مدیر دفتر ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری در گفت‌و‌گو با پانا:

« خانه‌ما» فرهنگ مردم کردستان را به درستی نمایش داد

مسابقه‌ای برای تقویت روابط خانوادگی

تهران (پانا) - مدیر دفتر ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری معتقد است برنامه تلویزیونی «خانه ما»، به عنوان یک مستند مسابقه، فرصتی مناسب برای معرفی فرهنگ‌های متنوع ایران به عموم مردم فراهم آورده است.

کد مطلب: ۱۵۳۵۵۲۸
لینک کوتاه کپی شد
« خانه‌ما» فرهنگ مردم کردستان را به درستی نمایش داد

برنامه «خانه ما» با هدف تقویت ارتباطات خانوادگی و اجتماعی ساخته شده است و در عین حال آداب و رسوم مناطق مختلف کشور را نیز به نمایش می‌گذارد. پس از پایان پخش فصل سیزدهم این برنامه که در شهر سنندج، مرکز استان کردستان، تولید و پخش شد، فصل چهاردهم آن به سراغ خانواده‌های شهر زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان رفته است.

در همین راستا، به منظور بررسی تاثیرات فصل گذشته برنامه در سنندج، گفت ‌و گویی با فرزاد زمانی، مدیر دفتر ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری داشتیم که در مطلب ذیل می خوانیم.

خانه ما؛ فرصتی برای معرفی فرهنگ اقوام

فرزاد زمانی در گفت‌و‌گو با پانا درباره مستند مسابقه «خانه ما» اظهار کرد: «این برنامه فرصتی مناسب برای معرفی فرهنگ مردم سنندج و استان کردستان به مخاطبان کشور و حتی جهان است. ایران با تنوع فرهنگی و قومی خود نیازمند برنامه‌هایی است که هویت‌های محلی را به نمایش بگذارد و «خانه ما» می‌تواند در این راستا به بهترین شکل عمل کند. اقوام مختلف ایران، از جمله کردها، ترک‌ها، بلوچ‌ها و فارس‌ها و... هرکدام فرهنگ‌ها و سنت‌های ویژه‌ای دارند که در کنار یکدیگر کشور عزیزمان را می‌سازند. با توجه به همین موضوع این برنامه می‌تواند تصویری حقیقی از فرهنگ غنی کردستان ارائه دهد و همزمان پیوندهای قومی و فرهنگی مختلف ایران را به نمایش بگذارد.» 

بسیاری از سنت‌ها هنوز در خانواده‌های سنندجی پابرجا هستند

زمانی با تاکید بر این موضوع که یکی از اهداف اصلی برنامه «خانه ما» ارتقای ارزش‌های فرهنگی در جامعه است، بیان کرد: «برخی از رفتارها و سنت‌ها در طول زمان، تحت تاثیر مسائل اجتماعی و رسانه‌ای تغییر کرده‌اند؛ اما «خانه ما» می‌تواند با معرفی دوباره آداب و رسوم اصیل به حفظ و تقویت هویت فرهنگی کمک کند. در کردستان و شهر سنندج، خانواده‌هایی هستند که سال‌هاست در این منطقه زندگی می‌کنند و این سنت‌ها از نسل‌های مختلف به نسل‌های بعدی منتقل شده است. البته اگرچه رسانه‌ها و فرهنگ‌های خارجی برخی تغییرات را وارد کرده‌اند، اما در میان خانواده‌های اصیل سنندجی، بسیاری از این سنت‌ها هنوز پابرجا هستند.» 

«خانه ما» یک مدل برون‌رفت از بحران‌ها را به خانواده‌ها نشان می‌دهد

مدیر دفتر امام جمعه سنندج در ادامه به چالش‌های فرهنگی و تهدیدات ناشی از رسانه‌های خارجی اشاره کرد و توضیح داد: «در دنیای امروز، شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌های اجتماعی خارجی در تلاش‌اند تا فرهنگ و هویت ایرانی را تغییر دهند. این رسانه‌ها با تبلیغ برنامه‌های ضدایرانی و غیراخلاقی، سعی دارند خانواده‌ها را از ارزش‌های اسلامی و فرهنگی خود دور کنند.» وی ادامه داد: «مستند مسابقه «خانه ما» می‌تواند به ‌عنوان یک برنامه فرهنگی، ابزاری موثر برای مقابله با این تهدیدات باشد. این برنامه می‌تواند به تقویت روابط خانوادگی کمک کرده و در این راستا نقش زیادی در بازسازی و استحکام هویت فرهنگی و اسلامی خانواده‌ها ایفا کند.» 

 مدیر دفتر ماموستا فایق رستمی همچنین گفت: «در شرایط دشوار اقتصادی، بسیاری از خانواده‌ها درگیر مشکلات معیشتی هستند که می‌تواند بر ارتباطات اجتماعی و خانوادگی تاثیر منفی بگذارد. برنامه‌ای مثل «خانه ما» می‌تواند الگویی برای ایجاد عاطفه و همبستگی میان اعضای خانواده‌ها باشد و نشان دهد که می‌توان با کمترین هزینه، بیشترین محبت و ارتباط را در میان اعضای خانواده تقویت کرد. «خانه ما» می‌تواند به‌ عنوان یک مدل فرهنگی به مردم نشان دهد که داشتن روابط عمیق و محترمانه خانوادگی می‌تواند از هرگونه بحران اقتصادی یا اجتماعی عبور کند.» 

برنامه‌هایی مثل خانه ما می‌توانند به بازگشت سنت‌ها کمک کنند

فرزاد زمانی با انتقاد از فعالیت‌های رسانه‌های خارجی و معاند به ‌منظور تضعیف کردن استحکام خانواده‌ها گفت: «رسانه‌های خارجی با برنامه‌هایی که اصول اخلاقی جامعه ایرانی را نادیده می‌گیرند، تلاش دارند تا پایه‌های نهاد خانواده را تضعیف کنند. در این شرایط، تولید برنامه‌هایی مانند «خانه ما» که در آن روابط سالم خانوادگی و ارزش‌های اسلامی به ‌درستی نمایش داده می‌شود، می‌تواند تاثیرات مثبتی بر جامعه بگذارد. این برنامه‌ها می‌توانند نه تنها به‌ عنوان یک برنامه تلویزیونی، بلکه به ‌عنوان ابزاری فرهنگی در جهت مقابله با هجمه‌های خارجی به خانواده‌های ایرانی عمل کنند.» 

فرزاد زمانی همچنین به تغییرات فرهنگی و تاثیرات آن بر نسل جدید اشاره کرد و گفت: «امروزه نسل جوان به دلیل تاثیرات گسترده رسانه‌های خارجی، از سبک‌های زندگی سنتی فاصله گرفته‌اند. بسیاری از جوانان تحت تأثیر برنامه‌های بیگانه که در آنها ارزش‌های غربی ترویج می‌شود، به ‌تدریج از ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی خود دور می‌شوند. به همین دلیل، برنامه‌هایی مانند «خانه ما» می‌توانند به بازگشت نسل جوان به سنت‌های اصیل ایرانی و اسلامی کمک کنند. همچنین در ارتقای هویت ملی و دینی نسل جدید نقش مهمی خواهند داشت و آنها را با ارزش‌های ملی و خانوادگی آشنا می‌کنند.» 

مدیر دفتر ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج با تاکید بر اینکه در کنار معرفی فرهنگ‌های بومی، باید آموزه‌های دینی و مذهبی نیز به ‌صورت غیرمستقیم در برنامه‌هایی اینچنینی گنجانده شود تا به تربیت نسلی معتقد و پایبند به اصول دین و اخلاق اسلامی کمک کند، گفت: «برنامه‌هایی مانند «خانه ما» می‌توانند یک منبع فرهنگی موثر برای نسل جدید به‌ منظور حفظ ارتباط با خانواده و ارزش‌های اجتماعی باشند.» 

زمانی افزود: «ایجاد چنین برنامه‌هایی نیازمند کار کارشناسی و تخصصی است که می‌تواند در تقویت روابط خانوادگی و اجتماعی کمک کند.» 

کره جنوبی توانست فرهنگ‌سازی کند، ما هم می‌توانیم!

او همچنین تاکید کرد برای موفقیت این نوع برنامه‌ها، باید از تجربیات و نظر کارشناسان فرهنگی، اجتماعی و دینی استفاده شود تا به بهترین شکل ممکن اهداف فرهنگی محقق شود . زمانی در این باره بیان کرد: «رسانه‌ها یک ابزار قدرتمند هستند و نقش بزرگی در شکل‌ دهی به افکار عمومی دارند. کشورهای دیگر نیز در تولید آثار فرهنگی موفق بوده‌اند. به ‌عنوان مثال، کره جنوبی با ساخت سریال‌های تاریخی، به تقویت هویت فرهنگی و ملی خود کمک کرده است. این نشان می‌دهد رسانه‌ها می‌توانند ابزاری برای حفظ فرهنگ و هویت ملی و دینی باشند.» 

فرزاد زمانی در پایان، تولید برنامه‌هایی مانند مستند مسابقه «خانه ما» را گام بزرگی در تقویت فرهنگ ایرانی و مقابله با تهدیدات فرهنگی خارجی عنوان کرد و گفت: «این برنامه‌ها می‌توانند به جوانان نشان دهند که حفظ روابط خانوادگی و ارتباطات فرهنگی با هم ‌نسلان، پایه‌ گذار یک جامعه سالم و متحد است.»

فصل سیزدهم مستند مسابقه «خانه ما» به تهیه‎‌کنندگی احمد شفیعی و کارگردانی محمد رحیمی و امیراطهر سهیلی محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که مهر ماه امسال با حضور سه خانواده از شهر سنندج روی آنتن شبکه دو رفت. این خانواده‌ها در یک بازه زمانی یک ماهه و در چارچوب مبلغی مشخص به رقابت با یکدیگر پرداختند و در خلال آن بخشی از فرهنگ و سنت‌های کردستان به نمایش درآمد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار