معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری:

خاستگاه اصلی فرهنگ‌سازی مدارس هستند

شهرکرد (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری مدارس را مبدا اصلی فرهنگ‌سازی و آموزش‌های مرتبط با مانور زلزله دانست.

کد مطلب: ۱۵۱۸۸۴۳
لینک کوتاه کپی شد
خاستگاه اصلی فرهنگ‌سازی مدارس هستند

ذوالفقار علیخانی در نشست هماهنگی دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس گفت: یکی از مخاطرات طبیعی که انسان از وقوع آن خبر ندارد و قابل پیش‌بینی نیست پدیده زلزله است. یکی از مهم‌ترین اقدامات و راه‌حل‌های در دسترس که باعث کاهش آسیب‌های احتمالی و پیشگیری کننده از فجایع مادی و معنوی می‌شود، همین آموزش‌ها و مانورهای مرتبط با این مخاطره طبیعی است که در مدارس هرساله برگزار می‌شود.

علیخانی در ادامه افزود: از آن‌جایی که مدارس محل آموزش و پرورش دانش‌آموزان است و دانش‌آموزان نیز آمادگی ذهنی لازم جهت کسب علم و دانش و فنون کاربردی زندگی را دارند، مدارس محلی مناسب و می‌توان گفت اصلی‌ترین خاستگاه برای فرهنگ‌سازی و آموزش‌های مرتبط با مانور زلزله در جامعه است.

افشین امیریان مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمحال‌وبختیاری نیز با اشاره به اهمیت آموزش‌های لازم در قبل، حین و بعد از مانور زلزله عنوان کرد: زمانی برگزاری این مانورها به نقطه دلخواه می‌رسند که دستگاه‌ها و سازمان‌های مجری با هماهنگی و هدفی واحد آموزش‌های کامل و دقیقی از تمامی مراحل مانور به دانش‌آموزان عرضه کنند.

امیریان در رابطه با چگونگی برگزاری مانور زلزله در سطح استان تصریح کرد: بیست و ششمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس با شعار «جامعه ایمن، مدرسه پایدار» به صورت همزمان در تمامی مدارس استان روز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۰ - ۱۰ صبح نواخته می‌شود، که دبیرستان دخترانه متوسطه دوم سپیده شهرکرد به عنوان مدرسه نمادین استان انتخاب شد.

خسرو کیانی مدیرکل مدیریت بحران استان نیز ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) گفت: آموزش به دانش‌آموزان از دو جهت حائز اهمیت است، یکی اینکه دانش‌آموزان چگونگی مقابله با بلایای طبیعی بالاخص زلزله را در محیطی به وسعت مدرسه جهت خود امدادی و دیگر امدادی فرا می‌گیرند و دوم اینکه خود در نقش بسط دهنده و آموزش دهنده به دیگر افراد خانواده و جامعه هستند.

کیانی با اشاره به موقعیت جغرافی استان افزود: در کشورهای پیشرفته مانند ژاپن و آمریکا، آموزش‌ برای پیشگیری از وقوع خسارت‌های هنگفت ناشی از زلزله بسیار مهم تلقی شده است که به عنوان مثال در کشور ژاپن زنگ زلزله به صورت هفتگی برگزار می‌شود تا آمادگی دانش‌آموزان برای مقابله با این پدیده همیشه در سطح بالایی قرار داشته باشد. به همین منظور به دلیل موقعیت جغرافیایی که منطقه و استان ما دارد، برگزاری چنین مانورهایی و به دنبال آن آموزش‌هایی همچون «پناه‌گیری صحیح، شناخت محیط‌های ایمن، خروج اضطراری، خود امدادی و دیگر امدادی و همچینین بحث آشنایی و استفاده از وسایل ایمنی ماننده کپسول آتش‌نشانی» از مهم‌ترین موارد قابل ذکر است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار