ششمین همایش سواد فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی آغاز شد
تهران (پانا) - ششمین همایش سواد فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی امروز در محل باغ زیبا برگزار شد.
این رویداد با حضور چهرههای برجستهای مانند دکتر محمد مهدی احمدی، مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهندس سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، و پرفسور باقر ساروخانی همراه بود.
محورهای اصلی همایش شامل موضوعاتی مانند آموزش سواد فضای مجازی در عصر هوش مصنوعی، نقش هوش مصنوعی در فرهنگ و هنر، چالشهای اخلاقی و حقوقی، و تأثیر این فناوری بر اقتصاد و کسبوکار بود.
در بخشی از این مراسم رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با اشاره به برگزاری این رویداد علمی ، فرهنگیئ گفت: این رویداد فرصتی است برای آشنایی با آخرین تحولات حوزه فضای مجازی و هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر زندگی روزمره است.
مهندس سعید پور ابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی گفت: هماکنون دوره جدید، دوره هوش مصنوعی است. باید از فرزندان این نسل و نسل آتی را محافظت کنیم و به آنها آگاهی دهیم باید از همین سطح شروع کنیم و مستلزم آن این حوزه را قوی کنیم. هماکنون انحصار رسانه دست پیامرسانها است. قبلاً کودکان با خانواده و مدرسه تجربه میکردند اما هماکنون تجربه فضای مجازی است اگر خودمان را هم تراز این حوزه نکنیم عملا از کنترل و فرایند دور میشویم و این اتفاق ناگواری است. تمام این دگرگونیها میتواند به ما کمک کند قدم رو به جلویی برداریم.
رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی ادامه داد: تلاش مان بر این است که در این حوزه جدیت را بیشتر کنیم تا بتوانیم جریانسازی را افزایش دهیم و بتوانیم خانوادهها را سوق دهیم در این رابط به یک نقطه مطلوب برسند. کارها از حالت فیزیکی خارج شده و تمام اتفاقها توسط فضای مجازی پیش میرود.
در ادامه این مراسم، سید محسن بنی هاشمی، دبیر علمی همایش گفت: مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی جایی در کشور ما است که وظیفه هدایت فرهنگ و هنر را در فضای مجازی دارد. یکی از این کارها در عصر امروز کار کردن در حوزه فضای مجازی است. طی امسال تصمیم بر آن شد سواد فضای مجازی را به عنوان رکن برجسته در قالب همایش بتوانیم برگزار کنیم.
وی ادامه داد: از زمانی که کار شروع شد تعداد قابل ملاحظه ای مقالات به دستمان رسید. حدود ۱۴۰ مقاله دریافت کردیم نزدیک به ۳۰ مقاله از همکاری هیئت علمی دانشگاههای مختلف بودند سپس تیم داوری بسیج و کار دیواری انجام شد. بخشی از مقالات را به صورت سخنرانی را امروز مشاهده خواهید کرد و بخشی دیگر در غالب کتاب تا دو الی سه ماه آینده تقدیم خواهد شد. بخش دیگری از کار علمی در کمیته علمی این بود که موفق شدیم مجوز AC مقالات را دریافت کنیم، برخی از مقالات چاپ خواهد شد.
بنیهاشمی ادامه داد: از زمانی که کار علمی همایش آغاز شد با همت اساتید بزرگوار چندین پیوست داشت یکی از مهمترین پیوست ها انجام پیش نشستهای علمی بود؛ فرض ما این بود رسانهها رکن اصلی کار هستند یعنی بازوی مهم فضای مجازی رسانه و خبرنگار است به همین جهت ۵ پیش نشست را برگزار کردیم. پیوست دیگر نشست فعالیت مجازی را برگزار کردیم؛ یعنی افرادی که در فضای مجازی فعالیت میکردند. یک پیوست هنری هم داشتیم که پیوست هنری طی امسال به صورت همایش انیمیش برگزار شد. به هر ترتیب بهنظر میرسد جمع حاضر همت کردهاند تا سواد فضای مجازی از ضروریات آینده سرزمین است را جدی دنبال کنند.
ارسال دیدگاه