آعاز چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر
تهران (پانا) - آیین افتتاحیه چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر برگزار شد.
آیین آغازین چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانی پور و با حضور نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران و هنرمندان عرصه تئاتر در هتل نور حیات تهران برگزار شد.
در این برنامه چهره هایی چون نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، هوشنگ توکلی، اکبر زنجانپور، صدرالدین زاهد، محمد قدس، فریدون محرابی،رضا بنفشه خواه، ایوب اقاخانی، فریبا متخصص، فریده دریاد، لیلی عاج ، خیرالله تقیانی پور، مهدی شفیعی، سعید نجفیان، شهرام گیل ابادی، اصغر جودکی، هادی مرزبان، آزیتا حاجیان، حمیرا ریاضی،علی اوسیوند ، سعید اسدی و....حضور دارند.
مراسم پس از قرائت قران کریم و پخش صلوات خاصه امام رضا(ع) و حضور خدام رضوی با پرچم متبرک رضوی آغاز شد.
قرار بود مراسم افتتاحیه بنا به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بود در مشهد مقدس برگزار شود که به تهران منتقل شد.
لیلی عاج، امیرحسین شفیعی، امیر کربلاییزاده، ابوالفضل همراه و علیرضا ناصحی به عنوان اعضای هیات داوران این دوره از جشنواره در بخش نمایش خیابانی معرفی شدند. داریوش نصیری نیز مدیر بخش نمایش خیابانی در این رویداد فرهنگی-هنری است.
آزیتا حاجیان، شهرام گیل آبادی، مهرداد رایانی مخصوص، رضا مهدیزاده و هدایت عامل هاشمی اعضای هیئت داوران مسابقه آثار صحنهای این دوره از جشنواره هستند. مجموعه تئاتر شهر (سالن اصلی، سالن سایه، سالن چهارسو و سالن قشقایی)، تماشاخانه ایرانشهر (سالن استاد ناظرزاده کرمانی و سالن استاد سمندریان)، مرکز تئاتر مولوی (سالن اصلی)، تالار وحدت، تالار حافظ، تماشاخانه سنگلج و تالار محراب میزبان آثار نمایشی در بخش صحنهای چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در ایام برگزاری این رویداد خواهند بود.
جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از سوم تا سیزدهم بهمن ماه در سالنهای تئاتر تهران برگزار میشود.
در ابتدای این مراسم اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی اظهار کرد: دوستانم در ستاد برگزاری پیشنهاد دادند که ما از صحنه بیرون بیاییم و همدیگر را همیشه در سالن تئاتر دیدیم و مقرر شد محفل صمیمیتری را ایجاد و حال همدیگر را خوب کنیم.
وی ادامه داد: خانم نادره رضایی از روز حضور در معاونت هنری بر ایجاد فرصت گفتوگو تاکید کرد و گفتیم خارج از محفل تئاتر این فضا را فراهم کنیم.
سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با تقدیر از مدیریت هتل نور حیات توضیح داد: قرار است بچههای تئاتر استانها در این فضا با یکدیگر گفتوگو کنند.
سپس مهدی آشنا مدیر بخش عکس و پوستر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اظهار کرد: بخش عکس و پوستر به مرحله نهایی رسید و با تمام فراز و نشیبهای این دوره، در کل اتفاق مبارکی رخ داد. دو سال بود این بخش برگزار نمیشد و به لطف مرکز هنرهای نمایشی و دبیرخانه این بخش برگزار شد. خوشحالم این اتفاق رخ داد و آثاری پذیرفته شد که از شهرستانها و گوشه کنار ایران است و به معنای واقعی کلمه جشنوارهای به وسعت تمام ایران را داریم.
وی با تقدیر از داوران بخش عکس جشنواره و همکاران دیگر این بخش از سیامک زمردی مطلق دعوت کرد که در بخش اهدای جوایز حضور داشته باشد.
زمردی مطلق، داور بخش عکس نیز عنوان کرد: افتخار میکنم عضوی از خانواده تئاتر هستم و در بیش از ۳۶ سال کار، اکثر هنرمندان را عکاسی کردم. بیش از هزار عکس را داوری کردیم و این آثار دستاورد سه سال تلاش تئاتریها است.
سپس با حضور نادره رضایی، اتابک نادری، مهدی آشنا و سیامک زمردی مطلق نفرات برتر بخش عکس با اهدای لوح و تندیس تقدیر شدند.
برگزیدگان این بخش به شرح زیر است:
نفر اول: شیوا سراج برای نمایش «۲۴ ۲۴»
نفر دوم: مریم قهرمانیزاده برای نمایش «مایوزر»
نفر سوم: مهدی نصیری برای نمایش «هفت خوان اسفندیار»
فرزند شهید رضی با تشکر از خیرالله تقیانیپور گفت: او مانند سربازی گمنام در بخش فرهنگ فعالیت داشت و در تولید بسیاری از آثار مقاومت نقش داشته است.
وی ادامه داد: همانطور که بسیاری از سربازان وطن ما فعالیت کردند، شما هنرمندان هم در عرصه فرهنگ کوشش بسیار کردید.
در این بخش نشان سرباز وطن به یاد سردار دلها حاج قاسم سلیمانی توسط خیرالله تقیانیپور و لیلی عاج، به خانواده شهید سید رضی موسوی اهدا شد.
چهارم دی ۱۴۰۲ در جریان حمله رژیم صهیونیستی به منطقه زینبیه در حومه دمشق، سردار «سید رضی موسوی» از مستشاران با سابقه سپاه و مسئول پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه به شهادت رسید.
سیدرضی از جمله قدیمیترین مستشاران سپاه در سوریه و از همراهان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود.
در ادامه مراسم با حضور علی اوسیوند و فرزین محدث، برگزیدگان بخش پوستر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به شرح زیر معرفی شدند:
رتبه سوم: رسول حقجو برای پوستر نمایش «بیجن»
رتبه دوم: به سامان رستمی برای پوستر نمایش «تمام کوهها را غلت میخورم»
رتبه اول: امیرحسین عبادیان برای پوستر نمایش «بهمن»
همچنین هیات داوران در این بخش از ارسلان آقاخانی برای پوستر نمایش «ترانههای تب»، علی رفیعی برای طراحی پوستر نمایش «هاقیل و ارور ۴۰۴» تقدیر کردند.
سپس در ادامه با حضور نادره رضایی، اتابک نادری و ایوب آقاخانی از چهار هنرمند پیشکسوت تئاتر تقدیر شد.
تقدیر از محمود پاکنیت
محمود پاکنیت در بزرگداشت خود در افتتاحیه چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: من کوچکترین فرد این جمع هستم و عزیزان بزرگی در این جمع هستند و من از جشنواره تشکر میکنم که از فعالان تئاتر تجلیل کردند.
فریبا متخصص تقدیر شد
در ادامه این مراسم و در بخش بزرگداشت فریبا مختصص، این هنرمند اظهار کرد: از این تقدیر، تشکر میکنم و من کوچک همه اهالی تئاتر هستم.
تندیس و لوح تقدیر متخصص توسط نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.
تقدیر از فریده دریامج
سپس بزرگداشت فریده دریامج بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون برگزار شد.
این هنرمند در مراسم بزرگداشت خود اظهار کرد: همگی یک خانواده هستیم و همیشه دلم برای شما تنگ میشود. به خاطر این بزرگداشت ممنونم. من هنوز اول راهم و دوست دارم بیاموزم.
هوشنگ هیهاوند تقدیر شد
در ادامه مراسم افتتاحیه چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، بزرگداشت هوشنگ هیهاوند برگزار شد و او بیان کرد: فقط یک جمله میگویم که یادمان نرود جوانان از ما باهوشتر هستند و ما باید به آنها توجه کنیم. توسعه هزینه دارد؛ همانقدر که ما در سطح زیاد میشویم، چیزی به اسم عمق و ارتفاع نیز وجود دارد. باید به جوانان کمک کنیم.
معرفی برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی
در ادامه برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به شرح زیر معرفی و تقدیر شدند:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی مقام اول در این بخش به نمایشنامه «یک فیل ناپدید شده» به قلم شهروز آقایی تقدیم شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی در این بخش برای مقام دوم برای نمایشنامه «مه کشی» به آتوشا ریگی تعلق گرفت.
لوح تقدیر و جایزه نقدی در این بخش برای مقام سوم به بهنام ترابی برای نمایشنامه «رنگ انار» تعلق گرفت.
همچنین داوران در بخش پرترهنگاری به کاوه مهدوی برای نمایش «انبار» تقدیر کردند.
در بخش غزه و مقاومت مردم فلسطین جایزه هیئت داوران به نمایشنامه «هیچ پروانهای نباید بدون اسم بمیرد» به فریبا قاسمزاده و مهدی آذری تعلق گرفت.
در بخش آزاد تقدیر اول از نمایشنامه «تبریز به وقت موسیو» به قلم صابر دلبینا از استان گلستان، تقدیر دوم از «هویت زنبورهای خاموش» نوشته مهدی اکبری از استان البرز و تقدیر سوم از «چند گرگ عروسی مادر ماه جان» به قلم رضا گشتاسب صورت گرفت.
تولدی برای بهزاد فراهانی و اکبر زنجانپور
در ادامه به مناسبت زادروز بهزاد فراهانی و اکبر زنجانپور مراسمی برگزار شد و این دو هنرمند پیشکسوت هنر ایران، شمع تولدشان را خاموش کردند.
بهزاد فراهانی اظهار کرد: آرزو میکنم دوستانم هم سن من بشنوند، من امروز ۸۰ سالهام. یکی از معلمان بزرگ من بهرام بیضایی بود. جای او را در این مجلس خالی میبینم.
اکبر زنجانپور نیز گفت: من هم امروز ۸۰ ساله شدم و من یک روز کوچکتر از بهزاد هستم. نوه من متولد سوم بهمن است.
سپس بهزاد فراهانی تصنیفی خواند.
در پایان مراسم نیز خیر الله تقیانیپور، دبیر جشنواره اظهار کرد: به چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر خوش آمدید. این جشنواره برای اهالی تئاتر است؛ سال.ها پیش شرکتکننده بودم و امروز خدمتگزارم. امیدوارم کمکم کنید.
ارسال دیدگاه