اصغرفرهادی: اگر معماری مدرسهها از حالت زندانگونه درمیآمد، با نسل متفاوتتری روبهرو بودیم
تهران (پانا) - اصغر فرهادی کارگردان برنده جایزه اسکا، معتقد است، اگرشکل مدرسههای کشور از «حالت زندانگونه» درمیآمد، نسل متفاوتی پرورش پیدا میکرد.
اصغر فرهادی در نشست ارتباط معماری و آثارش که پنج شنبه گذشته در پردیس چارسو گفت: «من درباره معماری بهعنوان کسی که صاحب این علم است، صحبت نمیکنم و در واقع به عنوان تماشاگر یا شاید مصرفکننده درباره آن حرف میزنم؛ اما قطعا میتوان شباهتها یا حتی تفاوتهایی را بین این دو شکل کار هنری پیدا کرد.»
وی ادامه داد: «شاید به نظر بیننده، تأثیر سینما بهمراتب عمیقتر و سریعتر است و به نظر میآید معماری فضای آرامتر و ساکتتر و کمهیاهوتری است. در طول زمان به نظر میآید این سینماست که تأثیرات بیشتری میگذارد، اما بدون اینکه ارزشگذاری کنم، تصور خود من این است که همیشه فکر میکنم معماری در طول زمان تأثیر بیشتری در زندگی ما میگذارد.»
فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: «مقصودم از تأثیر عمیقتر، تأثیری است که زود فراموش نمیشود. فکر میکنم معماری در طول زندگی هرکدام از ما تأثیرگذار بوده است و یک شکلی از زندگی را پیدا میکنیم و ما از افراد بهعنوان شخصیتهای داستان در فیلمها استفاده میکنیم.»
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: «یعنی پیش از اینکه ما آنها را انتخاب کنیم، معماری تأثیر خودش را روی آدمها گذاشته. به نظر میآید در کشور ما تأثیر معماری و مکانی که در آن زندگی میکنیم یا به مکانهایی رفتوآمد داریم، خیلی جدی گرفته نمیشود؛ مثلا فکر کنید اگر شکل مدرسههای ما از این حالت زندانگونه درمیآمد، قطعا الان با نسل متفاوتتری روبهرو بودیم.»
ارسال دیدگاه