جشنواره فیلم رشد مطالبهگری میکند
جشنواره فیلم رشد نقش تنظیمگری و نمایش دارد نه تولید آثار/ سینمای کودک و نوجوان نداریم
تهران (پانا ) - رئیس هیات داوران جشنواره فیلم رشد میگوید آثار جشنواره رشد متاثر از آثار کودک و نوجوان هستند و آموزش و پرورش اگر قصد داشته باشد آثار را جهتدهی کند تا فیلمهایی در حوزه آموزشی، علمی و تربیتی ساخته شوند باید خودش وارد عرصه تولید شود.
صبح امروز نشست خبری پنجاهوچهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد با حضور مسعود جهانشاهی دبیر جشنواره و شفیع آقامحمدیان رئیس هیئت داوران در مدرسه دارالفنون برگزار شد.
در ابتدای این نشست مسعود جهانشاهی دبیر این رویداد هنری با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم رشد گفت: جشنواره فیلم رشد قدیمیترین جشنواره فیلم ایران است که بیش از ۶۰ سال از قدمت آن میگذرد.
وی به خصوصیات این رویداد هنری اشاره کرد و افرود: این جشنواره سه رکن تربیتی، پرورشی و علمی را لحاظ می کند و به صورت تربیتی به کودک و نوجوان نگاه میکند و با حمایت آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامه برگزار میشود اما صرفاً مخصوص دانش آموزان و فرهنگیان نیست.
جهانشاهی تصریح کرد: در بخش بینالملل نیز دریافت آثار داریم. از ۵ آذر تا کنون آثار به هیئت انتخاب سپرده شده است و تا چند روز آینده آثار منتخب معرفی میشوند و از ۱ تا ۵ دی نیز آثار در سینماهای فلسطین، موزه سینما و سینماهای مجموعه فرهنگی کشتیرانی در شیان برگزار میشود.
جهانشاهی درباره اینکه چرا جشنواره دستاوردی ندارد و آثاری مختص به جشنواره رشد طی این سالها تولید نشده است، گفت: وظیفه جشنوارهها تولید نیست. ما در وزارت آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داریم که کار تولید را انجام میدهد و معاونت پرورشی ما کار ترویج را برعهده دارد.
وی ادامه داد: ما در وزارت آموزش و پرورش و جشنواره فیلم رشد نقش تنظیمگری و نمایش سینمای کودک و نوجوان را داریم. اکنون برای بررسی جشنواره رشد باید سینمای کودک و نوجوان در ایران را نگاه کنیم اما متاسفانه ما در ایران سینمای کودک و نوجوان نداریم.
وی تاکید کرد: البته فعالیتهای ما بی تاثیر نبوده است و بخش تنظیمگری و کنشگری ما در بازار کودک و نوجوان باعث شده است که امسال در بخش داستانی بلند با رشد ۷۰ درصدی مواجه شویم.
دبیر جشنواره خاطرنشان کرد: حرف ما در جشنواره فیلم رشد این است که برای آموزش و تربیت کودکان فیلم بسازیم. کودکان امروز بسیار متفاوت هستند و گرافیک، محتوا و هرچیزی در فیلم روی آنها تاثیر میگذارد. اگر ما برای کودک فیلم بد بسازیم از سینمای ایران دلزده میشود و ذائقه کودک براساس فیلمهای خارجی تربیت میشود.
سینمای ایران به سینمای کمدی مثبت ۱۸ تبدیل شده است
دبیر جشنواره در پاسخ به اینکه جشنواره فیلم رشد با عملکرد منفعلانه خود در وضعیت بد سینمای کودک و نوجوان تاثیر داشته است، تصریح کرد: کم و کاستی در سینمای کودک و نوجوان وجود دارد و بخشی از آن به وزارت آموزش پرورش برمیگردد و این موضوع کاملاً مشخص است. اما آنچه در شورای حمایت جشنواره انجام میشود، اثرگذار است.
وی تصریح کرد: گاهی برخی فیلمها به ما مراجعه میکنند و اصرار دارند که فیلمشان در شورای حمایت پروانه دریافت کند تا مدارس به تماشای فیلمشان بیایند. ما معتقدیم که سینمای ایران به سینمای مثبت ۱۸ تبدیل شده است و به کودک و نوجوان فکر نمیکند. اینکه ما در شورای حمایت اعتبارسنجی انجام میدهیم به این دلیل است که بررسی کنیم فیلم مناسب کودک و نوجوان باشد.
در ادامه این نشست شفیع آقامحمدیان رئیس هیات داوران جشنواره با اشاره به برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری گفت: آثار جشنواره رشد متاثر از آثار کودک و نوجوان هستند. دوستان پیگیر این موضوع بودند که تحولی در جشنواره فیلم رشد انجام شود. به همین دلیل من به این رویداد اضافه شدم.
وی ادامه داد: سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که آموزش و پرورش اگر قصد داشته باشد آثار را جهتدهی کند تا فیلمهایی در حوزه آموزشی، علمی و تربیتی ساخته شوند باید خودش وارد عرصه تولید شود. ما مطالبهگری داریم و برای رسیدن به ایده آل باید یکی از اعضای جشنواره در شورای فیلمهای کودک و نوجوان حضور داشته باشد.
شفیع آقامحمدیان با اشاره به این مطلب که از این موضوع رنج میبریم که فیلمهایی که در این جشنواره به دستمان میرسند نیز با موضوعات علمی، آموزشی و تربیتی فاصله زیادی دارند. گفت: جشنواره سالهای سکوت و رخوت خود را گذرانده است و اکنون به این نتیجه رسیدیم که جشنواره باید در محیطهای آموزشی و دانشگاهی تاثیرگذار باشد. از طرفی وزارت ارشاد هم باید قدم جلوتر بگذارد و با کمک وزارت آموزش و پرورش به فیلمها جهتدهی کنند.
جهانشاهی درباره میزان بودجه جشنواره رشد در سال جاری نیز گفت: بودجه جشنواره را نمیتوانم اعلام کنم اما این را بدانید که حداقلترین بودجه را برای جشنواره اختصاص دادهاند.
دبیر جشنواره درباره بخش بینالملل عنوان کرد: ۱۶ کشور در این دوره شرکت کردند. فیلم «دروغ های زیبا» به درخواست خود آقای آتشزمزم با دوبله آقای خسرو خسروشاهی در این رویداد نمایش ویژه خواهد داشت. همچنین امسال از آقای خسرو خسروشاهی و آقای نصیریان تجلیل خواهد شد.
شفیع آقامحمدیان درباره آمار آثار این دوره گفت: ۵۲ داستانی بلند، ۲۵۴ داستانی کوتاه، ۱۳۴ فیلمنامه، ۷۵ مستند بلند، ۱۵۴ مستند کوتاه، ۷۶ پویانمایی به جشنواره ارسال شد.
وی درباره همکاری با سامانه شاد گفت: در برنامه شاد ما در طول جشنواره روزی ۱ ساعت برنامه آنلاین داریم و همچنین از طریق سامانه شاد پخش آنلاین فیلمها را خواهیم داشت.
در پایان نشست از پوستر پنجاه و چهارمین جشنواره فیلم رشد با طراحی مهدی دوایی رونمایی شد.
ارسال دیدگاه