شناسای سخن، مستند پرتره دکتر حسن انوری آماده نمایش شد
تهران (پانا) - مستند پرتره «شناسای سخن» از تولیدات جدی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی منوچهر مشیری که درباره زندگی دکتر حسن انوری است، آماده نمایش عمومی شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، منوچهر مشیری پیرامون تولید این اثر مستند اظهار کرد: حسن انوری استاد بازنشستهٔ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت معلم تهران، سرپرست تألیف فرهنگ بزرگ سخن، مصحّح گلستان سعدی و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. او بهعنوان چهرهٔ ماندگار در رشتهٔ ادبیات معرفی شده و از حافظپژوهان است.
وی درباره شیوه ساخت مستند «شناسای سخن» توضیح داد: در بخشی از مستند پرترههایی که کار میکردم، به واژهنگاران ایران پرداختم؛ مربعی که شامل علامه دهخدا، دکتر محمد معین، سیدجعفر شهیدی و دکتر سیدمحمد دبیرسیاقی میشد. سال گذشته مستند «نادره کار» که درباره سیدمحمد دبیر سیاقی است، در جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد و پس از ساخت این مجموعه، به فرهنگنویسان جدیدتر که دکتر حسن انوری یکی از آنهاست رسیدم. او که در یکی از مصاحبههای مستند «نادره کار» هم حضور داشت، به دلیل تألیف فرهنگ بزرگ سخن، از مرتبت خاصی برخوردار است.
مشیری با اشاره به سختیهای ساخت این مستند گفت: جلب رضایت ایشان برای ساخت مستند پرتره با توجه به سنی که دارند، بسیار دشوار بود، اما در نهایت پس از هفت ماه فیلمبرداری، سرانجام ساخت این مستند به پایان رسید. برای ساخت «شناسای سخن» پژوهشهای میدانی و کتابخانهای بسیاری انجام شد تا حق مطلب بیان شود.
وی افزود: ما تلاش کردیم مستندی فراهم کنیم تا کسانی که کتاب فرهنگ سخن را میخوانند و مایل به شناخت دکتر انوری هستند، با تماشای آن بتوانند پاسخ پرسشهایشان را دریافت کنند. در این مستند که در تهران و شهر تکاب واقع در آذربایجان غربی (زادگاه ایشان) و همچنین روستای دورباش (زادگاه اجدادی ایشان) فیلمبرداری شده است، ژاله آموزگار، دکتر محمدرضا شفیعیکدکنی، دکتر رسول شایسته و دکتر علیاشرف صادقی حضور دارند.
گفتنی است که عوامل تولید این مستند عبارتاند از: طراح، پژوهشگر، کارگردان و تهیهکننده: منوچهر مشیری، فیلمبردار: رضا تیموری، تدوین: آرش اسحاقی، صدابردار: سیدمحمدجلال حسینی، صداگذار: گیسو آزادروش، مشاور پژوهش: الوند بهاری، مجری طرح: شهناز ناطق، محصول: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
ارسال دیدگاه