موافقان و مخالفان طرح پاسخگویی دستگاهها به تذکرات نمایندگان چه گفتند؟
موافقان: اصلاح آییننامه داخلی اهرمی برای اثرگذاری تذکرات باشد/ مخالفان: طرح کمیسیون آییننامه داخلی خلاف قانون اساسی است
تهران (پانا) - نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را درباره کلیات طرح دوفوریتی الزام دستگاههای اجرایی برای پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان مطرح کردند.

محمدمهدی مفتح در نشست علنی مجلس شورای اسلامی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات طرح دوفوریتی الزام دستگاه های اجرائی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان گفت: طرح کمیسیون آییننامه داخلی خلاف قانون اساسی است، رابطه مجلس و دولت در قانون اساسی تعیین شده و صرفاً سوال و استیضاح در قانون آمده است و موضوعی چون تذکر ذکر نشده است.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر میرسد شورای نگهبان با این طرح مخالفت کند چرا که در قانون اساسی نامی از تذکر برده نشده است و ممکن است باعث شود همین میزان توجه به تذکرات از سوی دستگاههای اجرایی از بین برود.
عبدالرضا مصری در پاسخ به این تذکر بیان کرد: از آنجایی که در آییننامه داخلی مجلس تذکر کتبی و شفاهی مطرح است و شورای نگهبان آن را تأیید کرده بنابراین ساماندهی آن مورد ایراد شورا نخواهد بود، در ضمن برای تصویب اصلاح قانون آییننامه داخلی نیاز به رأی دو سومی داریم.
مفتح در ادامه مخالفت خود را مطرح کرد و گفت: کمیسیون در نظر دارد سامانهای ایجاد کند تا تذکرات در آن مطرح و وزیر به آن پاسخ دهد. از سوی دیگر امتیاز طلایی برای هیأت رئیسه دیده شده است تا بدون هیچ ضابطهای بگوید کدام تذکر فوری است تا پاسخ به آن ظرف مدت یک هفته انجام شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تأکید کرد: تشخیص اینکه کدام تذکر مهمتر است، اختیار طلایی برای هیأت رئیسه است که باعث تخلف و دردسر برای نمایندگان در حوزه انتخابیه میشود.
سیدالبرز حسینی در موافقت با کلیات طرح مذکور بیان کرد: لازم است آماری از اثرگذاری سوال و تذکر نمایندگان از دستگاههای اجرایی ارائه شود. قاعدتاً تا زمانی که نمایندگان شخصاً به دنبال کاری در حوزه انتخابیه خود نباشند، پشت در معاونین و وزرا نروند کاری از پیش نخواهد رفت.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید آییننامه به سمتی برود که صدای مجلس، صدای موکلین محسوب شود و فریاد نمایندگان اثرگذار باشد تا مشکلات حل شود. این طرح باعث میشود مسائل مهم به فوریت پیگیری شود و از سویی وقت مجلس نیز گرفته نشود البته بهتر است پاسخگویی به تذکرات به صورت کتبی باشد تا اثرات وضعی آن را شاهد باشیم.
علی بابائی کارنامی در مخالفت با کلیات طرح دو فوریتی اصلاح آییننامه داخلی مجلس تأکید کرد: نباید محدودسازی نمایندگان اتفاق بیفتد حتی باید هر روز تریبون نمایندگان باز شود تا کم کاری دولت در حوزههای انتخابیه فریاد زده شود، مجلسی که ادعای انقلابیگری و تحولخواهی داشت و میخواست کشور را گل و بلبل کند، امروز میخواهد تذکرات را به سمت دیگری ببرد در حالی که قرار بود اصلاح آییننامه داخلی به نفع صحن مجلس و مردم و نمایندگان باشد. چرا میخواهید صدای نمایندگان را خاموش کنید.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید تذکرات به صورت کتبی و پاسخ نیز به سرعت و کتبی باشد، اینکه هیأت رئیسه کدخدا باشد و تعیین کند کدام تذکر مهم است یعنی دیکتاتوری.
این نماینده مجلس ضمن مخالفت خود نسبت به واردات برنج در فصل برداشت، تسریع در لایحه رتبهبندی معلمین و محکومیت توهین به مردم زاهدان و نماینده آن تذکر داد.
علی اصغر خانی در موافقت با کلیات طرح مذکور بیان کرد: اصلاح آییننامه داخلی مجلس از واجبات بود، چند درصد تذکرات کتبی و شفاهی به وزرا پاسخ داده شد این در حالی است که نمایندگان با سرکشی و ملاقات با مردم از مشکلات باخبر است و میداند دستگاههای استانی توانایی حل مشکلات را ندارد و باید وزیر وارد عمل شود.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی افزود: البته باید در طرح مذکور مهلتی برای پاسخدهی و رفع موضوع مورد تذکر لحاظ شود تا به نتیجه مطلوب برسیم، از سوی دیگر جایگاه و شأن نماینده نیز رعایت خواهد شد.
این نماینده مجلس یادآور شد: ۳ ماه پیش شخصاً در خصوص قطعی برق تذکر دادم اما گوش شنوایی نبود در حالی که اگر اردکانیان دقت کرده بود شاهد معضلی به این بزرگی در سطح کشور نبودیم بنابراین باید در آییننامه داخلی اهرمی در نظر گرفته شود تا تأثیر تذکرات بر صحنه عمل دیده شود.
ارسال دیدگاه