در گفتوگو با پانا:
برکت عجیب قرآن در «محفل»؛ هیچکس فکرش را نمیکرد اینطور دیده شود
تهران (پانا) - محمدحسین هاشمی گلپایگانی، تهیهکننده برنامه تلویزیونی «محفل»، با اشاره به سختیهای انتخاب سوژه و حضور داوران بینالمللی تا اثرگذاری بیواسطه قرآن بر مخاطبان با سبک زندگی گفت هیچگاهتصور نمیکرد که این برنامه با استقبال مخاطبان روبرو شود.

بعد از اتمام ماه مبارک رمضان و استقبال فوقالعاده ای که مردم از برنامه تلویزیونی «محفل» داشتند به سراغ محمدحسین هاشمی گلپایگانی تهیهکننده این برنامه رفتیم و با ایشان گفتوگویی داشتیم که میتوانید در مطلب ذیل بخوانید.
چه شد که «محفل» با چنین استقبالی روبهرو شد؟ انتظارش را داشتید؟
واقعیت این است که ما اصلاً تصور نمیکردیم که «محفل» تا این اندازه با استقبال گسترده مردم مواجه شود. با توجه به فضای اجتماعی موجود، فکر میکردیم ممکن است بازخورد چشمگیری نداشته باشد، اما دیدیم که واقعاً «محفل» به خانههای مردم راه پیدا کرده و مخاطبان با علاقه آن را دنبال میکنند. به نظرم دلیل اصلی این استقبال، خود قرآن بود. ما واقعاً ظرفیتهای قرآن را آنطور که باید، در نظر نگرفته بودیم. این برکت از جانب خود قرآن بود؛ برکتی عجیب و ویژه که ما را هم شگفتزده کرد.
از همان ابتدا حدس میزدید که این برنامه به موفقترین برنامه تلویزیون در ایام عید تبدیل شود؟
اصلاً. باور کنید نه ما و نه هیچکدام از اعضای تیم، فکرش را نمیکردیم. نه هدفگذاریمان این بود، نه تصورش را داشتیم که یک روز «محفل» تبدیل شود به برنامه اول تلویزیون و حتی فراتر از آن، در همه پلتفرمها دیده شود. اما دیدیم که اتفاق افتاد؛ چون برکت قرآن با ما بود.
فرایند انتخاب شرکتکنندگان چطور بود؟ آیا آنها خودشان داوطلب میشدند یا شما پیگیری میکردید؟
شرکتکنندهها خودشان نمیآمدند؛ ما تکتک آنها را پیدا میکردیم. حدود سههزار سوژه را بررسی کردیم تا افراد مناسب را انتخاب کنیم. از همان الان هم، برای سری بعدی در حال جستوجو هستیم. تیم ما شهر به شهر و روستا به روستا در حال سفر است تا سوژههای جدید کشف کند. باید بگویم این شاید سختترین بخش تولید «محفل» باشد. به جرأت میگویم ساخت «محفل» یکی از طاقتفرساترین تولیدهای تلویزیونی است.
از ویژگیهای داوران بگویید؛ بر چه اساس انتخاب شدند؟
سعی کردیم داورانی انتخاب کنیم که هرکدام کاراکتر و پیشزمینه خاص خود را داشته باشند. یکی جوان و بینالمللی باشد، دیگری استاد برجسته قرآن، یکی از کشور عراق، یکی دیگر از افغانستان یا کردستان. در این فصل، حضور دوستان کرد و افغان برایمان مهمتر شده بود. هدفمان این بود که ترکیب داوران، رنگ و بوی متنوعی داشته باشد و مخاطب با هرکدامشان ارتباط بگیرد.
در مورد شرکتکنندگانی که داستان زندگی خاصی داشتند و بعضاً از گفتن گذشتهشان احساس شرم یا خجالت داشتند، چطور آنها را برای حضور متقاعد کردید؟
راستش کار سادهای نبود. برخی از این افراد بهمرور و با صحبتهای مکرر راضی میشدند. دوستان تیم تولید، بارها با خانواده و نزدیکان آنها صحبت میکردند. خیلی سخت بود کسی بخواهد مقابل دوربین، از گذشته خودش بگوید؛ مخصوصاً اگر مسیر سختی را طی کرده بود. اما باورمان بر این بود که قرآن سفرهای است که همه میتوانند پای آن بنشینند؛ با هر رنگ و نژاد و حتی مذهب. تنها نقطه مشترک بین بیش از یک میلیارد مسلمان، همین قرآن است.
و بالاخره، اگر بخواهید در یک جمله «محفل» را برای مخاطبانش توصیف کنید، چه میگویید؟
«محفل» یک تجربه ارزشمند بود؛ پر از لطف و برکت. اگر توفیق داشته باشیم، حتماً ادامهاش خواهیم داد. خیلی دوستش داریم، واقعاً خیلی.
ارسال دیدگاه