در نشست خبری مطرح شد:

نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار؛ روایت صحنه‌ها از فرهنگ ایثار و شهادت

حسین نصرالله: تنها زبان مشترک همه اقوام، هنر است

تهران (پانا) - در نشست خبری نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، ضمن بررسی روند جشنواره، به اهمیت هنر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حضور ۱۷ اثر از ۱۲ استان کشور در این رویداد پرداخته شد.

کد مطلب: ۱۵۴۶۵۳۵
لینک کوتاه کپی شد
نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار؛ روایت صحنه‌ها از فرهنگ ایثار و شهادت

نشست خبری نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار صبح امروز، پنجم اسفندماه، در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد. در این نشست، سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، محمد کرم‌اللهی، دبیر جشنواره، و حسین نصرالله، رئیس ستاد برگزاری جشنواره حضور داشتند.

اهمیت هنر در ترویج فرهنگ ایثار

در ابتدای این نشست، حسین نصرالله با اشاره به هم‌زمانی این رویداد با مراسم تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله، وی را از بزرگ‌ترین شهدای مقاومت نامید و گفت: تنها زبان مشترک اقوام و ملل، هنر است. اگر یک کشور و یک مکتب به هنر مجهز شود، ماندگاری‌اش تضمین خواهد شد. بدون هنر، هیچ جایگاهی وجود ندارد و به همین دلیل، بنیاد شهید در سال‌های اخیر به سمت فعالیت‌های هنری حرکت کرده است.

وی همچنین به دستاوردهای بنیاد شهید در حوزه هنر اشاره کرد و افزود: اداره کل شهرستان‌های استان تهران تلاش‌های خوبی در این زمینه داشته است. جشنواره ایثار تاکنون سه دوره در استان برگزار شده و در مدارس و خیابان‌ها با استقبال دانش‌آموزان همراه بوده است. علاوه بر این، تولید سه آلبوم موسیقی، چند نماهنگ و فیلم سینمایی «دست ناپیدا» نیز از دیگر فعالیت‌های هنری ما بوده است.

اجرای آثار جشنواره در هشت سالن

نصرالله درباره روند برگزاری جشنواره توضیح داد که اجراهای نهمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از روز دوشنبه به مدت پنج روز در هشت سالن مختلف برگزار خواهد شد و مراسم اختتامیه نیز با حضور مسئولان کشوری بنیاد شهید برپا می‌شود. به گفته او، داوری آثار در حال انجام است و سه نمایش از پردیس، شهریار و پاکدشت نیز در این دوره حضور دارند.

تئاتر، زبان رسای ایثار

محمد کرم‌اللهی، دبیر جشنواره، در ادامه این نشست ضمن ابراز همدردی با مردم لبنان، تئاتر را یکی از رساترین هنرهای جهان دانست و گفت: هنر ایثار مفهومی عمیق و پیچیده دارد و تئاتر، با قدرت بیان بی‌نظیرش، می‌تواند نقش مهمی در ترویج این فرهنگ ایفا کند. هنرمندان تئاتر اهل مطالعه و آگاه به مسائل روز هستند و می‌توانند تأثیرات گسترده‌ای در جامعه بگذارند. ما در بنیاد شهید تلاش کرده‌ایم از همه ظرفیت‌ها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بهره بگیریم.

آمار آثار و جزئیات برگزاری

طبق اعلام دبیر جشنواره، در مجموع ۲۳۸ اثر به دبیرخانه ارسال شده که شامل ۱۱۱ اثر خیابانی و ۱۲۷ اثر صحنه‌ای است. پس از مرحله بازبینی، هیئت داوران متشکل از مهدی نصیری، سیامک موسوی و امیرحسین حریری (در بخش صحنه‌ای) و داریوش نصیری، احمد نداف و هادی کیانی (در بخش خیابانی) ۱۷ اثر از ۱۲ استان را برای حضور در جشنواره انتخاب کردند. از این تعداد، ۸ اثر صحنه‌ای و ۹ اثر خیابانی هستند.

آثار صحنه‌ای در تالارهای مهر و ماه و آثار خیابانی در محوطه حوزه هنری، ایوان انتظار، میدان هفت‌تیر و مدارس شاهد تهران اجرا خواهند شد.

همچنین، در این دوره به آموزش و نقد آثار توجه ویژه‌ای شده است و جلسات نقد و بررسی در سالن مهرداد اوستا برگزار خواهد شد. محمدباقر قهرمانی، امیر دژاکام و رحمت امینی به‌عنوان داوران بخش صحنه‌ای و مجید امرایی، فرزان دلفان و بهمن صادق حسنی به‌عنوان داوران بخش خیابانی این جشنواره حضور دارند.

کرم اللهی در بخش پرسش و پاسخ نیز گفت: تغییر و تحولات جشنواره وابسته به امر پژوهش‌ است، افق برای ما خیلی مهم است ما در این قصه یک خلا بزرگ داریم. در عرصه تیاتر ما پیوست پژوهشی نداشتیم، امسال می‌خواهیم این گام را برداریم که البته لازم است بررسی هم داشته باشیم. دنیای هنر، دنیای تحولات است و اگر اینها را نبینیم، رسوب می‌کنیم.

وی افزود: جشنواره فجر برای ما سهمیه ندارد و ما از این سهمیه استفاده نکردیم، منتها ما برترین هایمان را در جشنواره‌های خود انتخاب میکنیم، فجر هم الزامی ندارد اثار را ارزیابی می‌کند. امسال هفت اثر خیابانی و صحنه‌ای از استان‌های مختلف داشتیم. ما معتقدیم هنر جایی نیست که از مسیر سهمیه بدان نزدیک شویم.

کرم اللهی در پاسخ به خبرنگار پانا گفت: ما در مدارس شاهد جای پایی داریم و ورود به این عرصه می‌کنیم، خیلی از مدارس ما میزبان هستند در بخش دانش اموزی در قالب فعالیت‌های استانی هر تئاتر که حامی ارزش‌های فکری و فرهنگی در عرصه فکری بوده، ما هم کنارشان بودیم و هستیم. به هرحال یکی از بخش‌های ما همین است.

کرم اللهی در پایان گفت: قیمت تمام شده تولیدات هنری متاثر فضای کشور هست، هزینه‌ها افزایشی شده است و ما هم باید حمایت‌ها را تقویت کنیم، چون در تمام عرصه‌ها تئاتر مظلوم است، جشنواره به نسبت گذشته افزایش دارد، برای هر کدام گروه‌ها مبلغ ورودی و ایاب و ذهاب هست. نمیتوانم به دلیل افزایش‌ها و کاهش‌ها بودجه را اعلام کنم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار