رئیس مرکز حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری تشریح کرد؛

جزئیات آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها

تهران (پانا) - رئیس مرکز حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری ضمن تشریح جزئیات آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها، گفت آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها بر حمایت از فعالیت‌های نوآورانه با هدف ایجاد اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری با نقش‌آفرینی همه بازیگران تاکید دارد.

کد مطلب: ۱۳۸۹۸۴۷
لینک کوتاه کپی شد
جزئیات آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها

رضا اسدی‌فرد در نشست خبری معرفی نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها با تاکید بر آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها که در آن این شرکت‌ها به ۳ دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم‌بندی شده‌اند، اظهار کرد: در مدل فعلی شاخص‌های ارزیابی برای همه شرکت‌ها اعم از شرکت‌های نوپا، متوسط، بزرگ، تولیدی و خدماتی تقریبا یکسان است و ارزیابی شرکت‌ها در دوره‌های دو ساله و به صورت مقطعی لحظه‌ای انجام می‌شود و مسیر رشد طی شده توسط شرکت در طول زمان در ارزیابی‌ها و حمایت‌ها در نظر گرفته نمی‌شود. مدل ارزیابی فعلی صرفا بر موضوع سطح پیچیدگی فناوری تمرکز دارد و نسبت به مطلوبیت‌های ملی مانند ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و اشتغال‌آفرینی و ارتقای بهره‌وری تقریبا بی اعتنا است، ضمن آنکه در نظام فعلی از مشارکت سایر بازیگران زیست بوم از جمله ستادهای توسعه فناوری و پارک‌های فناوری استفاده نمی‌شود.

اسدی‌فرد افزود: راهبرد اصلی در رویکرد جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها را بر ارزیابی فناوری و تسلط بر فرایند توسعه محصول است و در آیین‌نامه جدید تغییر رویکرد از حمایت عمومی‌ و یکسان از همه شرکت‌ها به حمایت هوشمند بر اساس نقشه راه رشد از هر شرکت صورت گرفته و بر این اساس‌ حمایت‌های پایه در این آیین‌نامه شامل اعطای برند دانش‌بنیان، معرفی به صندوق‌ها برای تسهیلات محدود، امریه سربازی و استمرار در کاربری مسکونی و حمایت‌های خاص شامل تولید بار اول، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری، حضور در کنسرسیوم‌ها و پروژه‌های بزرگ و تسهیلات بزرگ می‌شود.

وی با اشاره به تعریف دسته‌بندی جدید شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: شرکت‌های نوپا، شرکت‌های فعال در حوزه تحقیق، طراحی و توسعه محصولات و خدمات فناورانه به بلوغ نرسیده‌اند و شرکت‌های نوآور شرکت‌هایی هستند که حداقل یک محصول در فهرست کالا و خدمات دانش‌بنیان داشته باشند و سهم فروش دانش‌بنیانی آنها کمتر از کل فروش شرکت از ۵۰ درصد باشد. شرکت فناور شرکتی است که حداقل یک محصول و یا خدمت فناورانه دارد و سهم فروش دانش‌بنیان آنها از کل فروش شرکت حداقل ۵۰ درصد باشد.

به گفته وی، سهم نیروی انسانی تحقیق و توسعه از کل نیروی انسانی شرکت، میزان جذب سرمایه از شرکت‌های بزرگ تخصصی حوزه خود یا نهاد مالی و میزان سرمایه‌گذاری از شاخص‌های عمومی ارزیابی به شمار می‌رود.

اسدی‌فرد درخصوص نظام رتبه‌بندی سالانه در آیین‌نامه جدید نیز توضیح داد: شرکت‌های نوپا و نوآوری در رتبه‌های الف، رتبه ب و رتبه ج رتبه‌بندی می‌شوند و شرکت‌های دانش‌بنیان فناور نیز بر اساس ۱۰۰ شرکت و هزار شرکت برتر رتبه‌بندی می‌شوند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار