آرمن ساروخیان*

به این دلایل نگران فوتبال ایران باشید

آمار بسیار پایین گل زده در هفته هفتم (۷ گل در ۸ بازی) هشداری برای لیگ بیست و یکم بود و کیفیت فنی بازی‌ها را با علامت سؤال بزرگی روبه‌رو کرد.

کد مطلب: ۱۲۳۸۴۲۱
لینک کوتاه کپی شد

در دو هفته گذشته آمار گل زده بالاتر رفته و به ترتیب ۱۵ و ۲۱ گل زده شد، با این حال در بازی‌های هفته نهم ضعف‌هایی دیده شد که نمی‌توان از کنار آنها به سادگی گذشت و فقط به تعداد بالای گل زده دلخوش بود.

۱- تکیه بیش از اندازه به ضربات ایستگاهی

هرچند میانگین گل زده در هر بازی به ۶/۲ رسید که عدد قابل قبولی است و افزایش قابل توجهی نسبت به دو هفته قبل را نشان می‌دهد، ولی ۴۷ درصد آنها (۱۰ گل از ۲۱ گل) روی ضربات ایستگاهی زده شد. در بازی پر‌گل پرسپولیس - هوادار (۲-۲) سه گل روی ضربات کرنر بود. استقلال هم دو گل از سه گلش به پیکان را به کمک ضربات ایستگاهی زد. در پر‌گل‌ترین بازی هفته بین مس رفسنجان و تراکتور (۳-۲) هم سه گل بازی نتیجه پنالتی، ضربه کاشته و کرنر بود. ضربات ایستگاهی راه‌حل خوبی برای باز کردن گره بازی‌ها است، ولی تکیه بیش از اندازه به آنها نشان می‌دهد که تیم‌ها با گذشت ۹ هفته هنوز نقشه‌های هجومی مناسبی ندارند یا اینکه برای گل زدن حاضر به ریسک و حمله با نفرات زیاد نیستند. آمار بالای گل روی ضربات ایستگاهی در هفته نهم نشان می‌دهد که اگر در هفته‌های آتی این ضربات به نتیجه نرسد، احتمالاً دوباره شاهد کاهش شدید میانگین گل زده خواهیم بود.

۲- ضعف دروازه‌بان‌ها

اشتباهات عجیب دروازه‌بان‌ها هم در بالا رفتن آمار گل زده این هفته بی‌تأثیر نبود. دروازه‌بان‌های مس رفسنجان و تراکتور اشتباهات بزرگی داشتند و نقش آنها در ثبت پرگل‌ترین بازی هفته محسوس بود. فایز الرشیدی، دروازه‌بان عمانی مس رفسنجان روی گل اول تراکتور جاگیری خیلی بدی داشت و خوش‌شانس بود که تیمش توانست دوباره به گل برتری برسد. دروازه‌بان پیکان هم گل سوم را از زاویه بسته خورد. دروازه‌بان‌های لیگ در هفته‌های گذشته هم اشتباهات مهمی داشتند، از جمله گلی که رادوشویچ قبل از ترک ایران از مس رفسنجان خورد. در غیاب دروازه‌بان کروات، حامد لک هم نمایش چندان مطمئنی ندارد و پرسپولیس مجبور است که برای نیم‌ فصل به دنبال یک دروازه‌بان ذخیره خوب باشد، ولی در غیاب دروازه‌بانان مطمئن و استاندارد باشگاه کار خیلی سختی برای پیدا کردن یک گزینه مطمئن دارد.

۳- اشتباهات داوران

دربی ۷۹ بدون حاشیه‌های داوری نبود و در پایان حساس‌ترین بازی هفته هشتم کارشناسان معتقد بودند که پنالتی استقلال اعلام نشده. بازی‌های هفته نهم هم با مشکلات داوری همراه بود و اکثر تیم‌ها نسبت به عملکرد قضات درون زمین معترض بودند. از قضا این اشتباهات هم کمک کرد که آمار گل زده این هفته بالا برود. جنجالی‌ترین بازی هفته نهم در ورزشگاه آزادی بود که گل دوم هوادار از نگاه کارشناسان با دست زده شد. بعد از بازی و با بازبینی تصاویر مشخص شد که گل دوم پرسپولیس هم مشکوک به خطا است و کارشناسان اعتقاد به خطای رضا اسدی روی یکی از بازیکنان هوادار داشتند.

مشابه چنین صحنه‌ای در اهواز هم دیده شد. روی کرنر نساجی یکی از بازیکنان این تیم در تیر یک روی بازیکن فولاد خطا کرد تا همبازی‌اش بتواند گل تساوی را بزند. چنین حرکتی در بسکتبال رایج است و اسکرین می‌نامند، ولی در فوتبال بستن راه حریف با هدف استفاده یار خودی خطایی واضح است و نادیده گرفتن آنها عجیب بود. برای لیگی که می‌خواهد به منابع درآمدی خودش تکیه کند و روی بازگشت هواداران به ورزشگاه‌ها اصرار دارد، هر کدام از این موارد یک امتیاز منفی است. درآمدزایی و خودکفایی باشگاه‌ها تنها با کیفیت بالای بازی‌ها و جذب مخاطب معنی پیدا می‌کند. دو مورد اول مشکلات فنی است که مربیان باید به فکر برطرف کردن‌شان باشند وگرنه دیر یا زود باشگاه‌ها مجبور خواهند شد دوباره سراغ مربیان خارجی بروند.

درباره اشتباهات داوری توپ در زمین فدراسیون فوتبال است و با بالا رفتن اشتباهات آشکار در هر بازی چاره‌ای جز استفاده از تکنولوژی‌های جدید مثل VAR نیست. البته مشکلات مالی و تحریم دست فدراسیون را بسته است ولی اگر فوتبال ایران می‌خواهد از این پیچ عبور کند، باید دیر یا زود سراغ این فناوری برود.

*روزنامه‌نگار

منبع: ایران ورزشی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار