بانوانی که در جوار حضرت معصومه(س) دفن هستند
قم (پانا) - زیر گنبد حضرت معصومه(س) و در جوار آن حضرت، برخی از امامزادگان و همراهان این بانو مدفون هستند که شایسته است در هنگام زیارت به ساحت آنان نیز ادای احترام شود.
حضرت فاطمه معصومه(س) دختر امام موسی بن جعفر(ع)، اول ذیالقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و در سن ۲۸ سالگی در دهم ربیعالثانی سال ۲۰۱ در قم وفات یافت. القاب این بانوی بزرگوار طاهره، حمیده و برّه، رشیده، تقیّه، کریمه اهل بیت و عالمه آل طه و... است.
زیر گنبد حضرت معصومه(س) و در جوار آن حضرت، برخی از امامزادگان و همراهان این بانو در سفر به قم مدفون هستند که شاید برای بسیاری از مشتاقان این حضرت ناآشنا باشند. البته شایسته است در هنگام زیارت به ساحت ایشان نیز عرض ارادت کنیم.
امّ محمد: در تاریخ قم از وى بهعنوان دختر امام جواد(ع) نام برده شده است.
میمونه: این بانوى محترمه، دختر امام کاظم(ع) است. برخی نیز از وی و ۲ خواهر دیگرش (زینب و ام محمد) به عنوان دختران امام جواد(ع) نام بردهاند. او از زنان عفیف و پرهیزگار بود. از اموال برادرش محمد، نیمى به ارث به او رسید و بنا بر وصیتش بعد از وفات در بیرون بقعه حضرت معصومه(س) دفن شد و بر مزارش گنبدى مانند گنبد اول ساختند.
امّ اسحاق: از بانوان ممتاز شیعه شمرده میشود که نزد محمد بن موسى بن محمد بن على بن موسى الرضا(ع) به خدمت اشتغال داشت. محمد بن موسى از نخستین کسانى است که از کوفه به جوار حضرت معصومه(س) مهاجرت کرد. او که از سادات رضوى بود در سال ۲۵۶ قمری در قم ساکن شد و در سال ۲۹۶ نیز وفات یافت.
امّ حبیب: خدمتگزار ابوعلى محمد اعرج بن احمد بن موسى بود و بعد از وفات میمونه، چشم از جهان فرو بست.
امّ قاسم: دختر «على کوکبى» است و بعد از میمونه و امّ حبیب، وفات یافت.
در قرن سوم هجری ۲ قبّه به جای گنبد بود که در یکی از قبّهها حضرت معصومه(س) و امّ محمد و امّ اسحاق و در قبّه دومی امّ حبیب، امّ قاسم و میمونه، مدفون بودند که بعداً بهصورت یک گنبد درآمده و همه این بزرگواران در زیر گنبد فعلی مدفون هستند.
فضیلت زیارت حضرت معصومه(س):
امام رضا(ع) میفرمایند: کسی که حضرت فاطمه معصومه(س) در قم را زیارت کند، پاداش او بهشت است.
دانشآموزخبرنگار: رقیهسادات موسوی
ارسال دیدگاه