شعر پروانگی؛ پلی برای آگاهیبخشی به جامعه در معرفی بیماری پروانهای
تهران (پانا) - نخستین نشست جشنواره «شعر پروانگی» با حضور شاعران و فعالان این حوزه برگزار شد تا از نقش شعر در اطلاعرسانی و همدلی با بیماران پروانهای سخن گفته شود.
در اولین نشست خبری جشنواره «شعر پروانگی»، که امروز، هفتم بهمنماه برگزار شد، علیرضا قزوه، دبیر جشنواره، به همراه حجتالاسلام والمسلمین سیدحمیدرضا هاشمیگلپایگانی، موسس و مدیرعامل «خانهای بی ایران»، و دو شاعر شناختهشده علیمحمد مودب و مصطفی محدثیخراسانی حضور داشتند. این نشست با هدف آشنایی بیشتر جامعه با بیماری پروانهای و استفاده از زبان شعر برای انتقال پیام آگاهیبخشی برگزار گردید.
قزوه در این جلسه با اشاره به فعالیتهای «خانهای بی ایران» که بیش از ۱۰۰۰ نفر از کودکان مبتلا به این بیماری را تحت پوشش دارد، گفت: ما در تلاشیم تا با استفاده از هنر و ادبیات ایرانی، توجه جامعه را به این بیماری جلب کنیم و همدلی و حمایت عمومی را برای بیماران پروانهای فراهم آوریم.
شعر؛ زبان بیان دردهای جامعه
دبیر جشنواره «شعر پروانگی» در ادامه تأکید کرد که در تمامی رویدادهای اجتماعی و تاریخی، شعر همواره به عنوان یک رسانه تأثیرگذار وارد عرصه شده است: شاعران به عنوان وجدان بیدار جامعه، نقشی اساسی در بیان دردها، آلام و مشکلات جامعه دارند و در همدلی مردم برای مقابله با این مشکلات نیز سهم زیادی دارند.
وی همچنین اشاره کرد که کمکهای دولتی به «خانهای بی ایران» اندک است و بیشتر حمایتها از سوی خیرین صورت میگیرد. قزوه در پایان افزود: این جشنواره میتواند نقش بسزایی در آشنایی عمومی با بیماری پروانهای و جلب حمایت جامعه ایفا کند.
حضور شاعران ایرانی و فارسیزبان در جشنواره
قزوه همچنین از مشارکت شاعران برجستهای مانند علیمحمد مودب و مصطفی محدثیخراسانی در این جشنواره خبر داد و گفت: ۱۵۰ اثر از شاعران ایرانی و فارسیزبانان کشورهای همسایه تاکنون به دست ما رسیده و این تعداد تا پایان بهمنماه افزایش خواهد یافت.
اختتامیه جشنواره «شعر پروانگی» در نیمه اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و در این مراسم ۲۰ نفر از شاعران و ۱۰ نفر از بیماران پروانهای که در جشنواره شرکت کردهاند، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
برچیدن آلام؛ سنت کهن ادبیات ایران
علیمحمد مودب در سخنان خود با اشاره به اهمیت شناخت درست از هر پدیده، اظهار داشت: شناخت هر پدیده زمانی تأثیرگذار است که با عواطف انسانی گره بخورد. این بار زبان شعر به شناخت بیماری پروانهای و روایت آسیبهای آن وارد شده است و امیدواریم از این طریق بتوانیم در اطلاعرسانی و کاهش آسیبهای اجتماعی این بیماری سهمی داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به سنت کهن ادبیات ایران در «درد برچیدن» افزود: در جشنواره «شعر پروانگی»، شاعران با آفرینش آثار خود به کاهش آلام و دردهای بیماران و خانوادههای آنها و همچنین اطلاعرسانی به جامعه نقشآفرینی خواهند کرد.
جایگاه ایثار و مقاومت مادران در شعر
مصطفی محدثیخراسانی نیز در ادامه نشست با اشاره به ابعاد روحی و جسمی بیماری پروانهای گفت: این بیماری یکی از چالشهای جدی است که افراد ایرانزمین را درگیر کرده و باید از طریق ادبیات، به ویژه شعر، به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.
وی در پایان به فرهنگ ایثار و فداکاری که به ویژه در مادران بیماران پروانهای دیده میشود اشاره کرد و افزود: مقام ایثار این مادران میتواند هم در معرفی بیماری پروانهای به جامعه و هم در روایت همدلی مردم با این بیماران نقش بزرگی ایفا کند.
ارسال دیدگاه