مجری برنامه «گپ» مطرح کرد؛
«گپ»، تلاشی برای گفت و گویی دوستانه درباره قرآن است
تهران پانا) - رئیس بنیاد نوجوان درباره ایده «گپ» گفت ایده این برنامه از یک اردو در کنار خلیج فارس شروع شد و متوجه شدم که نوجوانها چقدر برای شنیدن از داستانهای قرآنی مشتاق هستند.

در میان فضای پرهیاهوی رسانهای و دغدغههای دنیای دیجیتال، برنامهای متولد شد که قصههای قرآن را به زبانی تازه برای نوجوانان روایت کند. «گپ»، برنامهای متفاوت که در ماه مبارک رمضان از شبکه قرآن سیما پخش میشد، تلاش کرد با زبانی صمیمی و داستانپردازی جذاب، نوجوانان را به دنیای زیبای آیهها نزدیکتر کند.
برنامه «گپ» با همت مرکز هنری رسانهای نهضت و شبکه قرآن و معارف سیما تولید شده و در ماه رمضان، مهمان خانههای نوجوانها شد. این برنامه، تلاشی برای بازگرداندن نوجوانها به قرآن، نه به عنوان یک کتاب درسی، بلکه به عنوان یک راهنمای واقعی برای زندگی است.
همه چیز از یک سفر شروع شد
حجت الاسلام میرحامد تقدیری، رئیس بنیاد نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی و مجری کارشناس ویژه برنامه گپ در گفتوگو با پانا از ایده و ساخت برنامه تلویزیونی گپ گفت: گاهی یک تجربه ساده، سرآغاز اتفاقی بزرگ میشود. ماجرا از یک اردوی دوستانه کنار خلیج فارس آغاز شد؛ جایی که فرصتی پیش آمد تا بیرون از کلاسهای درس، با نوجوانها خلوت کنیم. آن شب، وقتی شروع به تعریف یک داستان قرآنی برایشان کردم، متوجه شدم چقدر مشتاق شنیدن ادامه ماجرا هستند. شاید تصور میکردیم که بعد از مدتی، به بازی و تفریح بازمیگردند، اما همه با دقت نشستند و گوش دادند.
برای بسیاری از آنها، قرآن تنها یک کتاب درسی بود که باید میخواندند و از آن امتحان میگرفتند. برخی میگفتند که قرآن در خانهشان روی طاقچه قرار دارد، اما تا به حال به سراغ آن نرفتهاند، چون نمیدانند چه تأثیری میتواند در زندگیشان داشته باشد. آن شب، اولین جرقهها در ذهنم زده شد؛ چرا نوجوانها اینقدر از قرآن فاصله دارند؟ مگر نه اینکه قرآن پر از داستانهایی است که زندگی را معنا میبخشند؟ چرا این قصهها برایشان گفته نشده است؟
تقدیری ادامه داد: همان شب، ایدهای در ذهنم شکل گرفت؛ گفتوگویی صمیمی درباره قرآن، که بتواند نوجوانها را با زبان خودشان جذب کند. این گپ و گفتهای دوستانه بعدها تبدیل شد به برنامهای که حالا نامش را «گپ» گذاشتهایم؛ یک برنامه ویژه برای روایت زیباییهای قرآن، به وقت نوجوانی.
گپ؛ پلی میان نوجوانها و معارف قرآن
حجت الاسلام تقدیری جزییات و بخشهای مختلف برنامه گپ را اینگونه توضیح داد: گپ، برنامهای است که در ماه رمضان، در ۱۲ قسمت، تلاش کرده قصههای قرآنی را به شیوهای جدید روایت کند. تمرکز اصلی این برنامه، آشنایی نوجوانان با داستانهایی است که میتوانند مسیر زندگیشان را با قرآن روشنتر کنند. در هر قسمت، علاوه بر روایت یک قصه قرآنی، نوجوانها درباره مشکلات و دغدغههای خودشان صحبت کرده و میبینند که چگونه قرآن میتواند برای آنها راهحل ارائه دهد.
تقدیری درباره ویژگیهای برنامه «گپ» گفت: از ویژگیهای خاص برنامه گپ روایت داستانهای جذاب قرآنی به شیوهای جدید و صمیمی، مباحثات نوجوانها درباره آیهها و ارتباط آنها با زندگی روزمره، بیان تجربههای واقعی افراد که زندگی خود را با الهام از قرآن ساختهاند و استفاده از فضای گفتوگو و تعامل با نوجوانها است.
در دنیایی که نوجوانها بیشتر وقت خود را در فضای مجازی سپری میکنند، «گپ» تلاش کرد محتوایی ارائه دهد که هم آموزنده باشد و هم جذاب. این برنامه، پلی است میان نسل جدید و معارف قرآنی، تا نشان دهد که قرآن تنها برای تلاوت نیست، بلکه کتابی است که در همه لحظات زندگی میتواند راهنمای انسان باشد.
قرآن، کتابی برای زندگی
یکی از مهمترین پیامهای برنامه گپ این بود که قرآن، فراتر از یک کتاب مقدس برای تلاوت است. بسیاری از نوجوانها وقتی برای اولین بار داستانهای قرآنی را از زاویهای جدید شنیدند، متوجه شدند که این کتاب میتواند پاسخ بسیاری از پرسشهای آنها باشد.
حجت الاسلام میرحامد تقدیری درباره ارتباط نوجوانان با برنامه و قرآن توضیح داد: در این برنامه، نوجوانها به این باور رسیدند که آیههای قرآن میتوانند در موقعیتهای مختلف زندگی، راهنمای آنها باشند؛ از تصمیمهای کوچک روزمره گرفته تا چالشهای بزرگ زندگی.
گپ تلاش میکند از قصههای زندگی واقعی الهام بگیرد. در هر قسمت، روایتهایی از افرادی که با تکیه بر آموزههای قرآنی مسیر زندگی خود را پیدا کرده بودند، بیان کند؛ افرادی که با الهام از قرآن، به موفقیتهای بزرگی رسیدند یا در مسیر حق، جان خود را فدا کردند.
ارسال دیدگاه