در گفتوگو با پانا:
انیمیشن در وضعیت مناسبی به سر میبرد
اقبال و استقبال از انیمیشن فوقالعاده است
تهران (پانا) - یک فعال فرهنگی معتقد است وضعیت انیمشین در شرایط مناسبی قرار دارد و سرمایهگذاری در حوزه انیمیشن موجب پیشرفت اقتصاد و ایجاد بسترهای مناسب در این فضا میشود.
ایران از اواخر دههٔ پنجاه میلادی وارد عرصه شد. نخستین تلاشها برای ساخت پویانمایی در ایران توسط اشخاصی مانند اسفندیار احمدیه، جعفر تجارتچی، پرویز اصانلو، نصرتالله کریمی، پطروس پالیان و اسدالله کفافی در بین سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۰ خورشیدی و در ادارهٔ کل فرهنگ و هنرهای زیبای تهران صورت گرفت. نخستین فیلم کوتاه پویانمایی نیز توسط اسفندیار احمدیه با عنوان ملانصرالدین در سال ۱۳۳۶ خورشیدی (۱۹۵۷ میلادی)، با امکانات بسیار محدودی ساخته شد.
سریالهای انیمیشنی یکی دیگر از فعالیتهایست که در زمینه پویانمایی در ایران انجام میشود که از محبوبیترین این مجموعههای تلویزیونی میتوان به آثار مثلنامه، کلیله و دوستان، پهلوانان، فرزندان آفتاب، شکرستان، نبرد خلیج فارس ۲، وقتی بابا کوچک بود، دشت تمشک، کلاغها و خداوند لک لکها را دوست دارد و ببعی (انیمیشن) و بچههای ساختمان گلها اشاره نمود.
محمد سرشار، داستاننویس و پژوهشگر ایرانی است. او در سال ۱۳۶۰ به دنیا آمده و تاکنون رمانها و مجموعهداستانهای «شکار هیولا»، «رستاخیز عاشقی»، «بچرخ تا بچرخیم»، «زنها همه مثل هماند» و «توتفرنگیهای روی دیوار» از او منتشر شده است.
محمد سرشار در گفتوگویی کوتاه با پانا درباره وضعیت انیمشین گفت: «فیلم های انیمیشن ایرانی که اخیراً تولید شده، بسیار با کیفیت و قوی ظاهر شدند و حتی در سالن های اکران سینماها هم استقبال بی نظیری را شاهد بودند.»
وی افزود: «اقبال و استقبال از جامعه انیمشین به نسبت خوب است و انیمیشن نیازمند حمایت و سرمایهگذاری زیادی است تا بتواند به جایگاه های درجه یکی برسد.»
سرشار اضافه کرد: «سرمایهگذاری در عرصه انیمیشن میتواند موجب اتفاقات شگرفی خواهد شد، سرمایهگذاری خوب باعث پیشرفت اقتصاد و ایجاد بسترهای خوب در حوزه انیمشین میشود.»
ارسال دیدگاه