یک روانشناس در گفتوگو با پانا مطرح کرد:
حضور بیش از سه ساعت پشت سرهم در فضای مجازی اعتیاد محسوب میشود
استفاده مکرر از بازیهای رایانهای و فضای مجازی، بیماریهای جسمی را به همراه دارد
تهران (پانا) - یک روانشناس گفت بر اساس تحقیقات علمی، حضور بیش از سه ساعت پشت سرهم در فضای مجازی و انجام بازی رایانهای بیشتر از زمان ذکر شده، اعتیاد محسوب میشود و والدین باید این موضوع را زنگ خطر بدانند.
مهسا ساداتی، روانشناس کودک و نوجوان در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «اکنون جامعه به سمت مدرن شدن در حرکت است و طبیعتا سبک زندگی افراد نسبت به گذشته متفاوت شده است. مثلا در گذشته بازیها بیشتر هیجانی و حرکتی بود اما با مدرن شدن جامعه نوع بازیها و سرگرمیها متفاوت شده است.»
وی ادامه داد: «بزرگسالان نیز در گذشته بیشتر تمایل به ارتباط با یکدیگر داشتند اما اکنون بیشتر اوقات خود را به تنهایی و در فضای مجازی سپری میکنند. کودکان نیز با الگوگیری از والدین کمتر تمایل به ارتباط با همسالان خود دارند و ترجیح میدهند با جای داشتن در دنیای بازیها سیر کنند.»
ساداتی گفت: «ممکن است بچهها هنگامی که به یکدیگر میرسند، در مورد بازیها با یکدیگر صحبت کنند که این نوع ارتباط و صحبت در خصوص بازیها مناسب نیست.بر اساس تحقیقات علمی، حضور بیش از سه ساعت پشت سرهم در فضای مجازی و انجام بازی رایانهای بیشتر از زمان ذکر شده، اعتیاد محسوب میشود و والدین باید این موضوع را زنگ خطر بدانند.»
این روانشناس افزود: «در اکثریت بچههایی که بیشتر اوقات خود را در بازیهای رایانهای سپری میکنند، تغییرات خُلقی منفی دیده میشود و اکثریت تمایلی به ارتباط با یکدیگر ندارند که این خودش اعتیاد محسوب میشود.»
وی ادامه داد: «علاوه بر تغییرات خلقی منفی، استفاده مکرر از بازیهای رایانهای و فضای مجازی، بیماریهای جسمی نیز به همراه دارد. شواهد نشان میدهد کودکان و نوجوانانی که به بازیهای رایانهای اعتیاد دارند حتی برای خوردن شام یا ناهار از اتاق شخصی خود بیرون نمیآیند و غذای خود را پشت سیستم و به تنهایی میخورند. اگر والدین شاهد این رفتار از فرزند خود بودند، سریعا آن پیگیری کنند.»
اعتیاد به بازیهای رایانهای موجب اختلال در خواب و پرخاشگری میشود
ساداتی بیان کرد: «استفاه از این بازیها خشم و پرخاشگری نیز به همراه دارد. وقتی با افرادی که به بازیهای رایانهای اعتیاد دارند صحبت میکنیم، اکثرا میگویند دچار اختلالات خواب هستند و نمیتوانند خواب راحتی داشته باشند و بیشتر اوقات حتی خواب بازیکردن میبینند. اختلال در خواب نیز باعث پرخاشگری در فرد میشود.
وی گفت: «در آخر باید گفت زمان عامل بسیار مهمی در استفاده از بازیهای رایانهای است که اگر آن کنترلشده باشد مانعی ندارد و اگر کنترل نشود اعتیاد محسوب شده و در ابعاد گسترده زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد.»
ارسال دیدگاه