در جریان بازدید خبرنگاران پانا از مجموعه گیاه پزشکی ایران:
افزایش استفاده از کنترل بیولوژیک برای مقابله با آفات
تهران (پانا) _ کارشناس ارشد در بخش کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی گفت:« با گسترش بیرویه مصرف سموم شیمیایی در کشاورزی، نگرانیها درباره آلودگی محیط زیست و افزایش بیماریهای انسانی مانند سرطان و ناهنجاریهای جنینی روزبهروز بیشتر میشود. در این میان، استفاده از کنترل بیولوژیک بهعنوان راهکاری طبیعی و پایدار برای مدیریت آفات اهمیت ویژهای پیدا کرده است.»

مریم هدا در گفتوگو با خبرنگارن پانا افزود:«کنترل بیولوژیک به معنای بهرهگیری از عوامل طبیعی مانند شکارگرها ، پارازیتوئیدها و پاتوژنها برای کاهش جمعیت آفات است؛ حشراتی که به دلیل آسیبرساندن به محصولات کشاورزی به این نام خوانده میشوند. در واقع، به جای استفاده گسترده از سموم، با کمک عوامل زندهای که خداوند در طبیعت قرار داده، میتوان تعادل اکولوژیکی را بازگرداند و آفات را کنترل کرد.»
وی ادامه داد:«از جمله شکارگرهای مهم در کنترل بیولوژیک میتوان به کفشدوزکهای هفتنقطهای و کفشدوزکهای کریزک اشاره کرد که بهطور مؤثر آفات خطرناکی چون شپشکهای آردآلود در باغهای مرکبات را شکار میکنند. این روش نه تنها میزان مصرف سموم را کاهش میدهد، بلکه سلامت خاک، محصولات کشاورزی و در نهایت انسانها را نیز حفظ میکند.»
هدی تاکید کرد:«با وجود فواید فراوان، توسعه و حفظ عوامل کنترل بیولوژیک نیازمند سرمایهگذاری، نیروی انسانی متخصص و آگاهیرسانی عمومی است. در کشورهای پیشرفته، محصولات کشاورزی سالم و تولید شده با روشهای بیولوژیک با استقبال مردم مواجه شده و حتی با قیمتهای بالاتری به فروش میرسند.»
کارشناس ارشد در بخش کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی ایران گفت:« نیز تلاشهایی در این زمینه آغاز شده و کشاورزان آگاه با استفاده از این روشها، به تولید محصولات سالم برای خانواده و بازار پرداختهاند. با این حال، برای مقابله با آفات مهمی چون کرم ساقهخوار برنج، نیاز به توسعه گستردهتر این روشها و حمایتهای بیشتر از کشاورزان احساس میشود.»
وب در پایان افزود:«کارشناسان معتقدند که بازگشت به طبیعت و استفاده از کنترل بیولوژیک، راهی مؤثر برای حفظ سلامت انسان، محیط زیست و تضمین امنیت غذایی در آینده است.»
خبرنگاران: مژگان بهلولی،نجمه تگرگی،زینب مشرقی
ارسال دیدگاه