از گلهای فوتسال مسابقات سمپاد تا گلهای رنگارنگ لباس محلی استان چهارمحال و بختیاری
شهرکرد (پانا) - همزمان با برگزاری المپیاد ورزشی سمپاد مدارس استعدادهای درخشان ویژه پسران متوسطه دوم کشور؛ دانشآموزان از غرفه لباسهای محلی استان چهارمحال و بختیاری نیز دیدن کردند.
در حاشیه برگزاری سومین المپیاد ورزشی پسران سمپاد استان چهارمحال و بختیاری، غرفه لباس محلی برپا شد و دانشآموزان کشور با آداب و رسوم لباس بختیاری آشنا شدند.
لباس بختیاری مردانه شامل، چوقا است که از پشم بز تهیه میشود و در زمستان بدن را گرم و در تابستان سرد نگه میدارد، نقوشی به شکل ستون به رنگ سیاه چوقای بختیاری را از سایر اقوام متمایز میکند. مردان کلاه نمدی بر سر میگذارند که در رنگهای مشکی، قهوهای روشن، تیره و سفید تولید میشود. به این کلاهها، خسروی میگویند. شلواری به نام «شولار دبیت» به رنگ مشکی پوشش پایین تنۀ مردان این قوم است که گشاد است و همچنین آنها از گیوه به عنوان پاپوش استفاده می کنند.
لباس زنان بختیاری نیز در رنگهای مختلفی تولید میشود که این عامل نشانه نشاط است؛ لباس زنان بختیاری شامل پیراهنی به نام جومه یا جوه به تن است که دو چاک در طرفین دارد. زیر این پیراهن که تا کمر میرسد دامنی پرچین به نام شولارقری میپوشند که از پارچهای با متراژ بالا نزدیک به ۸ تا ۱۰ متر دوخته میشود. علاوه بر این روی جومه، جلیقۀ مخملی به تن میکنند و برای پوشش سر از روسری حریر به نام مینا استفاده میکنند.
لچک کلاهی است که زنان زیر روسری، روی سر میگذارند. این روسری با انواع سکه، سنگ، مروارید، سنگ و پولک تزیین شده است همچنین پاپوش زنان بختیاری نیز گیوه است.
گفتنی است دانشآموزان سمپاد سراسر کشور علاوه بر آشنایی با آداب و رسوم بختیاری، لباس محلی بختیاری را برای استانهای خود، سوغاتی بردند.
ارسال دیدگاه