مدرس نمایش‌های آئینی سنتی:

هنرهای نمایشی؛ آیینه‌ای از روح انسان

بروجن (پانا) - دبیر جشنواره سیَلک کاشان و مدرس نمایش‌های آئینی سنتی به مناسبت ۷ فروردین ۱۴۰۴ و روز هنر‌های نمایشی، پیشنهاد انستیتو بین‌المللی را در ثبت عنوان «روز جهانی تئاتر»، اقدامی هنرمندانه و تاریخی در انعکاس روح انسان بر صحنه‌های نمایش دانست‌.

کد مطلب: ۱۵۵۵۷۶۳
لینک کوتاه کپی شد
هنرهای نمایشی؛ آیینه‌ای از روح انسان

مسعود نوری‌فرد دبیر جشنواره سیَلک کاشان و مدرس نمایش‌های آئینی سنتی، در مورد پیام سالانه روز هنر‌های نمایشی گفت: «پیام سالانه این روز هرساله توسط یکی از صاحب نظران و هنرمندان عرصه تئاتر انتخاب می‌شود و به تأثیر و تقابل تئاتر در عرصه بین‌المللی اختصاص دارد؛ در ایران نیز ۷ فروردین را روز جهانی تئاتر نام‌گذاری کردند و هنرمندان تئاتر نیز هرساله این روز را جشن می‌گیرند.»

وی در رابطه با زیر شاخه‌های هنرهای نمایشی و نقالی اظهار کرد: «نقالی یکی از گونه‌های نمایش ایرانی است که به عنوان زیر شاخه هنرهای نمایشی محسوب می‌شود. این هنر تحت عنوان نیایِ نمایش ایرانی دارای ثبت جهانی یونسکو است.»

نوری‌فرد با اشاره به پیشینه نقالی افزود: «هنر نقالی یک هنر بسیار کهن می‌باشد؛ شروع روایت‌گری به دوران انسان‌های اولیه باز می‌گردد که زبان واحدی نداشتند. در آن دوران به این دلیل که هنوز کلام، گفتار و نوشتار کشف نشده بود، هنگامی که مردان از شکار باز می‌گشتند، چون باید اطلاعات، خاطرات و اتفاقاتی که در طی روز برای آن‌ها رخ داده بود را بازگو می‌کردند، با ایجاد اشکال و تولید اصوات، قصه‌ی شکاری که انجام داده بودند را تعریف می‌کردند و روایت‌گری نیز از همین نقطه آغاز شد.»

دبیر جشنواره سیَلک کاشان در رابطه با استفاده از هنرهای نمایشی به عنوان ابزاری برای آگاهی‌بخشی و تغییر اجتماعی، خاطر نشان کرد: «اساس هنرهای نمایشی و به خصوص تئاتر، آگاهی بخشیدن است. تئاتر دسته‌های مختلفی دارد؛ بعضی از آن‌ها تکلیفشان با مخاطب مشخص است و جزو نمایش‌های شادی‌آور است، اما در اصل، ذات تئاتر، ذاتی برای روشنگری و آگاهی بخشیدن، کسب تجارب و انتقال اطلاعات به مردم است. هرساله بر روی صحنه‌های تئاتر اتفاقات شگفت انگیزی رخ می‌دهد و حتی بر روی صحنه‌های تئاتر، انقلاب‌هایی رخ داده است؛ مانند فرانسه و یا حتی کشورهای آسیایی که برای تئاترهای فراموش‌نشدنی سالگرد‌هایی گرفته می‌شود، مثل تئاتر وکایی که هرساله در ژاپن برای آن سالگرد گرفته می‌شود. این انقلاب‌ها در کشور‌های مختلف از روی صحنه تئاتر اتفاق افتاده و این رخداد بخاطر ذات و ماهیت تئاتر است که آگاهی‌بخش می‌باشد.»

خبرنگار : باران ربیعی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار