نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی

تهران (پانا) - سازمان دامپزشکی کشور به منظور تامین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، بر رعایت نکات بهداشتی و لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیات‌ها و دسته‌های عزاداری به مناسبت تاسوعا و عاشوریای حسینی تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۳۹۰۴۶۳
لینک کوتاه کپی شد
نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، مشاور معاون وزیر و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت: به دلیل وقوع احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان و به منظور پیشگیری از سرایت این بیماری‌ها بر لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیات‌ها و دسته‌های عزاداری تأکید شده است.

امین اسدی افزود: با توجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیات‌های عزاداری در تکایا، مساجد و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی کشور به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه- کنگو، بروسلوز، شاربن و...، رعایت توصیه‌های‌ بهداشتی زیر ضروری است.

۱- از خرید و کشتار دام‌های تب‌دار و بیمار جداً اجتناب شود.

۲- دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است، خریداری شود.

۳- از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.

۴- برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام و آلودگی‌های محیط زیست، از کشتار دام در محل‌های عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته‌های عزاداری جداً خودداری شود.

۵- لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیه‌ها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتماً از دستکش استفاده شود.

۶- ضروری است لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه‌بندی، برای حذف عوامل بیماری‌زا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و...) به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آن‌ها اقدام شود.

۷- درصورت خریداری گوشت نذری از قصابی‌ها، حتماً به قصابی‌های مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و... بر روی لاشه، توجه شود.

لاشه‌ای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.

۸- هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود.

۹- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.

۱۰- افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعه‌بندی لاشه دام قربانی می‌کنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و... جداً خودداری کنند.

در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.

۱۱- کشتارگاه‌های کشور در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال می‌باشند و هیات‌های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکان‌های مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی کرده و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری کنند.

لازم به ذکر است کلیه خدمات در کشتارگاه‌ها به صورت رایگان می‌باشد، همچنین سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سؤالات مردم در سطح کشور است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار