شیوهنامه نحوه آموزش دانشآموزان با نیازهای ویژه
تهران (پانا) - با امضای معاون وزیر و رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی شیوهنامه نحوه آموزش دانشآموزان با نیازهای ویژه از امروز اول بهمنماه به استانها ابلاغ شد.

به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل سازمان آموزشوپرورش استثنایی؛ در این شیوهنامه آمده است:
باتوجهبه بخشنامه شماره ۴۳۷/۱۴۰ مورخ ۲۱/۱۰/۱۳۹۹ ابلاغی از سوی مقام عالی وزارت در خصوص بازگشایی مدارس از اول بهمنماه، ضمن تأکید بر موارد ذکر شده در بخشنامه مذکور و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، موارد ذیل در خصوص آموزش حضوری و بازگشایی مدارس و مراکز تحت پوشش آن اداره اعلام میشود:
۱- آموزش نوآموزان دوره پیش از دبستان و دانشآموزان پایههای اول و دوم ابتدایی در تمامی گروه¬ها در مناطق با وضعیت زرد و آبی با رضایت والدین بهصورت حضوری است.
۲- آموزش دانشآموزان تمامی گروهها از پایه سوم تا پایان دوره دوم متوسطه / متوسطه حرفهای که به فضای مجازی دسترسی ندارند در وضعیت زرد و آبی با نظر شورای مدرسه و رضایت والدین بهصورت حضوری است.
۳- آموزش دانشآموزان استثنایی هنرستانهای فنی و حرفهای، کاردانش و متوسطه دوم حرفهای در خوشه دروس شایستگی های فنی و استاندارد آموزش مهارت و کارآموزی و کارورزی در وضعیت زرد و آبی با رضایت والدین بهصورت حضوری است.
تبصره: تعداد دانش آموزان در کلاس های حضوری، حداکثر ۶ نفر است.
۴- بهغیراز دانشآموزان ذکر شده دربند ۱ ، ۲ و ۳ ، آموزش سایر دانشآموزان در تمامی پایهها و گروه¬ها در وضعیت زرد و آبی با رضایت والدین و با نظر شورای مدرسه (بهخصوص در دروس عملی مانند هنر، مهارتآموزی، تفکر و پژوهش، کار و فناوری و....) بهصورت حضوری است.
۵- آموزش دانشآموزان (دروناستانی) در مدارس شبانهروزی در وضعیت آبی با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی ابلاغی (ویرایش ۰۵) و دستورالعمل بهداشتی مدارس شبانهروزی و با رضایت والدین بهصورت حضوری است.
تبصره: آموزش دانشآموزان بروناستانی در مدارس شبانهروزی بهصورت مجازی است.
۶- در مدارس شبانهروزی در وضعیت زرد و نارنجی، آموزش بهصورت مجازی است.
تبصره: آموزش برای دانشآموزان شبانهروزی (دروناستانی) در وضعیت زرد در دروس مهارتی با رضایت والدین و مصوبات شورای مدرسه بهصورت حضوری است.
۷- باتوجهبه تعداد کم دانشآموزان با اختلال طیف اوتیسم، چند معلولیتی و جسمی - حرکتی در کلاس بهغیراز دانشآموزان ذکر شده دربند ۱ ، ۲ و ۳ آموزش این گروه از دانشآموزان در تمامی پایهها در وضعیت زرد و آبی مشروط به رعایت پروتکلهای بهداشتی، نداشتن بیماری زمینهای و رضایت والدین، بهصورت حضوری است.
تبصره: آموزش دانشآموزان جسمی - حرکتی که دارای مشکلات تنفسی بوده و توانایی استفاده از ماسک را به مدت طولانی ندارند، بهصورت مجازی است.
۸- مدیر مدرسه/ مرکز موظف است نسبت به تشکیل شورای مدرسه در خصوص دانشآموزان با بیماری زمینه¬ای اقدام نماید و پس از بررسیهای لازم تصمیم مقتضی را جهت آموزش حضوری، مجازی و یا ترکیبی اتخاذ و به اطلاع والدین و معلمان دانشآموز برساند.
۹- تأمین سرویس ایابوذهاب دانشآموزان در آموزشهای حضوری مانند گذشته برعهده اداره آموزشوپرورش استثنایی استان مدیران مدارس با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.
۱۰- حضور تمامی دانشآموزان تلفیقی فراگیر در مدارس مربوطه، تابع قوانین آموزشوپرورش عادی است.
۱۱- ارائه خدمات در مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری در وضعیت نارنجی، زرد و آبی با رعایت موارد زیر بهصورت حضوری است:
۱-۱۱- حضور دانشآموز به همراه یک والد جهت دریافت خدمات در مرکز
۲-۱۱- ارزیابی یا مداخله صرفاً" با یک دانشآموز توسط معلمان مرکز.
۳-۱۱- جلوگیری از هرگونه ازدحام در زمانهای مراجعه دانشآموز به مرکز.
۴-۱۱- عدم پذیرش دانشآموزان دارای مشکلات زمینهای بهصورت حضوری بر اساس مصاحبه بالینی.
۵-۱۱- ارزیابی روزانه ۲ مراجع توسط هر معلم در مرکز.
۶-۱۱- ارائه خدمات مداخلهای حداکثر به ۳ مراجع بهجای ۴ مراجع توسط معلم مرکز.
۷-۱۱- برگزاری جلسات ارزیابی و تشخیصی و تنظیم برنامه درمانی بهصورت حضوری و در صورت نیاز ادامه روند آموزشها بهصورت ترکیبی (حضوری و مجازی).
تبصره: ترجیحاً" هر دانشآموز یک جلسه در هفته به مرکز مراجعه نماید و تکالیف و فعالیتها را در طول هفته با نظارت والدین و هدایت مربی انجام دهد.
۸-۱۱- تعامل مطلوب مراکز با مدارس عادی تحت پوشش جهت غربالگری ارجاع دانشآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری.
۱۲- باتوجهبه اینکه ارائه خدمات توانبخشی و مشاوره بهصورت انفرادی انجام میگیرد، در مناطق نارنجی، زرد و آبی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و نظر شورای مدرسه، خدمات بهصورت حضوری است.
نکته: در صورت عدم رضایت والدین، الزامی برای حضور دانشآموزان در هیچکدام از موارد فوقالذکر وجود ندارد.
ارسال دیدگاه