بازیگر نمایش «ماجرای آقای رستم» در گفت‌و‌گو با پانا:

جشنواره تئاتر فجر بهترین دانشگاه برای من است

هنر و تئاتر نباید تنها به‌عنوان یک علاقه یا تفریح در نظر گرفته شود

تهران (پانا) - یک بازیگر تئاتر معتقد است جشنواره تئاتر فجر بهترین دانشگاه برایش است همچنین تاکید کرد هنر و تئاتر نباید تنها به عنوان یک علاقه یا تفریح در نظر گرفته شود.

کد مطلب: ۱۵۳۶۸۲۱
لینک کوتاه کپی شد
جشنواره تئاتر فجر بهترین دانشگاه برای من است

نمایش «ماجرای آقای رستم» و نویسندگی و کارگردانی محسن مسعودی‌فر، از شهر نیشابور استان خراسان رضوی، شرکت کننده در بخش به علاوه فجر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، روز یکشنبه هفتم بهمن ماه از ساعت ۱۶ در محوطه فضای باز تالار محراب تهران برای مخاطبان به اجرا درآمد. 

 متینا اسلامی، بازیگر این نمایش، در گفتگو با پانا، با اشاره به سوابق خود اظهار داشت: «حدود شش سال است که در عرصه تئاتر فعالیت دارم. از شهرستان نیشابور کارم را شروع کردم و تاکنون در سه دوره از جشنواره‌های تئاتر فجر شامل دوره‌های سی‌ونهم، چهل‌ودوم و چهل‌و‌سوم حضور داشته‌ام.»

وی با بیان اینکه در دو دوره از این جشنواره‌ها، افتخار بازی در بخش فراگیر را داشته است، افزود: «در کنار بچه‌های دارای معلولیت کار کردم و این تجربه از بهترین خاطرات هنری‌ام است. حضور در کنار این افراد بااستعداد و مهربان درس‌های بسیاری برای من به همراه داشت. بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر برای من همانند یک دانشگاه است که در آن هم از نظر حرفه‌ای و هم از نظر اخلاقی یادگیری بسیاری دارم.»

این بازیگر تئاتر، با تأکید بر این امر که علاوه بر شرکت در جشنواره تئاتر فجر، تجربه حضور در جشنواره‌های استانی را نیز دارد و تقریباً هر سال با گروه هنری خود دو تا سه اجرای عمومی برگزار می‌کنند، ادامه داد: «تاکنون در جشنواره‌های استانی موفق به کسب مقام‌های اول و دوم در بخش‌های مختلف مانند بازیگری، کارگردانی، طراحی صحنه و موسیقی شده‌اند.»

اجرای نمایش در جشنواره مسئولیت بازیگر را دوچندان می‌کند 

 اسلامی، جشنواره تئاتر فجر بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد برای هر هنرمند عرصه تئاتر دانسته و با بیان این نکته که تجربه حضور در آن ارزشی فراتر از دیگر جشنواره‌ها دارد، با بیان تفاوت اجرای عمومی و اجرای جشنواره‌ای اظهار داشت: «اجرای جشنواره حس متفاوتی دارد؛ زیرا در مقابل صدها نفر از هنرمندان حرفه‌ای که نگاه نقادانه دارند، اجرا می‌کنید و این مسئله مسئولیت شما را برای ارائه بهترین عملکرد دوچندان می‌کند. البته این به معنای کم‌اهمیت بودن اجرای عمومی نیست، اما تجربه جشنواره‌ها برای من جذاب‌تر است؛ چراکه علاوه بر دیدن کارهای حرفه‌ای از سایر شهرها، فرصت تعاملات اجتماعی و آشنایی با دوستان جدید را نیز فراهم می‌کند.»

اسلامی با اذعان به این امر که اجرای جشنواره، علاوه بر جنبه هنری و حرفه‌ای، بستر مناسبی برای ارتباطات اجتماعی و گسترش شبکه دوستی میان هنرمندان از شهرهای مختلف کشور فراهم می‌کند، تصریح کرد: «برخلاف اجرای عمومی، در یک فضای تخصصی، دیدگاه‌های دقیق‌تری از سوی مخاطبان دریافت می‌شود که به رشد و ارتقای سطح هنری بازیگران کمک می‌کند.

با حمایت از هنر در نیشابور می‌توان دستاوردهای بیشتر و بهتری در این زمینه داشت 

وی ضمن ابراز خرسندی از وجود بستر مناسب فعالیت هنری در نیشابور، تصریح کرد: «این شهر به‌عنوان شهری فرهنگی و هنری شناخته می‌شود و مردم آن عاشق هنر هستند. ما آموزشگاه‌های بازیگری فعالی داریم که همیشه هنرجویان زیادی جذب می‌کنند. بااین‌حال، تعداد گروه‌های تئاتری فعال که به‌طور مداوم جشنواره‌ها را دنبال کنند، محدود است. اما پتانسیل هنری بالای نیشابور نشان می‌دهد که با حمایت بیشتر می‌توان دستاوردهای بیشتری داشت.»

اسلامی، با تأکید بر اهمیت جشنواره‌های تئاتر برای هنرمندان دارای معلولیت، خاطرنشان کرد:«این رویدادها فرصتی فوق‌العاده برای نشان دادن توانایی‌های هنری افراد دارای معلولیت هستند.»

فراهم شدن زمینه اجرای عمومی یکی از مهمترین نیازهای هنرمندان تئاتر است 

وی در همین راستا، با بیان این نکته که بسیاری از این افراد بااستعدادهای درخشانی دارند که ممکن است، در اجرای عمومی شهرها به‌خوبی دیده نشوند و برگزاری این جشنواره‌ها امکان دیده شدن و رشد آنان را فراهم می‌کند، یادآور شد: «یکی از مهم‌ترین نیازهای هنرمندان تئاتر، فراهم شدن امکان اجرای عمومی نمایش‌هایی است که در جشنواره‌ها پذیرفته شده‌اند، چرا که معتقدم چنین آثاری نباید تنها به اجرا در فضای جشنواره محدود شوند، بلکه باید فرصت اجرای عمومی برای آن‌ها فراهم شود تا علاوه بر کسب تجربه بیشتر، گروه‌ها بتوانند با فروش بلیت درآمدزایی کنند.»

هنر و تئاتر نباید تنها به‌عنوان یک علاقه یا تفریح در نظر گرفته شود

وی با اشاره به زحمات هنرمندان تئاتر، خاطرنشان کرد: «هنر و تئاتر نباید تنها به‌عنوان یک علاقه یا تفریح در نظر گرفته شود، بلکه باید به‌عنوان یک شغل حرفه‌ای که مستلزم زمان و انرژی زیادی است، دیده شود.»

بازیگر نمایش «ماجرای آقای رستم» با اشاره به این امر که بسیاری از هنرمندان، از جمله خودش، به‌دلیل عشق به تئاتر، از منابع مالی و شخصی خود هزینه می‌کنند تا بتوانند در جشنواره‌ها حضور پیدا کنند، یادآور شد: «اگر حمایت‌های مالی و بودجه کافی از سوی نهادهای فرهنگی و دولت صورت گیرد، مشکلات مالی هنرمندان کاهش یافته و تئاتر بتواند همچون سینما و موسیقی جایگاه شایسته‌ای پیدا کند.

می‌خواهم تا ۵ سال آینده جایزه بازیگری تئاتر فجر بگیرم/نگاهم به آینده پر از امید است

اسلامی در پایان با اشاره به برنامه‌های آینده خود اظهار داشت: «هدف من در پنج سال آینده این است که جایزه جشنواره فجر را کسب کنم. ما به گروه هنری‌مان تعصب داریم و تلاش می‌کنیم همه اعضای گروه در این مسیر پیشرفت کنند. 

وی در پایان این گفتگو، اظهار امیدواری کرد: «امیدوارم بتوانیم با تمرین بیشتر و اجرای کارهای جدید، به این هدف برسیم و موفقیت را برای تمامی اعضای گروه رقم بزنیم.»

او همچنین اضافه کرد: «نگاهم به آینده، پر از امید و برنامه‌ریزی دقیق است و معتقدم که با پشتکار و حمایت‌های مناسب، می‌توان مسیر رشد را هموارتر کرد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار