تشریح جزئیات برگزاری جشنواره فیلمهای ورزشی
تهران (پانا) - جزئیات برگزاری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلمهای ورزشی ایران که از ششم تا نهم آذرماه در تهران برگزار میشود با حضور مدیران این رویداد فرهنگی ورزشی تشریح شد.
نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلمهای ورزشی ایران ظهر امروز با حضور سید مناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک، عبدالحمید احمدی رییس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلمهای ورزشی و سیدمجتبی علوی در کمیته ملی المپیک برگزار شد.
در ابتدای این نشست مناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک گفت: از حدود یک سال و نیم پیش با همکاری نهادهایی همچون وزارت ورزش وجوانان، سازمان سینمایی، شهرداری تهران و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و کردشگری برنامه ریزی برای برگزاری دوره چهاردهم جشنواره را آغاز کردیم.
وی به تاریخ برگزاری این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جشنواره ششم آذرماه آغاز میشود و سه روز نمایش فیلمهای برگزیده را در سینما فلسطین خواهیم داشت. نمایش فیلمها از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۰ شب خواهد بود و آیین اختتامیه نیز روز نهم آذر ماه در سالن شهید ضرغام فدراسیون کشتی برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره حدود ۸۰۰ اثر و به صورت دقیقتر ۷۹۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. پس از داوری آثار، ۸۳ اثر داخلی و ۴۳ اثر خارجی از ۷۱ کشور به مرحله نهایی رسیدند.
هاشمی عنوان کرد: در ایام برگزاری جشنواره، تجلیل از عزیزانی که در حوزههای ورزشی و سینمایی فعالیتهای ارزشمندی داشتند تقدیر خواهیم کرد.
وی افزود: کمیته بین المللی المیپک در برنامههای خود اهتمام ویژهای به تولیدات سینمایی و تلویزیونی دارد. ما یک فدراسیون بین المللی ورزشی در قالب کمیته بین المللی المپیک تحت عنوان «فدراسیون بین المللی فیلمهای ورزشی» داریم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از ۱۶ پایگاه اصلی این فدراسیون که کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا را تحت پوشش دارد با برگزاری چنین رویدادهایی نقش مهمی در گسترش فرهنگ ورزشی دارد.
جشنواره فیلمهای ورزشی پلی میان ملتها
در ادامه عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، در این نشست با تأکید بر اهمیت تعامل فرهنگ و ورزش گفت: اگر بخواهیم ورزش را توسعه دهیم، بدون توجه به بخش فرهنگی ورزش و ترویج فرهنگ آن ممکن نیست. سینما، تلویزیون و هنر از ابزارهای قدرتمند برای این هدف هستند و به همین دلیل جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی سالهاست در عرصه جهانی فعالیت میکند و یک جریان بزرگ فرهنگی را شکل داده است.
وی افزود: ایران یکی از ۱۶ پایگاه جهانی فدراسیون فیلمهای ورزشی است و این موقعیت باعث میشود که نقش ویژهای در هماهنگی جشنوارههای کشورهای مختلف داشته باشد. این جشنواره میتواند ابزار مؤثری برای ترویج فرهنگ ورزش، تقویت همبستگی اجتماعی و شناسایی استعدادها باشد. از سوی دیگر، از طریق فیلمهای ورزشی میتوان ارزشهای فرهنگی را بین کشورها تبادل کرد و ارتباطات فرهنگی بینالمللی را تقویت نمود.
احمدی ادامه داد: جشنواره فیلمهای ورزشی فرصتی برای معرفی فرهنگ ملی ما، الهامبخش نسل جوان برای مشارکت بیشتر در فعالیتهای ورزشی و ابزاری برای برقراری ارتباط بین فرهنگها و ملتهای جهان است. این رویداد فرهنگی، بستری برای گسترش همکاریهای بینالمللی و تقویت هویت فرهنگی از طریق ورزش فراهم میکند.
سید مجتبی علوی دبیر جشنواره فیلمهای ورزشی نیز در ادامه به تاریخچه این جشنواره اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۱ کمیته ملی المپیک ایران فدراسیونی عضو IOC شد و در آن سالها ۹ دوره جشنواره فیلمهای ورزشی برگزار گردید. اما به دلایل نامعلومی این جشنواره پس از ۹ دوره متوقف شد. طبق آییننامه، اگر جشنواره تا سال ۱۳۹۵ از سرگرفته نمیشد، ایران از این رویداد بینالمللی خارج میشد.
دبیر جشنواره فیلمهای ورزشی ادامه داد: پس از گذشت سالها، بخش خصوصی با همت چند فدراسیون وارد میدان شد و تلاش کرد این رویداد دوباره برگزار شود. در نهایت، آقای صالحی امیری اعلام کردند که جشنواره باید به خانه اصلی خود بازگردد و این مسیر خوشبختانه دوباره ادامه پیدا کرد. تا اینکه این دوره، آقای سید مناف هاشمی با تمام سختیها و چالشهایی که در مسیر بود، پای این جشنواره ایستادند و ساخت این دوره را به ثمر رساندند.
ارسال دیدگاه