صالحی مطرح کرد:
گذرهای فرهنگ و هنر فرصتی برای هویتسازی شهری است
تهران(پانا) - آیین افتتاح و بهرهبرداری از گذر فرهنگ و هنر نیشابور، امروز چهارشنبه (۲۶ دی) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار خراسان رضوی، جمعی از مسئولان استانی، اعضای مجمع نمایندگان خراسان رضوی و مدیران این استان برگزار شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این آیین گفت: استاد شفیعی کدکنی در مقدمه ترجمه و تصحیح تاریخ نیشابور نوشتهاند: نیشابور در نگاه من فشردهای است از ایران بزرگ؛ شهری در میان ابرهای اسطوره و نیز در روشنای تاریخ، با صبح دمی که شهره آفاق است از یک سوی لگد کوب سم اسبهای بیگانه در ادوار مختلف و از سوی دیگر همواره حاضر در بستر تاریخ. با ذهن و ضمیری گاه فلسفی در اندیشه خیام و گاه روشن از آفتاب اشراق و عرفان در چهره عطار.
وی در ادامه افزود: نیشابور؛ عصاره ایران قبل از اسلام تا زمان حال است و آنچه از نیشابور میشناسیم با همه فراز و فرودها نمایهای از فراز و فرود ایران در دورههای مختلف تاریخ گوهربارش است.
صالحی تصریحکرد: دورههای مختلف تاریخ نیشابور با چهرهها و شخصیتهایی که الهام بخش تاریخ ایران بوده و هستند همراه است که نشان میدهد در این بخش از خاک ایران ظرفیتی وجود داشته که توانسته است بار ایران را بر دوش بکشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برای ادای دین به این اقدام جوانانه در این محل حاضر شدم، گفت: وقتی به نسل جوان و پویایی و تاثیرگذاری این نسل توجه کنیم اتفاقات خوبی میتواند برای کشور رخ دهد.
وی افزود: زمانی که در دولت دوازدهم گذرهای فرهنگ و هنر به عنوان یک ایده مطرح بود یکی از شهرهایی که قرار شد جز ۱۰ شهر هدف قرار گیرد نیشابور بود؛ قدمهایی برای اجرای آن آغاز شد اما اینکه امروز شاهد به ثمر نشستن این ایده هستیم بسیار خوشایند است.
صالحی تصریح کرد: وقتی ایدههایی از این قبیل به ثمر مینشیند اینگونه معنا میدهد که میشود به این ایدهها و کسانی که آنها را پروردهاند و به ثمر نشاندهاند اعتماد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایده گذرهای فرهنگ و هنر با این نگاه شکل گرفت که ایران عزیز شهرهای متنوعی دارد که در خطر کمهویتی، بیهویتی یا اغتشاش هویتی قرار دارند و گذرهای فرهنگ و هنر برای هر شهری در ابعاد مختلف می توانند فرصت سازی کنند؛ هم از بعد هویت بتواند شهرهای ما را با تمایزهای رنگین کمانی خودش تعریف کند؛ ایران تنها جغرافیای چهار فصل ندارد و صرفا آسمانش رنگین کمان نیست، خرده فرهنگهایی که در ایران عزیز وجود دارد به قدری متنوع است که شهر به شهر آن میتواند زیبایی و طعم خاص خودش را داشته باشد.
صالحی تصریحکرد: گذرهای فرهنگ و هنر میتوانند هویت متمایزی را برای هر شهر ایجاد کنند تا نوجوانان و جوانانی که در یک شهر زندگی میکنند احساس کنند به آن شهر میتوانند افتخار کنند، ریشه در خاکش داشته باشند، از آن خاک تغذیه کنند و حس کنند که میتوانند در سایهسار آن شهر همیشه ببالند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گذرهای فرهنگ و هنر فرصت هویتسازی شهری هستند، علاوه بر آن میتوانند فرصتی برای اقتصاد فرهنگ و هنر میسر کنند چراکه اصحاب فرهنگ و هنر با فضیلت و با قناعت هستند اما روزگار سختی از لحاظ معیشت دارند.
وی با بیان اینکه فضای این گذرها و بازارچهها مجالهایی برای اقتصاد روانتر و با کفافترِ اصحاب فرهنگ و هنر فراهم میکند، افزود: علاوه بر آن گذرهای فرهنگ و هنر میتوانند فرصت نشاطآفرینی و انسجام اجتماعی را برای یک شهر فراهم کنند؛ شهرهای افسرده، توسعه آفرین نیستند به همین دلیل توسعه و رشد همراه با نشاط و انسجام اجتماعی ممکن است.
صالحی تصریحکرد: گذرهای فرهنگ و هنر در قالبهای متنوع فرهنگی، هنری و ادبی برای نشاط اجتماعی بهتر در شهر و پاتوق آفرینی مردم در یک مکان فرهنگی و هنری فرصتسازی میکنند و این ارزش افزوده کمی برای یک شهر نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه تنها گردشگری طبیعی نمیتواند مبنای گردشگری باشد، گفت: گذرهای فرهنگ و هنر میتوانند فرصت گردشگری، فرهنگی و هنری را برای شهرها فراهم کنند؛ طبیعت ایران بسیار دیدنی است اما بخشی از جاذبهها و فرصت سازی برای طولانیتر کردن اقامت به فضاهای گردشگری فرهنگی و هنری یک شهر مربوط میشود.
صالحی در پایان تصریحکرد: افتتاح امروز فرصتی برای تفاهمنامه با استاندار محترم پدید آورد تا بتوانیم شبیه این اتفاق را در کل استان توسعه و تکثیر دهیم، بار دیگر از همه عزیزانی که برای تعالی فرهنگ و هنر نیشابور زحمت کشیدند قدردانی میکنم.
ارسال دیدگاه