پانا گزارش میدهد؛
رأیاولیها و انگشتهای رنگی برای آیندهای رنگین؛ دانشآموزان فردا حماسه میآفرینند
تهران (پانا) - با فرارسیدن زودهنگام چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری، دانشآموزان رأی اولی فردا هشتم تیر با حضور در پای صندوقهای رأی کنشگری فعال خود را به نمایش خواهند گذاشت و به تکلیف سیاسی خود عمل خواهند کرد.
یکی از مهمترین مسائل بشر در تمامی دورههای تاریخی، مقوله تربیت و پرورش نسل جوان برای ورود به اجتماع و جامعهپذیری آنان بوده است، انسان موجودی چندبعدی است و تمام ابعاد وجودی او نیازمند تربیت است، از این رو، تربیت یکی از نیازهای ضروری انسان برای قرار گرفتن در مسیر صحیح زندگی و فراهم کردن فرصت رشد همهجانبه است.
در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که نقشه راهی برای تحول آموزش و پرورش بهمنظور تحقق چشمانداز ایران در آینده است و با اتکا به آموزههای قرآن و اسناد بالادستی از جمله، سند چشمانداز بیست ساله و نقشه جامع علمی کشوری تنظیم شده است؛ یکی از ساحتهای ششگانه قابل توجه، ساحت اجتماعی و سیاسی است که معلمان را قادر میکند دانشآموزانی با دغدغه اجتماعی و سیاسی تربیت کنند تا در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی کشور مشارکت کنند. فعالیتهایی که بدون شک یکی از مهمترین آنها عرصه انتخابات و حضور پای صندوقهای رأی است.
حضوری که اگر پرشور و حداکثری باشد هم در بعد داخلی و هم در بعد بینالمللی تأثیر بهسزایی در اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت و سبب افزایش قدرت کشور میشود؛ حضور حداکثری مردم ایران اسلامی در پای صندوقهای رأی باعث شکست و ناکامی دشمنان قسم خورده این آب و خاک میشود و جایگاه و ارزش ایران را در عرصههای جهانی مستحکم میکند. انتخابات؛ نماد حرکت اسلامی در کشور ما است و تمام چشمهای جهان در روز انتخابات به کشور ما دوخته شده است و تاریخ انقلاب اسلامی نشان میدهد که هیچ عاملی (داخلی و خارجی) نمیتواند مردم کشور ایران اسلامی را ناامید و دلسرد سازد و آنها را از میدان حمایت از نظام جمهوری اسلامی ایران خارج کنند.
انتخابت بیتردید یکی از مهمترین میدانهای حضور مردم برای ایفای نقش در سالهای پس از انقلاب اسلامی بوده است که مردم با حضور قدرتمند و باشکوه در آن به جهانیان ثابت میکنند که نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مردمسالاری دینی است و با حضور حداکثری پای صندوقهای رأی هم بر آینده و سرنوشت کشور نقش ایفا میکنند و هم نسبت به کاری که پیشینیان در گذشته انجام دادهاند قدردان خواهند بود.
امیدبخش اینکه مشارکت مردم در سالهای اخیر همواره رو به رشد بوده است، از حضور ۹۸ درصدی مردم برای تأیید قانون اساسی تا حضور بیش از ۷۵ درصدی در انتخابات مختلف ریاستجمهوری؛ همگی نشاندهنده نقشآفرینی مردم در سرنوشت کشور است.
در این بین کنشگری فعال دانشآموزان بهویژه رأیاولیها در پای صندوقهای رأی همواره به انتخابات شور و هیجان وصفناپذیری بخشیده است. حضور آنها همواره معادلات دشمن را به هم زده است. حتی آنهایی هم که به سن قانونی رای نرسیدهاند آگاهانه دست در دست اعضای خانواده خود برای مشارکت حداکثری آمادهاند و اکنون در آستانه چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری دوباره قصد دارند حماسهسازی کنند.
رأیاولیها با حضور در پای صندوقهای رای آینده کشور و پیشرفت خودشان را رقم میزنند
قدرت عابدی، مشاور و مربی تربیتی در گفتوگو با پانا حضور دانشآموزان رأی اولی پای صندوقهای رأی را نشان از پیشرفت آنها دانست و گفت: «دانشآموزان رأی اولی آیندهسازان کشور هستند و حضور رأی اولیها در صحنه انتخابات سبب رقم زدن آینده سیاسی کشور و پیشرفت خودشان میشود؛ یک معلم خوب میتواند در ابعاد مختلف روی دانشآموزان تأثیر بگذارد که در مرحله اول از طریق یادگیری و مشاهده است که معلم با رفتار و کردار خودش قادر است برای دانشآموزان الگوی مناسبی باشد.»
عابدی با اشاره به اینکه دانشآموزان رأیاولی چگونه میتوانند یک انتخاب درست داشته باشند، گفت: «دانشآموزانی که امسال رأی اولی هستند ابتدا باید درباره کاندیداهای ریاستجمهوری مطالعه دقیق داشته باشند، سپس درباره آنها تحقیق کنند و نظرات مختلف افراد را در مورد آنها جویا شوند و سابقه آنها را مورد بررسی قرار دهند و در نهایت آگاهانه تصمیم بگیرند.»
رأیاولیها باید از حق خودشان برای انتخاب رئیسجمهور استفاده کنند
عبدالله بیات معلم نمونه کشوری نیز در گفتوگو با پانا بیان کرد: «دانشآموزانی که حق رأیدهی دارند باید از حق خودشان مانند سایر مردم استفاده و نظر خود را برای انتخاب رئیسجمهور اعلام کنند. در واقع این موضوع برای دانشآموزان رأی اولی یک جشن تکلیف سیاسی محسوب میشود؛ معلم نقش راهبر و راهنما را دارد و یک الگوی مناسب برای دانشآموزان محسوب میشود که این الگو بودن در هر دوره تحصیلی درجاتی دارد. بهعنوان مثال در دوره ابتدایی یک معلم میتواند الگوی رفتاری و شخصیتی مناسبی برای دانشآموزان باشد و در دورههای متوسطه جدا از الگوی رفتاری قادر است اسوه سیاسی هم باشد.»
وی افزود: «دانشآموزانی که رأیاولی نیستند میتوانند در خانواده بحث کنند و نظرات آنها را جویا شوند، اطلاعات سیاسی خود را افزایش دهند. اما دانشآموزانی که در سنین پایینتر هستند میتوانند مشارکت خود را در پای صندوقهای رأی برای کمک به پدر و مادر نظیر نوشتن نام کاندید موردنظر نشان دهند و برای تشخیص یک کاندید مناسب سعی کنند از صحبتهای رهبری غافل نشوند.»
رأیاولیها باید با انتخابی اصلح برای ایرانی مقتدر نقشآفرینی کنند
فاطمه عربقرایی دانشآموز رأیاولی هم در گفتوگو با پانا در این باره اظهار کرد: «طبق فرموده مقام معظم رهبری که فرمودند هر رای در انتخابات رای به نظام جمهوری اسلامی ایران و نشاندهنده اعتماد به نظام است، بهعنوان یک نوجوان دغدغهمند وظیفه خود میدانم در پای صندوقهای رای حضور پیدا کنم و در آینده کشورم سهیم باشم.»
وی با بیان اینکه حضور جوانان و نوجوانان در انتخابات نه تنها بهمثابه نقشآفرینی در آینده کشور است بلکه استمرار دستاوردهای دولت شهید جمهور نیز در گرو حضور پرشور ما فرزندان ایران زمین در پای صندوق های رای است؛ افزود: «به نظر من هر جوان ایرانی باید با انتخابی اصلح برای ایرانی مقتدر و نقشآفرینی در نهاد تعلیم و تربیت در پای صندوقهای رای حاضر شود.»
انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاستجمهوری فردا جمعه ۸ تیرماه در سراسر کشور و خارج از کشور برگزار میشود. پس از استعفای علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضیزاده هاشمی، ۴ کاندیدای نهایی انتخابات سعید جلیلی، مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، و مصطفی پورمحمدی هستند.
ارسال دیدگاه