برگزیدگان جشنواره موسیقی فجر مشخص شدند

نادره رضایی: جشنواره موسیقی فجر به دنبال وفاق بود

تهران (پانا) - مراسم پایانی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن‌ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت آغاز شد.

کد مطلب: ۱۵۴۴۹۳۰
لینک کوتاه کپی شد
برگزیدگان جشنواره موسیقی فجر مشخص شدند

این مراسم با حضور مدیران فرهنگی، هنرمندان عرصه موسیقی و ادبیات، و مسئولان هنری در حال برگزاری است.

چهلمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای ۱۰۶ گروه موسیقی و ۱۷۷۱ نوازنده و خواننده در ۱۰ سالن تهران و ۲۱ استان برگزار شد. امشب، با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ، زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، احمد مسجدجامعی، حسن ریاحی و جمعی از هنرمندان، برگزیدگان این دوره معرفی و تجلیل خواهند شد.

این مراسم از محوطه باز تالار وحدت با اجرای سرنا و دهل آغاز شد و با ورود مهمانان به داخل تالار ادامه یافت.

با ۲۰ دقیقه تأخیر، برنامه با قرائت قرآن و اجرای سرود ملی توسط گروه آوای مهر رسماً آغاز شد. این گروه همچنین قطعاتی از جمله «نوای صلح و دوستی» را اجرا کرد.

در ادامه، ویدئویی از روزهای برگزاری جشنواره پخش شد. سپس نیما رئیسی، مجری مراسم، ترانه «ای ایران» سروده نادر ابراهیمی و با صدای زنده‌یاد محمد نوری را اجرا کرد.

پس از آن، دوتارنوازان خراسانی به سرپرستی سلیمانی روی صحنه آمدند و به اجرای برنامه پرداختند.

جوان‌گرایی، یکی از رویکردهای جشنواره

در ویدئویی که از بخش‌های مختلف جشنواره پخش شد، رضا مهدوی، دبیر جشنواره، تأکید کرد: موسیقی از مهم‌ترین داشته‌های فرهنگی ماست. باید به ظرفیت‌های موجود ایمان داشت و در تقویت آن‌ها کوشید. همواره تلاش شده جدول اجراها به‌صورت کیفی پر شود و هر ساله رشد ۲۰ درصدی داشته باشیم. همچنین، به لحاظ سخت‌افزار و نرم‌افزار در جایگاهی قرار گرفته‌ایم که می‌توانیم در منطقه رقابت ویژه‌ای ایجاد کنیم و جایزه‌ای مانند باربد را به نام بزرگان موسیقی ایرانی مطرح سازیم. البته به شرط آنکه جشنواره‌ها را چابک‌تر برگزار کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: جوان‌گرایی یکی از مهم‌ترین مسائل در جشنواره‌های موسیقی است.

تلاش برای ترمیم رابطه و ارتباط با هنرمندان

نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: در چهلمین جشنواره موسیقی فجر تلاش شد رابطه با هنرمندان  را بهتر از گذشته کتیم و اعتماد کنیم. تلاش کردیم در این شرایط تنگنا با حضور پررنگ‌تر هنرمندان و ترکیب نسل نو در کنار با تجربه‌ها و پیشکسوتان از یک سو و از طرفی دیگر با حضور گروه‌های خارجی ،بتوانیم در شرایط فعلی ایران هم از وفاق ملی بهره‌مند شویم و هم در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی به ترمیم اعتماد و تقویت سرمایه اجتماعی کمک کنیم.

وی درباره دستاوردهای این دوره از جشنواره بیان کرد: گروه‌های مختلف زنان با تعداد اجراهای چند برابر نسبت یه دوره قبل حضور داشتند. اجراهای مشترکی بین گروه‌های ایرانی و کشورهای مختلف در جشنوار داشتیم و نوازندگان چیره‌دستی از کشورهای مختلف دنیا به جشنواره آمدند که حضورشان بسیار با استقبال مواجه شد. امیدوارم در ادامه این مسیر جشنواره‌ای که به پختگی رسیده، بتواند در دوره چهل‌و یکم و سال‌های بعد باکیفیت‌ بالاتر و با حضور هنرمندان مرجع و شاخص و نسل نویی که پر از امید هستند، برگزار شود.

احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر بیان کرد: در این دوره از جشنواره درصدد بودیم که گونه‌های مختلف موسیقی را که در این سرزمین وجود دارد، در یک تابلو نمایش بدهیم. ایران داشته‌های قوی و غنی در زمینه موسیقی دارد. از موسیقی نواحی اجراهای بیشتری داشتیم؛ چه به صورت اصالت محور و چه به صورت کارهای تنظیم شده که جای خوشحالی دارد.

اهدای جوایز بخش کتاب، پایان‌نامه و رساله

در ادامه جوایز بخش کتاب، پایان‌نامه و رساله اعطا شد.

بخش کتاب:

رتبه سوم به طور مشترک به محمدابراهیم عالمی و فاطمه جعفری برای تألیف کتاب «شِواش» و همچنین محمدرضا برزگر برای تألیف کتاب «فرهنگ‌نامه موسیقی کتول» اعطا شد.

رتبه دوم به طور مشترک به اکبر ایرانی برای تألیف کتاب «موسیقی شناخت» و یونس محمودی (گلستانه) برای تألیف کتاب «موسیقی رسانه» تعلق گرفت.

رتبه اول نیز به امیرحسین جزء رمضانی برای ترجمه دو کتاب «آهنگسازی (هنر و مهارت)» و «عناصر موسیقی» رسید.

بخش پایان‌نامه و رساله:

پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد

رتبه سوم؛ نیما پورفولادی برای پایان‌نامه «مطالعه نظام‌های انگشت‌گذاری ساز کمانچه و مقایسه آن با نظام‌های انگشت‌گذاری ساز ویُلُن»

رتبه دوم؛ سعید مجیدی برای پایان‌نامه «بررسی تکنیک‌های پُلی‌فونی در مجموعه دفتر پُلی‌فونیک برای پیانو اثر رادیون شدرین»

رتبه اول؛ احمد جعفری برای پایان‌نامه «بررسی پیوند شعر و موسیقی در تصانیف عارف قزوینی»

رساله دکتری

رتبه سوم به مینا کشفی برای رساله دکتری «ارائه مدل کمک آموزشیِ موسیقیِ کلاسیک با تکیه بر نظریه میدان آموزشِ بوردیو» تعلق گرفت.

برای رتبه دوم و اول، هیئت داوران هیچ‌یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبه تشخیص ندادند.

بخش بین‌رشته‌ای

رتبه سوم به ساسان نوذری برای مقاله «اصطلاحات و واژگان موسیقی در شعر کمال خجندی و حافظ» رسید.

همچنین، هیئت داوران هیچ‌یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبه اول و دوم تشخیص ندادند.

در ادامه محسن شریفیان و گروهش به اجرای موسیقی بوشهری پرداختند. دختر محسن شریفیان نیز که با نی‌انبان الکتریکی موسیقی نواخت، بیان کرد: امیدوارم که من به عنوان جزئی از زنان این سرزمین بتوانم نه تنها در تهران بلکه در همه کشور بنوازم.

چهره‌های سرشناس موسیقی تجلیل شدند

در بخش بعدی، با حضور شینا انصاری رئیس سازمان محیط‌زیست، حمیدرضا نوربخش و احمد صدری، از شیرمحمد اسپندار نوازنده پیشکسوت، محمدعلی گلپایگانی (محمد گلریز) خواننده، آذر هاشمی نوازنده پیشکسوت و قاسم عابدین صدابردار موسیقی تجلیل شد.

محمد گلریز پس از دریافت لوح تقدیر و تندیس جشنواره، بیان کرد: از خدا می‌خواهم تا نفس دارم برای مردم ایران بخوانم. به عنوان عضوی کوچک از جامعه هنرمندان پیشکسوت از آقای صالحی درخواست دارم این موسسه را حفظ کنند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار