«فوتبال فردا، ایران سربلند» شعار فوتبال کشور در مسیر افتخارآفرینی
تهران (پانا) - رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال «نگاهی نو، فوتبال جوان و ایرانی قوی» و «فوتبال فردا، ایران سربلند» را از راهبردهای فدراسیون فوتبال برای افتخارآفرینی در آینده برشمرد.
مجید جلالی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه طبق وعده پیشین بنا بود تا اوایل شهریور برنامه جامع توسعه و پیشرفت را معرفی کنیم، گفت: مطابق قولهایی که از قبل برای ارائه برنامه جامع تا اوایل شهریور داده بودیم، برنامه را طراحی کردیم. این برنامه بیش از سه هزار صفحه است و برای ارائه کردن به مراجع بالاتر به ۱۵۰ صفحه تبدیل کردهایم. امروز ۳۴ صفحه را در قالب سرفصلهای طرح جامع ارائه میدهیم.
وی افزود: این برنامه به این دلیل طراحی شده که جز اساسیترین نیازهای اولیه فوتبال کشور و باید یک برنامه راهبردی استراتژیک بلند مدت داشته باشیم تا تمام موارد، ظرفیتها و پتانسیلها در یک راستا قرار بگیرد. در این راه جلسات متعددی را با اساتید دانشگاهها، بزرگان فوتبال، مدرسان و. داشتیم. خود من به تنهایی نمیتوانستم به تنهایی چنین برنامهای بنویسم، زیرا نه سوادش را داشتم و نه توانش. خواهید دید، چه برنامه جامعی است. به همین دلیل باید سراغ افراد متبحر در حوزه برنامهنویسی میرفتم.
مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان گفت: از آنها خواهش کردم فعلا دستمزدی نخواهند و به خاطر فوتبال و مقداری به خاطر من پای کار آمدند. برنامه را به این شکل طراحی و تدوین کردیم. نزدیک ۱۲۰ نفر در تدوین برنامه مشارکت فعال داشتند. مسئول اصلی کار شیعی بود که خیلی وقت گذاشت. همچنین باید از شاهین لطیفی و کامران امیری که شبانهروزی حتی در روزهای تعطیل وقت گذاشتند تشکر کنم. وقتی این ۱۲۰ نفر کارهای خود را حدود یک ماه و نیم قبل ارائه کردند، کارگروه ویژهای را در نظر گرفتیم. تاکنون ۷ جلسه داشتیم و تمام برنامههایی که ۱۲ کارگروه به ما ارائه دادند، جاگذاری کردیم.
جلالی تصریح کرد: این افراد بدون هیچگونه چشمداشت مالی وقت گذاشتند. در درجه اول باید جایگاه فعلی فوتبالمان را پیدا میکردیم و سپس باید میدیدیم چه راهبردی برای رسیدن به یک جایگاه مشخص داریم. اینکه برنامه چگونه باید پیادهسازی شود، برایش نقشه راه داریم و در نهایت پس از عملی شدن برنامه در فازهای مختلف باید ببینیم چگونه میتوان نظارت و ارزشیابی کرد. در مبحث نظارت و ارزشیابی مبحثی داریم که میگوید مسئول و جوابگو کیست. باید به چه افرادی جواب بدهیم و چه نفراتی باید طرف مشورت باشند. منابع تدوین طرح ما در درجه اول، کارگروه مذکور بودند و در ادامه برنامه توسعه چندین کشور را با دقت طراحی کردیم. همچنین باید الزامات فیفا و AFC و قواعد فدراسیون را هم در نظر میگرفتیم. این طرح باید بومی باشد و عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: در نهایت نظر خبرگان را هم میگیریم. ۲ شعار برای چشمانداز داریم که ساعتها در کارگروه ویژه در موردش بحث کردیم. شعار اول ما "نگاهی نو، فوتبال جوان و ایرانی قوی" است. شعار دوم نیز "فوتبال فردا، ایران سربلند" است. این ۲ شعار را فعلاً نهایی کردیم که یکی از آنها انتخاب میشود. همچنین آماده شنیدن نظرات و پیشنهادات هستیم.
جلالی در خصوص نحوه برنامهریزی زمانی برا رسیدن به افق ۱۴۱۴ خاطرنشان کرد: باور داریم چنین برنامهای زمینه تاریخ سازی در کشور را دارد. زمان بندی چشم انداز ما ۱۴۱۴ است. در چهار سال اول دوره تغییر را که سختترین دوره کاری ما است پشت سر خواهیم گذاشت. بید چالشها و موانع و کارشکنیها را داریم میبینیم. اینها هم طبیعی است. چهارساله دوم را دوره پیشرفته و چهارساله سوم را دوره موفقیت میدانیم. هر کدام از این چهار سال را نیز به چهار بازه زمانی یکساله تغییر دادیم. هرم توسعه خود را از فوتبال زیر ۶ سال (فوتفان) میبینیم و سپس دوره فوتبال کودکان است. سپس وارد فوتبال خیابانی میشویم و در ادامه هم فوتبال خیابانی و دانش آموزی میشویم که به آکادمیها و فوتبال آماتوری میرسد و در نهایت فوتبال حرفهای را داریم.
جلالی گفت: در این سن وقتی استعداد یابی میشوند، در مرحلهای وارد پیشرفت و بعد از ۱۴ سالگی هم وارد دوره رقابت میشوند. نماد و طرح ما یک سیمرغ است. رنگهایی که در این سیمرغ به کار رفته، تقریبا رنگ پیراهن تمام تیمهای کشور ما است. به خاطر این سیمرغ را نماد گذاشتیم، چون آن را نماد اتحاد و یکپارچگی میدانیم که همه اجزای فوتبال در جهت اجرایی شدن باید کنار هم قرار بگیرند. نماد خردورزی، شروع دوباره و بالندگی درونی است که بتوانیم از استعدادها و ظرفیتهایی که داریم به بهترین شکل در جهت پیشرفت فوتبال استفاده کنیم. همچنین نماد بلند پروازی است، چون در این برنامه در بخشهای دوره موفقیت و ۴ سال سوم، اهداف بلندپروازانهای داریم.
وی عنوان کرد: فلسفه فوتبال را در ۳ بخش طراحی کردیم. اولین مورد فلسفه کلی فوتبال کشور است که فوتبال پایه و سپس فوتبال حرفهای را هم در برمیگیرد. در مسیر توسعه و پیشرفت باید تمام علاقهمندان و ذینفعان فوتبال را مشارکت بدهیم. در کنار تربیت بازیکن از لحاظ فنی، باید از لحاظ فرهنگی هم بازیکن را تربیت کنیم. تمام بازیکنان تربیت شده هم قرار نیست تبدیل به بازیکنان بزرگی شوند بلکه باید برای آینده جامعه نیز انسانهای بزرگی باشند.
رئیس کمیته فنی و توسعه تصریح کرد: قطعا در برنامههای خود تشویق را نسبت به تنبیه در اولویت اصلی قرار میدهیم. هر جوان ایرانی چه دختر و چه پسر باید شانس دیده شدن داشته باشند. اینگونه باید باشد که یک فردی در سیستان برای دیده شدن فقط به تهران بیاید. در طرح برنامههایی است که در هر جای کشور میتوان دیده شد. فوتبالی که در آینده میبینیم، میتواند فوتبال و کشور را سربلند کند. طرحهای تشویقی که میتواند برنامه را جلو ببرد، محوریت توسعه و پیشرفت است. فیفا برای این موضوع تعریف دارد و کتابش را برای ما فرستاده است. این کتاب بالای ۳۰۰ صفحهای را ترجمه کردیم. تمام جنبههای بخش توسعه و پیشرفت را فیفا به روشنی و شفاف مشخص کرده است. این میتواند با الزامات فیفا کاملاً منطبق باشد. در درجه اول باید مصوب شود تا پس از آن وارد مرحله عملیاتی شود.
ارسال دیدگاه