهلوانی اشاره میکند که در فرهنگ ما بسیار اهمیت دارند.»
وی تصریح کرد: «زورخانهها به مکانهایی اطلاق میشوند که ورزشکاران در آن جمع میشوند و به اجرای آیینهای پهلوانی و تمرین ورزشهای باستانی میپردازند. این مکانها دارای ساختاری منحصر به فرد با سقفی گنبدی شکل هستند. زیر گنبد زورخانه، محوطهای چند ضلعی وجود دارد که اصلیترین مکان برای تمرین و اجرای مراسمهای زورخانهای به شمار میآید. این محوطه، که معمولاً شش ضلعی است، چند متر پایینتر از سطح زمین قرار دارد و به همین دلیل به آن «گود» میگویند.»
در پایان، محمدی به فلسفه ورزش زورخانهای اشاره کرد و گفت: «زورخانهها دری کوتاه دارند که این ویژگی نشاندهنده فلسفه تواضع و فروتنی پهلوانان است. این طراحی باعث میشود که افراد هنگام ورود به زورخانه با قامتی خمیده و سر به زیر، که نشانه ادب و تواضع است، وارد شوند.»
ارسال دیدگاه