گفت‌وگو پانا با مرد طلایی کمانداری با اسب ایران؛

آموزش و پرورش در توسعه کمانداری برروی اسب موفق‌تر از وزارت ورزش است

آموزش و پرورش تیر استعداد بنده به کمان حرفه‌ای این رشته شلیک شد

تهران(پانا) - دارنده مدال‌های رنگارنگ مسابقات جهانی کمانداری با اسب کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش در توسعه کمانداری برروی اسب موفق‌تر از وزارت ورزش است، می‌گوید آموزش و پرورش تیر استعداد بنده به کمان حرفه‌ای این رشته شلیک شد.

کد مطلب: ۱۵۳۹۷۸۳
لینک کوتاه کپی شد
آموزش و پرورش در توسعه کمانداری برروی اسب موفق‌تر از وزارت ورزش است

کمانگیری و تیراندازی در تاریخ بشریت ریشه‌دار است، ورزش کمانگیری برروی اسب یک رشته ورزشی با سیمای ملی و مذهبی است.کنار اینکه از هنرهای ورزشی محسوب می‌شود و خیلی از پهلوانان و جوانمردان در تاریخ ملی و مذهبی ما کماندار بودند.

اولین کماندار در تاریخ بشریت حضرت آدم(ع) بودند و آموزش‌های لازم از طریق جبرائیل به ایشان داده شد. اولین سوار از سلسله مادها در ایران در قصر آشوری تیراندازی با کمان را سوار بر اسب انجام داد. کردها که وراث اصلی مادها هستند با معنی ماریانو یعنی جنگجو این ورزش را انجام می‌دادند.

از سال ۲۰۰۵ مسابقات جهانی تیراندازی بااسب به میزبانی کره جنوبی برگزار شد. سازمان جهانی یونسکو هم از این حرکت استقبال کرد.

پیامبر نور و و رحمت رسول مکرم اسلام حضرت محمد (ص) فرمودند: «خدای عزوجل سه کس را به سبب یک تیر به بهشت می‌برد،آن کس که تیر اندازد، آنکس که تیر تراشد و آنکس که تیر آرد(تیراوران)، تیر اندازید و بر اسب بنشینید و آن کس که تیر اندازد دوست‌تر دارم.»

حضور کمانداران ایران در دهه بیش از دو دهه اخیر در میادین بین‌المللی در این رشته هموار با فتح سکوهای قهرمانی بوده است، کمانداران ما در این رشته مدال‌های جهانی را برروی اسب شکار کردند.متأسفانه در دهه اخیر توجهات نسبت به رشته کمانگیری برروی اسب کاهش پیدا کرده و این رشته که میراث نیاکان ما به عنوان یک ورزش ملی و مذهبی است در آستانه ثبت جهانی توسط برخی مدعیان دروغین که خود را صاحب اصلی این رشته می‌دانند بخاطر کم‌کاری‌ها و بی توجهی‌های مسئولان ورزش کشور است.

فق

با قدرت‌الله گراوند قهرمان جهان در رشته کمانگیری برروی اسب به گفت‌وگو نشستیم.

این قهرمان ارزنده ایران در رشته کمانگیری برروی اسب در آغاز صحبت، با کمال تشکر از خبرگزاری پانا، خدمت دکتر کاظمی وزیر محترم آموزش و پرورش، دکتر ستاری فرد معاونت تربیت بدنی و سلامت این وزارتخانه خداقوت عرض کرد و با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان این آینده‌سازان ایران اسلامی کارنامه خود را در این رشته تشریح کرد. 

گراوند: «قدرت‌الله گراوند هستم،۳۵ سال سن دارم از مدرسه و آموزش و پرورش به رشته تیراندازی با کمان و سوارکاری علاقه‌مند شدم و به نوعی از آموزش و پرورش تیر استعداد بنده به کمان حرفه‌ای این رشته شلیک شد. حدود ۱۵ سال به شکل حرفه‌ای در این رشته فعالیت دارم.عناوین مختلفی در میادین داخلی و برون مرزی کسب کرده‌ام. الآن هم به عنوان دانشجوی رشته تربیت بدنی مشغول تحصیل هستم.»

از سال ۹۱ به عضویت تیم ملی درآمدم

از چه سالی به عضویت تیم ملی در آمدید؟

گراوند: «سال ۹۱ با کسب مقام در مسابقات مختلف داخلی از قهرمانی کشور تا استانی به عضویت تیم ملی کمانگیری برروی اسب درآمدم و در سال ۹۲ بر سکوی نخست رقابت‌های قهرمانی کشور ایستادم.»

مدال‌های طلا و نقره و برنز جهانی در کارنامه گراوند

نگاهی هم به ویترین افتخارات بین المللی خود در این رشته می‌اندازید و اینکه در چه رقابت‌هایی شرکت کردید و از رنگ مدالی که بر گردن آویختید بگویید؟

گراوند: «سال ۲۰۱۲ در رقابت‌های قهرمانی جهان که به میزبانی کره جنوربی برگزار شد، مدال طلای این پیکارها را کسب کردم، این مسابقات به صورت متوالی به مدت هشت سال به میزبانی کره‌ای‌ها برگزار شد.

سیقلسیبل

در رقابت‌های قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۳ دو مدال نقره و برنز دنیا را به ویترین افتخارات خود در رشته تیراندازی با کمان برروی اسب اضافه کردم.»

تسخیر جایگاه ایران توسط امثال کره جنوبی و لهستان

کارنامه ایران در رشته کمانگیری برروی اسب را در دنیا چطور می‌بینید و در چه جایگاهی قرار دارد؟

گراوند: «تیم ملی کمانگیری برروی اسب ایران در سال‌های ۹۱ تا ۹۳ همواره قهرمانی جهان را یدک می‌کشید و در بام جهان در این رشته تکیه می‌زد.

متأسفانه از سال ۹۳ تا الآن کمانگیری برروی اسب ایران با افت جدی مواجه بوده است و مؤلفه‌های مختلفی در تخریب جایگاه ایران در دنیا تأثیرگذار بوده است.

بلا

متأسفانه در چنین بستر بحرانی که به دلایل مختلف برای کمانداری برروی اسب ایران پیش آمده است، کشورهایی امثال کره جنوبی، لهستان، آمریکا، مغولستان و ترکیه جایگاه ایران به عنوان صاحب اصلی این رشته با برخورداری از دیرینه‌ای کهن را هدف گیری کردند و در ادوار مختلف مسابقات جهانی بر جایگاه‌های اول و دوم این رشته همواره تکیه زدند.»

وزارت ورزش و جوانان حمایتی از کمانداری برروی اسب ندارد

چه مؤلفه‌هایی در تخریب جایگاه کمانداری برروی اسب ایران در دنیا تأثیرگذار بوده است، سهم وزارت ورزش و جوانان در تخریب جایگاه این رشته در جهان چه میزان بوده است؟

گراوند: «متأسفانه وزارت ورزش و جوانان گام مؤثری در رابطه با حمایت از این رشته که یک میراث ارزشمند ملی و مذهبی ماست برنداشته است.قهرمانان این رشته ئالآن کجا هستند، چرا از آنها تقدیر نمی‌شود و چرا حمایت از این قهرمانان که در میادین بین المللی و جهانی مدال کسب کردند و بارها پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر فراز دنیا به اهتزاز درآوردند حمایت نمی‌شوند. مگر ما قهرمان نیستیم و مدال جهانی کسب نکردیم.

تمرکز اذهان و انرژی متولیان ورزش کشور به سمت و سوی چند ورزش خاص 

«متأسفانه تمام اذهان و انرژی مسئولان و متولیان ورزش کشور به سمت و سوی چند ورزش خاص سوق پیدا کرده است. که نمی‌خواهم اسمی از این رشته‌ها ببرم. مگر امثال کمانگیری برروی اسب در کنار رشته‌هایی مانند دوچرخه سواری زحمت نمی‌کشند و در میادین بین المللی برای ایران افتخارآفرینی نیستند. چرا حمایت نمی‌شویم و امتیاز خاصی به ما داده نمی‌شود.»

دستم از هشت ناحیه در مسابقات ترکیه شکست

آیا در جریان نزدیک دو دهه فعالیت در رشته کمانگیری برروی اسب دچار حادثه هم شدید؟

گراوند: بله.در مسابقات بین المللی به میزبانی ترکیه دستم از هشت ناحیه دچار شکستگی شد.متأسفانه نه تنها بنده، بلکه کسی نیست در رابطه با مصدومین ورزشکاران در این رشته رسیدگی درستی داشته باشد.

 کمانداری برروی اسب به لحاظ تاریخی جلوتر از کشتی است

چه تهدیداتی در کمین ورزش کمانداری برروی است کشور وجود دارد؟ عملکرد مسئولان ذی‌ربط به ویژه متولیان ورزش کشور را در این رابطه چطور می‌بینید؟

گراوند: «امیدوارم مسئولان ورزش کشور زودتر متوجه غفلت از رشته کمانداری برروی اسب بشوند، تا اتفاقات بدی برای این رشته نیفتاده است.

f541e3af-8f6a-44be-bc6f-c9193a5bd008

این ورزش از ورزش‌های بومی، ملی و مذهبی ایرانیان است و از نیاکان ما به ارث رسیده و باید امانت‌دار خوبی باشیم.

کمانداری برروی اسب میراث فرهنگی ماست

ایرانیان اولین کسانی بودند که اسب سواری می‌کردند و در تاریخ دنیا کمان اختراع کردند.امیدواریم مسئولان ورزش کشور بیدار شوند و بفهمند چه بی توجهی بزرگی نسبت به این رشته که به نوعی میراث فرهنگی ماست انجام دادند.

نمی‌خواهم حاشیه‌ای درست کنم، ولی در بحث قدمت و میراثی بودن کمانداری برروی اسب به لحاظ تاریخی جلوتر از کشتی است، ضمن احترام زیادی که برای کشتی این رشته ملی کشور و قهرمانان بزرگ و افتخارآفرینی فراموش نشدنی آنها دارم.»                                         

عملاً وزارت ورزش و جوانان در قیاس به این رشته‌ها، کاری برای ورزش کمانداری برروی اسب انجام نداده است، امیدوارم به زودی این بی توجهی‌ها به پایان برسد و شاهد حمایت‌های ویژه متولیان امر از این رشته تاریخی با سیمای ملی و مذهبی باشیم.»

bdfb3148-fea6-457d-8110-2bdd7d3286d2

خیلی از قهرمانان ما در این رشته به لحاظ اقتصادی شرایط خوبی ندارند و از متولیان و سکانداران ورزش کشور گله‌مند هستند. امیدواریم در آینده اتفاق خوبی در این رابطه و بهبود شرایط قهرمانان دیگر رشته‌ها به ویژه کمانداری برروی اسب اتفاق بیفتد.»

حاضریم فضای اختصاصی برای ورزش کمانداری برروی اسب در پایتخت ایجاد کنیم

سیمای رشته کمانداری برروی اسب در پایتخت به لحاظ زیرساختی چگونه است؟ موج استعدادیابی و آموزش این رشته به عنوان میراث فرهنگی ایران اسلامی به کجا هدایت شده است؟

گراوند: متأسفانه خلع زیرساختی در این رابطه بسیار مشهود است، باید یک مدرسه آموزش کمانگیری برروی اسب در تهران داشته باشیم، زیرا حجم بالایی از علاقه‌مندان این رشته تشنه فعالیت و کسب آموزش در رشته کمانگیری برروی اسب هستند.

حاضریم چنین فضایی را در پایتخت به راه بیندازیم و به مردم این رشته را بیشتر معرفی کرده و به آنها و به ویژه نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به کمانداری برروی اسب آموزش دهیم.

6664713d-710b-4218-af28-8fbd2fa81ba4

شهرستان‌ها نسبت به تهران در بحث آموزش و استعدادیابی در این رشته ورزشی جلوتر هستند. این ورزش ساختار دو جانبه دارد، هم سوارکاری و هم تیراندازی با کمان را در بر گرفته است و می‌توانیم با تیر آموزش رشته کمانگیری برروی اسب، چند نشان در بحث استعدادیابی و کشف نخبگان در این رشته بزنیم و قهرمانان زیادی را برای آینده ورزش کشور در این رشته معرفی کنیم.

کمانگیری برروی اسب یک رشته کم هزینه

کمانگیری برروی اسب یک رشته کم هزینه است و مردم می‌توانند با کمترین هزینه اوقات پرنشاطی را در این رشته سپری کنند.»

آموزش دانش آموزان در رشته کمانداری با اسب

آموزش و پرورش از دیرباز پایگاه اصلی نخبه‌پروری در عرصه‌های مختلف به ویژه ورزش بوده است وچهره‌های ماندگار ورزش ایران در رشته‌های مختلف از آموزش و پرورش مسیر حرفه‌ای ورزش را شناختند و افتخار آفرین و تاریخ‌ساز بودند، آموزش و پرورش در رشته کمانگیری برروی اسب هم اقداماتی داشته و چه نقشی ایفا کرده است؟

گراوند: «آموزش و پرورش در سال‌های اخیر در بحث توسعه ورزش کمانداری برروی اسب به مراتب موفق‌تر از وزارت ورزش و جوانان عمل کرده است.

به طور مثال در باشگاهی که بنده فعالیت داشتم، در مقاطع مختلف شاهد حضور دانش آموزان بودیم که برای آموزش سوارکاری و تیراندازی در قالب این رشته حضور پیدا می‌کردند و از طرفی هم برخی دانشگاه‌ها نیز جا پای آموزش و پرورش گذاشته بودند و در مسیر آموزش این رشته قرار گرفتند.»

اختصاص زنگ‌های تفریح در مدارس به بحث آموزش تیراندازی با کمان

چه درخواستی از معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در بحث بسترسازی برای شناسایی نخبگان ورزشی در این رشته دارید؟

گراوند: «زنگ‌های تفریح در مدارس به طور تخصصی به بحث آموزش تیراندازی با کمان اختصاص داده شود. تا بتوانیم استعدادهای درخشان را شناسایی کنیم. زیرا این رشته بسیار لذت بخش است و می‌تواند باعث شور و نشاط بیشتر دانش آموزان و نوجوانان و جوانان ما شود.

از طرفی هم در بحث مدیریت بحران هم آموزش داده می‌شود، زیرا فعالان این رشته در مواقع بروز بحران می‌توانند به خوبی بحران را مدیریت کنند. هر ایرانی می‌تواند یک کماندار خوب باشد، زیرا تخصص در این رشته در ذات همه ایرانیان نهفته است.چون این ورزش میراث ماست.

94b104f5-cc8b-4336-bf64-7b56f137d5dc

از زمانی که در کسوت مربیگی قرار گرفتم می‌بینم که هنرجویان ما طی چند جلسه به خوبی می‌توانند کمان در دست بگیرند و سرعت آموزش آنها با پیشرفت بالایی همراه است.

جانمایی درستی در جانمایی باشگاه‌های سوارکاری انجام نشده است

متأسفانه باشگاه‌ها در خارج از تهران قرار دارند و حضور در این مجموعه‌ها و به ویژه آموزش کمانداری برروی اسب برای مردم با سختی زیادی همراه است، متأسفانه جانمایی درستی در این رابطه صورت نگرفته است. وزارت ورزش و جوانان در بحث سهولت استفاده مردم از این اماکن اقدامات مؤثری در آینده انجام دهد و از وجود قهرمانان این رشته در بحث تقویت زیربنای کمانداری برروی اسب در کشور استفاده شود.»

ثبت ملی کمانگیری برروی اسب به عنوان یک میراث ایرانی در خطر است

بحث ثبت جهانی کمانگیری برروی اسب با وجود این پیشینه‌ ارزشمند و به عنوان یک میراث کهن چگونه است؟

گراوند: «متأسفانه ثبت ملی کمانگیری برروی اسب به عنوان یک میراث ایرانی در خطر است، مسئولان ما نشسته‌اند تا ببینند تا دیگر کشورها برروی این ورزشم مانند برخی رشته‌ها دست بگذارند و آن را متعلق به خود بدانند. به سرعت باید این رشته با نام ایران ثبت جهانی شود.»

برگزاری مسابقات پرش با اسب با اسب‌های وارداتی؛ دلال بازی چالش این رشته

حرف آخر؟

گراوند: «متأسفانه در این فضا لازم می‌دانم به شرایط رشته پرش با اسب و چالش‌های پیش روی آن اشاره کنم. استفاده از اسب‌های وارداتی، دلال بازی‌ها و جابه جایی کلی پول در این رشته از چالش‌های اصلی رشته پرش با اسب است.

از طرفی در رشته کمانداری برروی اسب مربیانی که تخصص ندارند در این رشته قد الم کردند و به همین دلیل در سثال‌های اخیر پیشرفتی در این رشته نداشتیم. امیدواریم این خلاء‌ها در آینده برطرف شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار