پیش درآمد پرحاشیه بر انتخابات فدراسیون والیبال؛ تکنیک سعید معروف فراگیر شد
تهران (پانا) – پرافتخارترین ورزش گروهی ایران یکی از پرچالشترین انتخاباتها را برای تعیین رئیس فدراسیون جدید خود پشت سر میگذارد و جامعه والیبال در انتظار ۲۹ آبان است، روزی که رئیس جدید بر صندلی ریاست فدراسیون تکیه بزند.
فرهاد فخرآبادی/ انتخابات فدراسیون والیبال را میتوان یکی از پرچالشترین انتخابات فدراسیونهای ورزشی طی سالهای اخیر دانست. آذرماه سال گذشته به واسطه قانون منع به کارگیری بازنشستگان، احمد ضیایی رئیس فدراسیون والیبال از سمت خود کنار رفت؛ تحولات فدراسیون والیبال تا آنجا پیش رفت که روند ثبتنام در انتخابات پس از معرفی دو سرپرست آغاز و در نهایت طبق اعلام رسمی پایگاه اطلاعرسانی وزارت ورزش و جوانان اسامی ۶ نامزد برای حضور در انتخابات اعلام شد که عبارتاند از: محمود افشاردوست، محمدرضا رشیدی، محمدرضا داورزنی، احمد سعادتمند، افشین داوری و امیرحسین منظمی.
روند طولانی احراز صلاحیتها
پس از کش و قوس فراوان بالاخره روز ۹ شهریور برای ثبت نام داوطلبان ریاست این فدراسیون از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام شد و بر اساس ماده ۵ « آئیننامه شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیونهای ورزشی » روند ثبت نام نامزدها ۱۰ روز کاری (تا ۲۴ شهریور) این روند ادامه پیدا کرد و در روندی قانونی ثبت نامهای به پایان رسید. اما اعلام اسامی احراز صلاحیت شدهها بر خلاف آئیننامه بود. بند «ب» از ماده ۸ همین آئیننامه به صراحت اعلام کرده است که کمیسیون ۵ روز کاری مهلت دارد تا پس از رسیدن پروندهها اعلام نظر خود درباره احراز صلاحیت شدهها را انجام دهد. روندی که به جای پنج روز ۳۵ روز کاری طول کشید و سرانجام ۲۹ آبان ماه زمان برگزاری مجمع انتخابات ریاست فدراسیون والیبال مشخص شد.
سرپرستی که دو بار استعفا داد
در آخرین روز ثبتنام افشین داوری که پس از احمد ضیایی به عنوان سرپرست فدراسیون والیبال معرفی شده بود، در انتخابات ثبت نام و استعفایش از سرپرستی فدراسیون والیبال را تقدیم وزیر ورزش و جوانان کرد اما داوری ۲۴ شهریور یعنی روز پایانی ثبت نام در انتخابات فدراسیون والیبال، طی مصاحبهای رسمی که با سایت وزارت ورزش و جوانان داشت صراحتاً گفت که به علت پذیرفته نشدن استعفایش از سمت وزیر ورزش و جوانان، از حضور در انتخابات کنارهگیری کرده است و تا زمان برگزاری انتخابات به سرپرستی در این فدراسیون ادامه خواهد داد.
در حالی که افشین داوری صراحتاً اعلام کرده بود از حضور در انتخابات کنارهگیری کرده است، ۹ مهر وزیر ورزش و جوانان طی حکمی علی فتاحی را به عنوان سرپرست جدید فدراسیون والیبال معرفی کرد تا استعفای افشین داوری عملی شود اما مشخص نشد که سرپرست سابق فدراسیون والیبال که رسماً کنارهگیری از انتخابات را اعلام کرده بود آیا کنارهگیریاش را به صورت کتبی اعلام کرده بود یا این کنارهگیری در حد مصاحبه با سایت وزارت ورزش و جوانان بوده است؟
هر چند احراز صلاحیت افشین داوری برای ریاست فدراسیون نکته عجیبی نیست و نباید انتظار داشت فردی با سابقه مدیریت داوری احراز صلاحیت نشود، اما ماجرای استعفا از سرپرستی فدراسیون والیبال، ثبت نام در انتخابات این فدراسیون، کنارهگیری از حضور در انتخابات و بازگشت مجدد به روند انتخابات، شبیه جا خالی دادنهای سعید معروف در تیم ملی والیبال است که ناگهان با حرکتی غیر قابل پیشبینی حریف را غافلگیر میکند.
معاونی که میخواهد به جایگاه سابقش برگردد
در زمان ثبت نام نامزدها، محمدرضا داورزنی که سابقه ریاست فدراسیون والیبال را دارد، با وجود اینکه معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای را برعهده داشت در انتخابات ثبت نام کرد، ورودی که قابل پیشبینی بود اما تصور میشد در صورت ثبت نام از حضور در معاونت وزارت ورزش و جوانان استعفا دهد. البته داورزنی سرانجام از حضور در این معاونت وزارت ورزش و جوانان استعفا داد اما این استعفا ۲۰ آبان یعنی یک روز پس از اعلام اسامی تائید صلاحیت شدهها و ۹ روز قبل از انتخابات صورت گرفت.
نکته جالب توجه درباره محمدرضا داورزنی اینجاست که بر اساس ماده ۸ « آئیننامه شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیونهای ورزشی »، ریاست کمیسیون ۵ نفره تطبیق احراز شرایط داوطلبان ریاست فدراسیونها بر عهده معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان است. به عبارت دیگر محمدرضا داورزنی ریاست کمیسیونی را بر عهده داشته که صلاحیت خودش را تائید کرده است!
در انتظار ۲۹ آبان
۲۹ آبان میتواند روز خاصی برای والیبال ایران باشد، روزی که البته اگر اتفاقات عجیب دو ماه اخیر رخ نداده بود پیشزمینهای برای جنجال نداشت اما روند رفت و برگشت افشین داوری و استعفا ندادن محمدرضا داورزنی، میتواند روز تشکیل مجمع که با ریاست وزیر ورزش و جوانان هم همراه بود را با حاشیهها و اعتراضهایی از سوی سایر نامزدها روبرو کند.
ارسال دیدگاه