معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد:

رشد ۶۶ درصدی نرخ سواد در کهگیلویه و بویراحمد بعد از انقلاب

 یاسوج (پانا) - معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: نرخ سواد در استان ما بعد از انقلاب اکنون به بالای ۹۷ درصد رسیده که از این حیث رشد ۶۶ درصدی و جزو ۵ استان برتر کشور هستیم.

کد مطلب: ۱۵۲۷۲۸۷
لینک کوتاه کپی شد
رشد ۶۶ درصدی نرخ سواد در کهگیلویه و بویراحمد بعد از انقلاب

سید حمزه باقری‌نژاد معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در آیین گرامیداشت آغاز هفته نهضت سوادآموزی در جمع همکاران اداری ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر گفت: حضرت فاطمه ( س) الگوی تمام نمای همه فضائل اخلاقی و منشأ اصلی نور و هدایت خاندان پیامبر بزرگ اسلام بود.

وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی یکی از یادگار‌های امام خمینی (ره) است که در تاریخ ۷ دی ماه سال ۱۳۵۸ تنها به فاصله چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با توجه به ضرورت آن در کشور تأسیس شد، افزود: فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی آغازگر تحول عظیمی در حیات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بود؛ انقلابی که مهم‌ترین ماموریت خود را توسعه متوازن فرهنگ و آموزش و پرورش کشور معرفی کرد.

معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: تغییر در تعریف سواد باعث شده است که ما آن تعریف نیاز به خواندن و نوشتن که به عنوان اولین تعریف سواد در اوایل انقلاب مطرح شده بود را دگرگون کنیم و تحول در این تعریف ایجاد کنیم.

وی با اشاره به تعریف جدید سازمان یونسکو از سواد که امروزه سواد را به معنای ایجاد تغییرات مثبت در رفتار شخصی تعریف کرده است و یا به عبارتی علم را با عمل معنا کرده است و فردی که نتواند آنچه را که آموخته در زندگی‌اش پیاده کند آن شخص بی‌سواد است، افزود: شخص باسواد طبق جدیدترین تعریف از تعاریف جهانی، شخصی است که در درون خود و جامعه منشأ تغییر و تحول باشد؛ زیرا تغییر و تحول است که منجر به یادگیری خواهد شد.

معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نرخ باسوادی در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در اوایل انقلاب در کشور تقریباً ۴۶ درصد (یعنی کمتر از ۵۰ درصد) بود، افزود: نرخ سواد در استان ما در آن دوران در همین رده سنی، تنها ۲۸ درصد بوده که خوشبختانه با تشکیل حکومت جمهوری اسلامی و رهنمود‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ( ره) و پس از آن ارشادات مقام معظم رهبری و تلاش همه دست‌اندرکاران به خصوص جامعه فرهنگی کشور، این نرخ در همین رده سنی در کشور به بالای ۹۸ درصد و در استان ما اکنون به بالای ۹۷ درصد رسیده است که از این حیث استان ما رشد ۶۶ درصدی و جزء ۵ استان برتر کشور هستیم.

معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سواد و علمی که بروز نشود نمی‌تواند تأثیرگذار باشد و به بیراهه خواهد رفت، بر بروزرسانی علم تأکید کرد.
باقری‌نژاد به جایگاه سواد و علم و همچنین اهمیت سواد برای نسل آینده اشاره کرد و گفت: سواد باعث تقویت دموکراسی و مشارکت اجتماعی خواهد شد، زیرا بین سیاست و سواد رابطه مستقیم وجود دارد.

وی با بیان اینکه کشور‌های پیشرفته دنیا به مراتب نرخ سواد بالاتری دارند، تصریح کرد: کشور‌های اروپایی مانند نروژ، سوئد، دانمارک و آلمان نرخ سواد بالاتری دارند که باعث بروز‌رسانی و رشد سیاسی و اقتصادی پویا در این کشور‌ها شده است.

معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان با بیان اینکه کشور‌های جنوب آفریقا و قاره آفریقا چون نرخ سواد پایین‌تری دارند در این حوزه‌ها به مراتب مانور پایین‌تری دارند، خاطرنشان کرد: در کشور ما استان‌های تهران و مازندران و در استان ما نیز شهرستان گچساران نرخ سواد بالاتری دارند.
در پایان این آیین از فعالان حوزه نهضت سوادآموزی با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار