در گفت‌وگو با پانا مطرح شد

سرپرست گروه شیلر: رگه‌هایی زیبا و خیال‌انگیز موسیقی ایرانی مرا به وجد می‌آورد

تهران (پانا) - کریستوفر فون دیلن سرپرست گروه شیلر عقیده دارد همکاری با هنرمندان ایرانی را ناشی از وجود رگه‌هایی زیبا و خیال‌انگیز در موسیقی ایرانی می‌داند که او را به وجد می‌آورد .

کد مطلب: ۹۶۷۴۰۸
لینک کوتاه کپی شد
سرپرست گروه شیلر: رگه‌هایی زیبا و خیال‌انگیز موسیقی ایرانی  مرا به وجد می‌آورد

یکی از موزیسین‌های خارجی که در چند سال اخیر در ایران کنسرت گذاشته و از قضا با استقبال پرشور مخاطبان ایرانی مواجه شده گروه آلمانی «شیلر» بود که تا امروز سه بار در ایران به صحنه رفته است. استقبال ار نخستین کنسرت این گروه در تهران به حدی بود که اعضای گروه را به حیرت انداخت و واداشت‌شان که گوشی‌های‌شان را بیرون بیاورند و از اینهمه شور و شوق طرفداران ایرانی فیلم بگیرند تا آن را به هموطنان خونسرد ژرمن خود نشان دهند و به آن ببالند.

نمی‌شود گفت عامل این استقبال پرشور محدودیت حضور موزیسین‌های خارجی در ایران است که انگشت‌شمار هنرمندانی که شانس اجرا در ایران دارند را با حجم وسیعی از استقبال روبرو می‌کند، یا علتش موسیقی خوب این هنرمندان است که باب طبع ایرانی‌های کنسرت رو واقع می‌شود، اما هرچه هست برای این گروه موسیقی الکترونیک آلمانی طرفداران پروپا قرصی در این‌سوی دنیا دست و پا کرده است.

شیلری‌ها این روزها در تهران حضور دارند تا در سومین کنسرت بزرگ خود در سرزمین پارس در تالار بزرگ وزارت کشور در تهران به صحنه بروند. آنها که بهار امسال تازه‌ترین آلبوم خود به نام Morgenstund (صبحدم) را به بازار موسیقی دنیا عرضه کرده‌اند، روزهای ۱۶ و ۱۷ آبان‌ماه با برنامه‌ای مخصوص ایرانی‌ها در تهران به صحنه رفتند که کنسرت برای ۲۰ آبان ماه نیز تمدید شد.

کریستوفر فون دیلن سرپرست گروه «شیلر» که سالهاست سکان این گروه را در دست دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی پانا درباره اقبال مخاطبان ایرانی از موسیقی خود می‌گوید: «پاسخ دادن به این سوال برای خودم هم سخت است. در واقع توجه و علاقه طرفداران ایرانی برای ما هم عجیب و جالب است. وقتی چیزی خلق می‌کنم، وقتی موسیقی می‌سازم همه احساسم را در قالب آن می‌ریزم و خیلی شگفت‌زده می‌شوم وقتی می‌بینم شخص دیگری در کنار من آن را می‌فهمد و دوستش دارد.»

این آهنگساز درباره ارتباطی که مخاطبان ایرانی با موسیقی شیلر برقرار می‌کنند گفت: «هر مخاطب با بخشی متفاوت از موسیقی من ارتباط برقرار می‌کند. فرمول خاصی برای این موضوع وجود ندارد و این طور نیست که مثل آشپز به آشپزخانه بروی و بر اساس یک دستور پخت یک سری چیزها را باهم جفت و جور کنی و بعد به مخاطب عرضه کنی. گاهی هم پیش می‌آید که موسیقی از دل تو برمی‌آید ولی به دل مخاطب نمی‌نشیند. من این را هم تجربه کردم خصوصا در کارهای قبلی‌ام.»

فون دیلن درباره همکاری با هنرمندان ایرانی در تولید آلبوم Morgenstund می‌گوید: «من با هنرمندان ایرانی در آلبوم جدیدم همکاری کردم مثل پویا سرایی نوازنده سنتور، پیروز ارجمند نوازنده نی و یلدا عباسی نوازنده دوتار و خواننده مقامی. باید بگویم رگه‌هایی زیبا و خیال‌انگیز در موسیقی ایرانی هست که مرا به وجد می‌آورد و من از زمان آشنایی‌ام با موسیقی ایرانی در دو سال پیش بسیار مایل بودم از موسیقی ایرانی و ملودی‌های آن در کارهایم استفاده کنم و امروز خوشحالم که این اتفاق افتاد و کاراکتر متفاوت این موسیقی عمیق شرقی در کارهای جدیدم خودش را نشان می‌دهد.»

وی درباره حضور موسیقی ایرانی در اجرای اخیر تهران گفت: «سینک شدن سازهای ایرانی با سازهای الکترونیک در اجرای زنده کار فوق‌العاده پیچیده‌ای است بنابراین بخش‌هایی از البوم اخیرم که با حضور سازهای ایرانی ضبط شده در اجرای زنده با سازهای الکترونیک اجرا می‌شود.»

گفت‌وگو: عاطفه بزرگ‌نیا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار