عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد :

آلودگی به شپش در مدارس یزد ۲ درصد است

یزد (پانا) - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان این که ابتلا به شپش در دختران تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از پسران است، گفت: میزان آلودگی به شپش در مدارس و مهدکودک‌های شهر یزد حدود دو درصد است.

کد مطلب: ۱۵۳۹۷۹۲
لینک کوتاه کپی شد
آلودگی به شپش در مدارس یزد ۲ درصد است

دکتر محمد ابراهیم‌زاده‌اردکانی با بیان اینکه شپش سر، یکی از بیماری‌های شایع است، گفت: این بیماری در گروه‌های سنی مهدکودک و دبستان شیوع بیشتری دارد و میزان آن در دختران تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از پسران است.

وی با اشاره به اینکه تراکم بالای جمعیت، ازدحام در محیط‌های آموزشی و رعایت نکردن نکات بهداشتی از عوامل مؤثر در گسترش شپش محسوب می‌شوند، ادامه داد: معمولاً در فصل‌های سرد سال به‌ویژه هنگام بازگشایی مدارس، این بیماری افزایش می‌یابد.

ابراهیم‌زاده ضمن بیان اینکه استفاده از لباس‌ها و روسری‌هایی که احتمال آلودگی دارند، می‌تواند به شیوع بیشتر شپش کمک کند، افزود: این بیماری هم در مناطق شهری و هم در مناطق روستایی دیده می‌شود و تفاوت چندانی در میزان شیوع آن میان این دو منطقه وجود ندارد.

این متخصص پوست ضمن تأکید بر این که راه اصلی انتقال شپش از طریق تماس‌های طولانی و نزدیک میان افراد است، گفت: محیط‌هایی مانند مهدکودک‌ها، دبستان‌ها و حتی بین خانواده‌ها از جمله مکان‌هایی هستند که امکان انتقال بیماری در آن‌ها بالا است.

وی با بیان این که در یک خانواده، تماس‌های نزدیک میان خواهر، مادر و دیگر اعضای خانواده می‌تواند موجب گسترش آلودگی شود، عنوان کرد: برای انتقال این بیماری، معمولاً نیاز به تماس‌های طولانی‌مدت است و تماس‌های کوتاه، در حد چند دقیقه، موجب انتقال آن نمی‌شود.

ابراهیم‌زاده اردکانی ضمن اشاره به این که روش‌های غیرمستقیم نیز در انتقال شپش مؤثر هستند، تصریح کرد: استفاده مشترک از‌شانه، برس، کلاه، روسری، لباس و حتی وسایل شخصی مانند حوله و ملحفه، می‌تواند باعث انتقال این بیماری شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد افزود: در مکان‌هایی مانند مدارس و مهدکودک‌ها، جایی که لباس‌ها روی‌هم قرار می‌گیرند یا دانش‌آموزان وسایل یکدیگر را استفاده می‌کنند، احتمال انتقال شپش افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به این که شپش سر معمولاً باعث خارش شدید در ناحیه سر می‌شود که گاهی ممکن است به گردن و حتی‌شانه‌ها نیز گسترش یابد، گفت: در برخی موارد، فرد آلوده هیچ‌گونه خارش یا علامت خاصی ندارد، اما همچنان می‌تواند ناقل بیماری باشد.

منبع : روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار