مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان:
۱۶٠ مدرسه و هزار و ۴۵ کلاس درس در کردستان در دست ساخت است
کردستان(پانا) - مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان گفت: در راستای طرح ملی مدرسهسازی، استان کردستان سهم ۱۶۰ مدرسه و هزار و ۴۵ کلاس درس را در برنامه دارد که ساخت و تجهیز آنها بهطور جدی در حال پیگیری است.

ابراهیم مرادی در جلسه نهضت عدالت آموزشی که با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد با اشاره به سهم کردستان در طرح ملی مدرسهسازی گفت: از ۴۵ هزار کلاس هدفگذاریشده در کشور، سهم کردستان ۱۶۰ مدرسه با هزار و ۴۵ کلاس درس است که برنامهریزی دقیقی برای اجرای آنها در دست انجام است.
وی با بیان اینکه اولویت ساخت مدارس در مناطق دارای تراکم بالای دانشآموز، مدارس سنگی و کانکسی و مناطقی با سرانه آموزشی زیر سه مترمربع تعریف شده، افزود: تاکنون ۲۰۸ کلاس درس در استان احداث و تحویل شده و عملیات ساخت ۲۵۸ کلاس دیگر نیز آغاز شده است.
مرادی از پیشرفت جدی در حذف مدارس کانکسی خبر داد و گفت: از ۲۹ مدرسه کانکسی موجود، ۱۹ مدرسه جایگزین شدهاند و ۱۰ کلاس باقیمانده نیز تا پایان اردیبهشت ماه تحویل داده میشود. به این ترتیب، کردستان بهزودی به جمع استانهای بدون مدرسه کانکسی خواهد پیوست.
وی همچنین با اشاره به وضعیت مدارس سنگی استان خاطرنشان کرد: هماکنون ۸۹ کلاس سنگی در کردستان وجود دارد که نیازمند تصمیمگیری و تأمین اعتبار برای بازسازی یا جایگزینی هستند.
مدیرکل نوسازی مدارس کردستان، سرانه فضای آموزشی در استان را ۴.۸۱ مترمربع اعلام کرد و گفت: این عدد همچنان پایینتر از میانگین کشوری است و باید با ادامه پروژههای عمرانی به میانگین مطلوب نزدیک شویم.
وی از اجرای ۶۹ پروژه نیمهتمام نیز خبر داد که در دستورکار تکمیل قرار دارند.
هاشم ناظمیجلال، مدیرکل آموزشوپرورش استان کردستان نیز به نیاز مبرم برخی شهرهای پرجمعیت استان به فضای آموزشی اشاره کرد و گفت: شهرستانهای سقز، بانه، مریوان و ناحیه یک سنندج از جمله مناطقی هستند که با کمبود شدید فضای آموزشی مواجهاند و توسعه زیرساختهای آموزشی در این شهرها ضروری است.
وی افزود: با ایجاد فضاهای جدید، لازم است موضوع تجهیزات آموزشی و هوشمندسازی مدارس نیز بهطور جدی در دستور کار قرار گیرد.
مصطفی فعلهگری، مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان نیز با بیان اینکه مشارکت مردمی در مدرسهسازی از طریق ظرفیتهای قانونی مالیات امکانپذیر است، گفت: در قالب طرح مالیاتهای نشاندار، مؤدیان میتوانند محل هزینه مالیات خود را تعیین کنند و این مسئله میتواند نقش مهمی در تأمین منابع پروژههای آموزشی ایفا کند.
وی از مشارکت مالیاتی در بیش از ۱۳۰ پروژه عامالمنفعه در سال گذشته خبر داد.
نماینده سپاه بیتالمقدس کردستان نیز در این نشست از اجرای پروژهای آموزشی با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع در شهر سنندج خبر داد و گفت: اسکلت این مجموعه آموزشی ساخته شده و اکنون در آستانه آغاز عملیات اجرایی است، اما برای تکمیل آن به ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: تغییر کاربری بخشی از اراضی اطراف پروژه، یکی از راهکارهایی است که میتواند مشکل کمبود اعتبار را تا حدی جبران کند.
ارسال دیدگاه