قصه بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی به پایان رسید

یزد (پانا) - اختتامیه بیست و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، شامگاه ۳۰ بهمن در شهر یزد با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۴۵۳۱۵
لینک کوتاه کپی شد
قصه بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی به پایان رسید

بیست و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی پس از چهار روز اجرای قصه‌گویانی از ایران و جهان در شهر یزد با برگزاری اختتامیه در تالار مرکزی این شهر به کار خود پایان داد.

حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این آیین گفت: این جشنواره، یک جشنواره معظم است که کانون‌های مختلف استان‌ها و کشور را درگیر خود کرده است.

وی افزود: می‌گفتند یزد، شهر قنات و قنوت و قناعت است و من امروز قصه را نیز به این عناوین می‌کنم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: پرورش خلاقیت و تخیل در کودکان، انتقال ارزش‌ها، تقویت مهارت‌های اجتماعی، تعامل درست با دیگران و آشنایی با فرهنگ و تاریخ کشورمان، همه‌اش به وسیله قصه اتفاق می‌افتد. همچنین قصه‌گویی تاثیری مستقیم در افزایش نرخ مطالعه دارد.

علامتی ضمن اشاره به مهارت مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیان جذاب قصه‌، گفت: قصه‌گویی به ظاهر یک اقدام ساده فرهنگی است اما آثار آن بسیار قابل توجه است به طوری که ترویج قصه و قصه‌گویی می‌تواند مهارت‌های زبانی و ارتباطی را تقویت کند و با آشنایی با لغات و درک مطلب‌ها افزایش دهد.

وی افزود: قصه باید دغدغه‌مند و به‌روز باشد و نباید نسبت به مسائل  اجتماعی بی‌توجه باشد و به همین دلیل در این دوره از جشنواره قصه‌گویی، جایزه‌ی ویژه‌ای  بخش ایثار و مقاومت را در راستای حمایت از کودکان غزه و لبنان قرار دادیم. 

آیت‌الله سید حسن عاملی، امام جمعه اردبیل و عضو مجلس خبرگان رهبری نیز از مهمانان این برنامه بودند و در سخنانی، با بیان سه قصه شیرین، گفت: قصه آرمانی، باید سه فصل داشته باشد، فصل اول باید هم سرگرم کننده باشد و  هم باید بر اصلی از اصول فاخر اجتماعی به عنوان نیاز جامعه ناظر باشد.

وی ادامه داد: دومین اصل، پرداختن به سوژه‌ی زنده است که در هر دوره‌ای، بشر به آن مبتلا شود و اصل سوم آن نیز در قالب هنری بودنش و در نهایت به حرکت درآوردن فکر بشر است. بنابراین می‌توان گفت قصه‌ها می‌توانند بر مسئله تعلیم و تربیت انسانها به ویژه کودکان تاثیر گذار باشند. 

اسماعیل دهستانی معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار یزد هم در سخنرانی خود گفت: قصه برگرفته از سرزمینی کهن، دیاری با اصالت و دارای مفاخر و ویژگی همنشینی ادیان است لذا یزد به عنوان پایتخت قصه و قصه گویی در کشور شناخته شده است.

وی افزود:با توجه به ظهور دنیای مدرن و رسانه‌های نوظهور، امروزه نیاز به قصه‌ها از همیشه محسوس‌تر است. قصه‌گویی ابزاری ساده و پیچیده در حوزه تربیتی است که نه تنها سرگرمی بلکه برگرفته از اندیشه برای همگان است.

معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار یزد به نقش قصه در آرامش روح و اندیشه انسان اشاره کرد و ادامه داد: قصه بیشترین بهره‌وری را در ابزارهای فرهنگی و تربیتی دارد و با کمترین هزینه مادی، خروجی تربیتی و فرهنگی بیشتری به همراه دارد.

وی گفت: قصه می‌تواند خلاهای فرهنگی را جبران کند و منجر به ارتقای وابستگی عاطفی والدین و فرزندان در جامعه شود.

دهستانی ادامه داد: در فرهنگی یزدی‌ها، چای نبات می‌تواند دوای همه مریضی‌ها باشد، با این مثال می‌شود قصه را چای نبات فرهنگ دانست، چرا که می‌تواند همه دردهای فرهنگی را درمان کند.

فرهاد فلاح، رئیس این دوره از جشنواره قصه‌گویی نیز در سخنانی از استقبال و مهمان‌نوازی مردم یزد تقدیر کرد و گفت:جشنواره قصه‌گویی، به عنوان یک فرصت مناسب برای ترویج فرهنگ قصه‌گویی و ارتقای مهارت‌های بیانی کودکان و نوجوانان، به پایان رسید ولی امیدواریم با ادامه چنین رویدادهای فرهنگی، شاهد شکوفایی بیشتر استعدادها در کشورمان باشیم.

افشین اعلا، شاعر، نویسنده و عضو هیئت‌مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور نیز در سخنانی، خود را از قدیمی‌های کانون پرورش فکری دانست و گفت: کانون پرورش فکری از نهادهای بدون مشابه در کشورمان است که بیشترین تاثیرگذاری را در قبال کمترین هزینه‌ها داشته است.

وی ضمن اشاره به فعالیت مستمر مربیان کانون پرورش فکری، گفت: اگر ارتش، سپاه و نیروهای امنیتی از جان و امنیت ایران حفاظت می‌کنند، مربیان کانون از فرهنگ و هنر ادبیات ایران حفاظت می‌کنند.

افشین اعلا افزود: ثروت واقعی این کشور، ادبیات است. من افتخار می‌کنم که در این زمانه، کانون همچنان بچه‌هایی تربیت می‌کند که عاشق شعر، نقاشی و هنر هستند.

این شاعر و نویسنده ادامه داد: کانون پرورش فکری، امسال در بخش سینمایی خوش درخشید و نامزد جایزه اسکار نیز شد. ما باید قدردان کانون پرورش فکری باشیم  چون خداوند در قرآن فرموده‌اند از ناسپاسی بندگان خشم می‌گیرد.

وی گفت: امیدوارم این رسمی که با تغییر یک دولت، همه مدیران و مسئولین نیز عوض می‌شوند، تغییر کند. کانون نه جای سیاست و نه جای قدرت است و برای هیچ دولت و حکومتی نیست، بلکه برای ملت و کودکان ایران است.

در این مراسم، ضمن اعلام قصه‌گویان برتر و اهدای جوایز، از مریم نشیبا به عنوان بانوی قصه‌گویی ایران، قدردانی شد. 

خبرنگار : محمد حیدری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار