معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان چهارمحال‌وبختیاری:

۵۳۵۷ سوادآموز در سال جاری باسواد خواهند شد

شهرکرد (پانا) - معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری از باسواد شدن ۵۳۵۷ سوادآموز در سال جاری در این استان خبر داد.

کد مطلب: ۱۵۲۸۳۸۰
لینک کوتاه کپی شد
5357 سوادآموز در سال جاری باسواد خواهند شد

یاسر خسروی در نشست با اصحاب رسانه به چگونگی نامگذاری این روز اشاره کرد و گفت: ۷ دی ۱۳۵۸با فرمان امام خمینی(ره) نهضت سوادآموزی تشکیل شد که این امر کمک بسیاری به افزایش سطح سواد در کشور کرد؛ چرا که میانگین باسوادان سطح کشوری، کمتر از ۵۰ درصد بود و میانگین سطح باسوادان استان چهارمحال و بختیاری، کمتر از ۳۶ درصد بود که با تشکیل هوشمندانه نهضت سوادآموزی، مناطق محروم که فرصت اولیه سوادآموزی را از دست داده بودند، فرصتی مجدد جهت علم‌آموزی به دست آورده بودند و کشور، پیشرفت چشمگیری در افزایش باسوادان داشت.

وی افزود: میانگین رشد کشور در مقایسه با سال‌های اول انقلاب ۲ برابر جهان است و فعالیت نهضت در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال موجب رسیدن سطح کشور به ۹۷ درصد شده است و در استان ما نیز رشد به بیشتر از ۹۷ درصد رسیده است. بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۳۵۵ در محدوده سنی بالای ۶ سال ۳۵ درصد بوده و اکنون این سطح بالاتر از ۸۸ درصد است و در ۲ سال اخیر رده سنی ۱۰ تا ۶۰ سال تحت آموزش قرار می‌گرفتند.

خسروی اظهار کرد: هرساله حجمی از سوادآموزی را در ۳ دوره سواد، انتقال و تحکیم به استان‌ها اختصاص می‌دهند. در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ حجم استان ما ۵۳۵۷ نفر در نظر گرفته شده که به کمک آموزش‌دهندگان و فرهنگیان تحت آموزش قرار گیرند.

خسروی به همکاری ارگان‌های متعدد در جست‌وجو و تحت آموزش بردن سوادآموزان اشاره کرد و گفت: یک‌سری تفاهم‌نامه و همکاری‌ با ارگان‌های گوناگون همچون اداره زندان‌ها، کمیته امداد، بهزیستی، بهره‌برداران جهاد کشاورزی و شورای پشتیبانی سوادآموزی، نشان‌دهنده اهمیت سوادآموزی است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری گفت: در همین راستا یک مرکز مشارکتی با اداره زندان‌ها تشکیل شده که آموزش توسط کارکنان زندان صورت می‌گیرد. از اوایل تشکیل نهضت سوادآموزی ۸۰۶ هزار زندانی در کشور باسواد شده‌اند و بیش از ۴۷۰ هزار سرباز بی‌سواد و کم‌سواد در کشور، باسواد شدند و ۳۴۰ هزار عشایر تحت آموزش قرار گرفته‌اند.

وی اظهار کرد: کمیته امداد، افراد بی‌سواد و کم‌سواد را به نهضت سوادآموزی معرفی کرده و پس از باسواد شدن سوادآموزان،  آن‌ها را مورد تقدیر و تشویق قرار می‌دهد. سازمان بهزیستی نیز همکاری لازم جهت معرفی زنان سرپرست خانوار کم‌سواد یا بی‌سواد را در دستور کار قرار داده است.

خسروی با توجه به تغییرات سطح سواد در قشرهای گوناگون عنوان کرد: پژوهش‌های کاربردی توسط نهضت سوادآموزی انجام شده که در بحث سواد در وزارتخانه آموزش و پرورش مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاهش اختلاف سواد میان زنان و مردان در کشور به ۶ درصد و در استان به ۹ درصد رسیده و ۸۸ درصد فعالیت سواد‌آموزی ویژه زنان و دختران است. کاهش اختلاف سواد شهری و روستایی در کشور و استان ۹ درصد است و ۵۵ درصد از فعالیت‌های سوادآموزی به روستاها و مناطق محروم اختصاص داده شده است.

خبرنگار : فاطمه آقابابایی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار