دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) :
جمهوری اسلامی ایران آیونز را به سمت اقدامات عملگرایانه هدایت کرده است
هرمزگان(پانا)- دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) با اشاره به اینکه آیونز اهداف سیاسی ندارد و برای برقراری امنیت فعالیت میکند ، جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده این تشکل را از انفعال به سمت اقدامات عملگرایانه هدایت کند.
به گزارش خبرنگار پانای هرمزگان، امیر دریادار دوم محمدرضا عزیزی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: آیونز مخفف اجلاس نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند است، اقیانوس هند که از بزرگترین و مهمترین اقیانوسهای جهان است و حجم زیادی از تجارت جهان در آن اتفاق میافتد و حدود ۳۰ کشور در حاشیه این اقیانوس وجود دارد.
وی افزود : این اجلاس حدود ۱۱ سال پیش در پی افزایش نا امنیها به پیشنهاد نیروی دریایی هند ایجاد شد و هدف آن برقراری و ایجاد تعامل ، همکاری و هم افزایی نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند است.
دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) عنوان کرد: ارتقا امنیت دریایی، رسیدگی به مسائل زیستمحیطی دریایی، اقدامات بشردوستانه، مقابله با بلایای طبیعی و به اشتراکگذاری اطلاعات بین نیروهای دریایی حوزه اقیانوس هند از اهداف مهم این تشکل است .
وی ضمن اشاره بر داوطلبانه بودن ذاتی این اجلاس تاکید کرد: اجلاس یک منشور و اساسنامه دارد و همه اعضاء آن را پذیرفته و امضا کردهاند اما اجباری در انجام تعهدات آن نیست.
امیر دریادار دوم عزیزی ادامه داد: در حال حاضر ۲۴ کشور رسمی عضو رسمی آیونز و ۸ کشور نیز بهعنوان ناظر در این تشکل فعالیت دارند، کشورهای ناظر بر این تشکل شامل آلمان، روسیه، هلند، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن و ماداگاسکار است.
معاون طرح، برنامهریزی و بودجه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: در بین ۲۴ کشور دو کشور فرانسه و انگلستان عضو آیونز هستند چرا که قطعه کوچکی خاک در اقیانوس هند دارند، فرانسه جزیرهای در نزدیکی آفریقا به نام ریونیون دارد و انگلستان مجموعه جزایری به نام بیوت دارد.
امیر دریادار دوم عزیزی اضافه کرد: برای هر دوره رئیسی اجلاس را اداره میکند، در اولین دوره هندوستان مسئولیت اجلاس را به عهده گرفت، ریاست هر دو سال تعویض میشود. وی بیان کرد: به ترتیب هندوستان در سال ۲۰۰۸، امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۰، آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۲، استرالیا در سال ۲۰۱۴، بنگلادش در سال ۲۰۱۶ و ایران در سال ۲۰۱۸ ریاست این اجلاس را هرکدام به مدت دو سال به عهده گرفتند.
دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) افزود: این اجلاس سه کارگروه اصلی شامل کارگروه امنیت دریایی، کارگروه کمکهای بشردوستانه و مقابله با بلایای طبیعی و کارگروه تبادل اطلاعات است که مهمترین کارگروه، امنیت دریایی است.
امیر دریادار دوم عزیزی عنوان کرد: ضمن اینکه در سال ۲۰۱۸ ریاست اجلاس را به عهده گرفتیم موفق شدیم در اقدامی جسورانه و هوشمندانه ریاست کارگروه امنیت دریایی را نیز به عهده بگیریم، در کنفرانس تهران انگلستان میخواست برای ریاست کارگروه امنیت دریایی اقدام کند که ما با بهانههایی توانستیم مقابل این کشور عمل کنیم.
وی تصریح کرد: کارگروه امنیت دریایی تاکنون اقدام مثبت و عملگرایانهای صورت نداده بود و از زمانی که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ریاست این کارگروه را به عهده گرفت اقدامات مثبتی آغاز کردیم، ما جلسه کارگروه را در بهمنماه ۹۷ در شهر بندرعباس اجرا کردیم و یکی از مصوبات مهمی که به آن دست پیدا کردیم برگزاری یک رزمایش دریایی بود.
دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) اضافه کرد: کشورهای عضو را برای اجرای این رزمایش دریایی راضی کردیم، سناریوی اجرای رزمایش را در قالب مقابله با دزدی دریایی طراحی و ارائه کردیم، جلسه مربوطه اول را در خرداد ۹۸ و جلسه دوم را در بندرعباس برگزار کردیم.
وی اظهار کرد: این اجلاس اهداف سیاسی ندارد و برای برقراری امنیت فعالیت میکند، هرچند تاکنون همه این اهداف در حد شعار بوده و این جمهوری اسلامی ایران بوده که اهداف را به سمتی عملگرایانه هدایت کند.
دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) تصریح کرد: امیدواریم رزمایش دریایی آیونز که برای اولین بار اجرا میشود به نام جمهوری اسلامی ایران بهعنوان عملکردی مثبت و عملگرایانه ثبت شود.
ارسال دیدگاه