در گفت‌و‌گو با پانا:

مختصات تئاتر دینی نباید به سمت شعارزدگی برود

تهران (پانا) - کارگردان نمایش «پر» گفت در تئاتر دینی دو رویکرد داریم؛ یکی رویکرد شعاری که به نوعی باعث فرار مردم می‌شود و دیگر رویکردی که می‌تواند هنرمندانه و غیرمستقیم پیام‌های دینی را منتقل کند. در جشنواره صاحبدلان سعی شد که مخاطب با بلیط خریدن و دیدن اجرا به این فضا وارد شود.

کد مطلب: ۱۵۲۹۴۶۷
لینک کوتاه کپی شد
مختصات تئاتر دینی نباید به سمت شعارزدگی برود

نمایش «پر» نوشته مجید کاظم زاده مژدهی به کارگردانی محمدرسائلی این روزها در سیزدهمین دوره سراسری و دومین دوره بین‌المللی رویداد صاحبدلان به روی صحنه می‌رود.

مجید کاظم زاده در گفت‌وگو با پانا درباره داستان این نمایش توضیح داد: «نمایش «پر» داستان پسری است که می‌خواهد درباره پدرش، که دچار آلزایمر شده، نمایشنامه‌ای بنویسد. پدر او خادم امام رضا(ع) بوده و این ارتباط عمیق با شخصیت بزرگوار در عمق داستان تاثیرگذار است. شکل روایت به صورت سیال و رفت و برگشتی میان حال و گذشته است. در حین نوشتن نمایشنامه، مخاطب با خاطرات پسر و لحظات مختلف زندگی پدرش آشنا می‌شود. در انتها آنقدر این جریان سیال می‌شود که بین خاطرات و آنچه که پسر نوشته، مرزها مخدوش می‌شود.»

وی افزود: «نمایشنامه ابتدا برای جشنواره تئاتر رضوی نوشته شد و پس از قبولی طرح، مسیر نگارش و تولید را طی کرد؛ در نهایت به جشنواره «صاحبدلان» معرفی شد. نمایش ما تجربیات زیادی داشت و تا کنون چند بار اجرا شده است. هر بار جزئیاتی به اثر اضافه شده و حالا فکر می‌کنم اجرای فعلی به صورت کامل و با همه ظرفیت‌هاست. این چهارمین بار است که این نمایش را اجرا می‌کنیم و حالا می‌توانیم به مخاطب پیام‌های مدنظر را به خوبی منتقل کنیم.»

کاظم‌زاده اضافه کرد: «ما هیچ تبلیغ خاصی نکرده بودیم و یک روز پس از اجرای جشنواره مقاومت، این نمایش را شروع کردیم. با این حال، به دلیل شناخت مردم از گروه ما و چهره محبوب آقای رسایی در جامعه تئاتر، استقبال خوبی از نمایش صورت گرفت. اگر ما گروهی ناشناس بودیم، شاید استقبال به این اندازه نمی‌بود.»

این نمایشنامه نویس استان گیلان درباره جای خالی تئاتر دینی در گونه‌های مختلف نمایشی اظهار کرد: «در تئاتر دینی دو رویکرد داریم؛ یکی رویکرد شعاری که به نوعی باعث فرار مردم می‌شود و دیگر رویکردی که می‌تواند هنرمندانه و غیرمستقیم پیام‌های دینی را منتقل کند. در جشنواره صاحبدلان ما سعی کردیم که مخاطب با بلیط خریدن و دیدن اجرا به این فضا وارد شود. تلاش کردیم که مسائل و معضلات اجتماعی امروز را در آثارمان گنجانده و از آن‌ها در راستای انتقال پیام‌های دینی استفاده کنیم.خوشبختانه از آنجایی که این نمایش به‌طور خاص درباره دچار شدن پدر به آلزایمر و تأثیر آن بر خانواده‌اش طراحی شده است،بازخوردهایی از روانشناسان گرفتیم و این نشان می‌دهد که تمام مشکلاتی که ما در این نمایش به تصویر کشیده‌ایم، بازتاب مسائل واقعی است که ما با آن‌ها سر و کار داریم.»

کاظم‌زاده خاطرنشان کرد: «خوشحالم که در این دوره رشت میزبان چنین رویدادی است و امیدوارم که این روند ادامه‌دار باشد. همچنین، مهم است که حمایت ویژه‌ای از آثار با رویکرد معنوی و دینی انجام شود. من در هشت دوره رویداد صاحبدلان شرکت کرده‌ام و هر بار اثر ما برگزیده شده است. اینگونه رویدادها می‌تواند ارزشی برای تئاتر دینی به وجود بیاورد و به ارتقاء سطح فرهنگ جامعه کمک کند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار