لقمانیان در گفت‌و‌گو با پانا:

همکاری هنرمندان با آموزش و پرورش می‌تواند موجب آموزش و آگاهی دانش‌آموزان به هنر شود

تهران (پانا) - کارگردان نمایش «قلب میم» گفت همکاری هنرمندان با وزارت آموزش و پرورش می‌تواند موجب آموزش و آگاهی کودکان درباره هنر تئاتر شود و به توسعه فرهنگ تئاتر در جامعه منجر شود. چالش‌های موجود در زمینه تأمین بودجه و حمایت از تئاتر عروسکی حائز اهمیت است و ضرورت توجه بیشتر به این هنر در سطح ملی و فرهنگی باید مورد تأکید قرار گیرد.

کد مطلب: ۱۵۳۱۱۳۷
لینک کوتاه کپی شد
همکاری هنرمندان با آموزش و پرورش می‌تواند موجب آموزش و آگاهی دانش‌آموزان  به هنر شود

محمد لقمانیان در گفت‌و‌گو با پانا درباره نمایش «قلب میم» گفت: «این نمایش داستان زندگی هنرمندی به نام لام را روایت می‌کند که عروسکی به نام میم را در فضای مجازی معروف می‌کند. با گذشت زمان، لام متوجه می‌شود که عروسکش برای دیگران مهم‌تر از خود او شده و این موضوع به بی‌هویتی او منجر می‌شود. نمایش به بررسی این تضاد بین هویت فردی و هویت ساخته شده می‌پردازد.»

وی به اهمیت تئاتر عروسکی و توجه کم به آن در جامعه اشاره کرد و گفت: «این نوع تئاتر به عنوان یک هنر خاص شناخته می‌شود، اما به طور کلی در بین مردم تصور می‌شود که تنها برای کودکان مناسب است. این تصور نادرست باعث شده که تئاتر عروسکی برای بزرگسالان کمتر شناخته شود. در این راستا، تلاش‌هایی برای تغییر این نگرش و معرفی تئاتر عروسکی به عنوان یک هنر برای تمام سنین صورت گرفته است»

لقمانیان درباره همکاری هنرمندان با وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری نمایش‌های عروسکی در مدارس گفت: «این امر می‌تواند به آموزش و آگاهی کودکان درباره هنر تئاتر کمک کند و به توسعه فرهنگ تئاتر در جامعه منجر شود. چالش‌های موجود در زمینه تأمین بودجه و حمایت از تئاتر عروسکی حائز اهمیت است و ضرورت توجه بیشتر به این هنر در سطح ملی و فرهنگی باید مورد تأکید قرار گیرد.»

این هنرمند به تجربیات خود در زمینه تئاتر و عروسک‌گردانی اشاره کرد و گفت: «از دوران کودکی نسبت به علاقه‌ای که به هنر تئاتر داشتم با توجه به اینکه در خانواده‌ای فرهنگی بزرگ شده‌ام همین امر به من کمک کرد تا به سمت هنر پر قدرت تر بروم، در مدارس تجارب بسیاری دارم به‌ویژه در مقطع راهنمایی به خاطر فعالیت‌های تئاتری‌ام، مورد قضاوت منفی قرار می‌گرفتم و به عنوان یک دانش‌آموز تنبل شناخته می‌شدم چرا که بیشتر در هنر فعالیت قدرتمندی داشتم و درس های اصولی و پایه مدرسه آنچنان قوی نبودم، در واقع ملاک سنجش زرنگ بودن و باهوش بودن و دانش آموز نمونه بودن درس خواندن و نمره خوب گرفتن بود.»

کارگردان نمایش «قلب میم» بر اهمیت هنر و خلاقیت در آموزش تأکید کرد و گفت: «باید به معلمان و مدارس یادآوری شود که هنر و خلاقیت به اندازه ریاضی اهمیت دارد.»

محمد لقمانیان در ادامه درباره عروسک و شخصیت «لقمه» گفت: «این عروسک به عنوان یک شخصیت جذاب و دوست‌داشتنی معرفی شد که می‌تواند به موضوعات مختلف اجتماعی و سیاسی بپردازد و با استقبال بی نظیری از سمت و سوی تمام سنین مواجه شد.»

وی در پایان گفت: « لزوم تغییر نگرش نسبت به هنرمندان و اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ و هنر اهمیت دارد و امیدوارم که روزی این مسائل حل شود همچنین از مخاطبان درخواست می‌کنم که به مسئولین اطلاع دهند که هنرمندان ترسناک نیستند و می‌توانند در حوزه فرهنگ و هنر با شما همکاری کنند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار